Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόκκαλης: Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να του αναγνωρίζεται

Κόκκαλης: Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να του αναγνωρίζεται
Ο κ. Κόκκαλης εξαίρει τη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά να τον μνημονεύσει
«Την προκλητική στάση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα κατά την τελετή ορκωμοσίας της», καταγγέλλει με δήλωσή του ο Πέτρος Κόκκαλης, τονίζοντας ότι «δικαιώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο τις επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής».
Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να του αναγνωρίζεται, υπογραμμίζει ο Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ο οποίος κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική υποκρισία, καθώς δεν επικύρωσε τα πρωτόκολλα εφαρμογής επί 5 χρόνια, γεγονός που λειτούργησε «ως κηροζίνη του εθνικισμού στη γείτονα»
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται κατανοητό το ότι να υπερασπίζεσαι το εθνικό συμφέρον απαιτεί τόλμη και αυτοθυσία. Η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να μην εξασφαλίσει την επικύρωση των πρωτοκόλλων εφαρμογής επί 5 χρόνια ήταν η κηροζίνη του εθνικισμού στη γείτονα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κόκκαλης εξαίρει τη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά να τον μνημονεύσει.
«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τομή στον ιστορικό χρόνο και έχει ονοματεπώνυμο. Να είμαστε, λοιπόν, ξεκάθαροι: Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι συνταρακτικό να ξεχνά να τον μνημονεύσει η ανακοίνωση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποτε στις Πρέσπες, όπως και στη Μακρόνησο, δεν διχάστηκε η Ελλάδα. Δόθηκαν αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη και χύθηκε αίμα νέων ανθρώπων. Η ιστορία έχει καταγράψει στάσεις, απόψεις και μικροπολιτικές τακτικές», σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.
Καταλήγοντας, ο Πέτρος Κόκκαλης υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια αγωνίζεται για την ολοκλήρωση της ενταξιακής πορείας των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης