Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απανωτές αποτυχίες στην εξωτερική πολιτική με Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία – Δουλοπρεπής ο Μητσοτάκης, «μαριονέτα» του Κοτζιά ο Κασσελάκης

Απανωτές αποτυχίες στην εξωτερική πολιτική με Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία – Δουλοπρεπής ο Μητσοτάκης, «μαριονέτα» του Κοτζιά ο Κασσελάκης
Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα και το χειρότερο δεν κάνει τίποτα τώρα που είναι η ευκαιρία να καταγγείλει την Συμφωνία σε όλα τα διεθνή fora
To 2019 o Kυριάκος Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αρνητική επίπτωση που είχε στον κόσμο η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και πήρε τις ψήφους των δεξιών που πίστεψαν ότι ερχόμενος στην εξουσία θα έκανε τα πάντα για να αλλάξουν οι κακοί όροι της.
Δεν θα εξετάσουμε τις τεράστιες ευθύνες των Κοτζιά-Τσίπρα για αυτό το φιάσκο με την Συμφωνία.
Όμως, ο Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε τίποτα και το χειρότερο δεν κάνει τίποτα τώρα που είναι η ευκαιρία να καταγγείλει την Συμφωνία σε όλα τα διεθνή fora και να φέρει το κράτος των Σκοπίων υπόλογο για την παράνομη χρήση της λέξης Μακεδονίας όταν το συνταγματικό όνομά τους είναι διαφορετικό.

Καμία καταγγελία στο ΝΑΤΟ, δηλώσεις - χάδι του State Department

Ενώ θα μπορούσε να καταγγείλει το γειτονικό κράτος στο ΝΑΤΟ, στο οποίο μπήκε χάρις σε αυτή τη Συμφωνία δεν το κάνει.
Οι συμπεριληπτικές αποδοκιμασίες της Ursula Von Der Laien και του Sarl Michele δεν έχουν κανένα όφελος διότι η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ούτε θα μπει, όχι εξαιτίας μας αλλά επειδή θα βάζουν βέτο οι Βούλγαροι για ασήμαντο λόγο σε σχέση με το μείζονα εθνικό συμφέρον μας που είναι το όνομα «Μακεδονία».
Η δε δήλωση του State Department ότι «είναι πιστοί στην Συμφωνία των Πρεσπών» είναι μία ανούσια δήλωση, δεν μαλώνει καν τα Σκόπια.
Τα τραγικά συνεχίζονται στην Αθήνα και από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μαριονέτα του Κοτζιά ο Κασσελάκης

Η πλευρά Κασσελάκη προσπαθεί να φέρει το ζήτημα των μνημονίων συνεργασίας που πηγάζουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών μέσα στην Βουλή, δηλαδή αντί ως πολιτικές δυνάμεις να τα σκίσουν καθώς η άλλη πλευρά από την πρώτη μέρα δεν τηρεί την Συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τώρα να τα φέρουμε προς ψήφιση.
Προφανώς, ο Κασσελάκης λειτουργεί ως μαριονέτα του Νίκου Κοτζιά στα εξωτερικά θέματα, την οποία όμως, κατά ένα περίεργο τρόπο επιδοκιμάζει και η πλευρά της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη που στέκεται ως Πόντιος Πιλάτος μη δράττοντας την ευκαιρία να στριμώξει για τα καλά ένα ασήμαντο κράτος, το οποίο βρίσκεται συνεχώς προ εμφυλίου (και άρα διάσπασης) μεταξύ των Αλβανών και των Βούλγαρων πολιτών του.
Η νέα εθνικιστική κυβέρνηση της Βορείου Μακεδονίας δεν πρόκειται να βγάλει νέες πινακίδες στα αυτοκίνητα και νέα διαβατήρια, ούτε να αλλάξει τα εμπορικά σήματα και τα σχολικά βιβλία!

Έκαναν το Rama ηγέτη των Βαλκανίων…

Η εξωτερική πολιτική της δουλοπρέπειας και του κατευνασμού από τα 2 μεγάλα κόμματα συνεχίζεται και στα άλλα δύο μεγάλα μέτωπα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο Edi Rama ήρθε στην Αθήνα, μίλησε στους Αλβανούς της χώρας, έκανε επίδειξη δύναμης την ώρα που συνεχίζει να καταπιέζει τους ομογενείς της Βορείας Ηπείρου.
Ο ίδιος παρουσιάζεται σε ηγέτη όλων των αλβανόφωνων που ζουν στα Βαλκάνια, είναι δεμένος στο άρμα του Erdogan και με συμμαχίες τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την Γερμανία, η οποία δια μέσου του Swaltz θεωρεί το ζήτημα της φυλάκισης του Φρέντη Μπελέρη, ζήτημα διμερές και όχι ευρωπαϊκό.
Ένα χαστούκι προς την ελληνική κυβέρνηση που δεν έχει πάρει έκταση καθώς το Μαξίμου θεωρεί ότι εάν ο Μπέλερης γίνει ευρωβουλευτής, θα κάνουν «τη μούρη κρέας του Rama».
Μα ο Μπέλερης θα αποφυλακιστεί τον Αύγουστο και δεν πρόκειται να γίνει δήμαρχος Χιμάρας, απλά θα είναι ένας ευρωβουλευτής της ΝΔ και το θέμα του θα ξεχαστεί…
Ποιος πιστεύετε ότι βγαίνει κερδισμένος από αυτή την υπόθεση;

Τέλος ο μήνας του μέλιτος με Τουρκίας

Τέλος, όπως έχουμε πει η περίοδος «μήνας του μέλιτος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βαίνει προς το τέλος της.
Η Διακήρυξη των Αθηνών είναι μία παραπλανητική ενέργεια να έχουμε ήρεμα νερά με την Τουρκία μήπως υπάρξει προσφυγή στην Χάγη για το θέμα της ΑΟΖ.
Η Τουρκία ποτέ δεν άλλαξε την παρελκυστική συμπεριφορά της, ποτέ δεν σταμάτησε τις αξιώσεις της, αντιθέτως άνοιξε την γκάμα των διεκδικήσεων ζητώντας το λόγο από την Αθήνα για τα… θαλάσσια πάρκα!
Έχουμε πει ότι η Τουρκία και ο Erdogan περιμένει την αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ και την επικράτηση του Trump με τον οποίον υπάρχουν στενοί δεσμοί.
Μετά το Νοέμβριο η τουρκική προκλητικότητα θα ενταθεί…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης