Πολιτική

Μιχαηλίδου: Προσβλέπουμε στη στήριξη των μελών του Κοινοβουλίου για την ενίσχυση του Ειδικού Σώματος Ιατρών των ΚΕΠΑ

Μιχαηλίδου: Προσβλέπουμε στη στήριξη των μελών του Κοινοβουλίου για την ενίσχυση του Ειδικού Σώματος Ιατρών των ΚΕΠΑ
Ο e-ΕΦΚΑ δημοσίευσε σχετική πρόσκληση με την οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους ιατρούς να υποβάλουν αίτηση έως τις 26 Μαΐου για την ένταξή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ΚΕΠΑ - Αφορά 700 νέες θέσεις
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, με την οποία καλεί τα μέλη του Κοινοβουλίου να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος Ιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), απέστειλε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
«Για εμάς στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι πολύ σημαντικό να τύχει της απαιτούμενης ανταπόκρισης από την ιατρική κοινότητα η πρόσκληση ώστε να ενισχύσουμε το ΚΕΠΑ», αναφέρει στην επιστολή της η κα Μιχαηλίδου. «Προσβλέπω στη συνδρομή σας, αλλά και όλων των μελών του Κοινοβουλίου. Για τον λόγο αυτό παρακαλώ να ενημερώσετε όλους του Βουλευτές σχετικά με την πρόσκληση, ώστε με τη σειρά τους να την κοινοποιήσουν σε τυχόν ενδιαφερόμενους ιατρούς στις εκλογικές τους Περιφέρειες», καταλήγει.

Τα ΚΕΠΑ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) συστάθηκαν το 2011 και αποτελούν τον βασικό φορέα πιστοποίησης αναπηρίας της πολιτείας. Από το 2011 λειτουργούσαν με ένα περιορισμένο αριθμό ιατρών, ο οποίος με την πάροδο των ετών συρρικνωνόταν, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι ιατροί για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μάλιστα, δεν προβλεπόταν καμία διαδικασία ένταξης νέων ιατρών, κάτι που άλλαξε πρόσφατα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε στις αρχές Μαρτίου προβλέποντας τόσο τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις ένταξης νέων γιατρών , όσο και την προσθήκη νέων ιατρικών ειδικοτήτων.
Σε συνέχεια της ΚΥΑ, ο e-ΕΦΚΑ δημοσίευσε σχετική πρόσκληση με την οποία καλεί τους ενδιαφερόμενους ιατρούς να υποβάλουν αίτηση έως τις 26 Μαΐου για την ένταξή τους στο Ειδικό Σώμα Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) του ΚΕΠΑ. Η πρόσκληση αφορά 700 νέες θέσεις ιατρών.
Στο Ε.Σ.Ι. μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ιατρός, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής του. Έτσι, γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι, όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Η απασχόληση στο ΚΕΠΑ είναι παράλληλη με άλλες δραστηριότητές τους, ενώ ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας κάθε ιατρού.
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου τους, αύξησε πρόσφατα και τις αμοιβές των γιατρών, που υπολογίζονται ανά αξιολόγηση, κατά 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης