Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μονή της Χώρας: Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για την μετατροπή της σε τζαμί

Μονή της Χώρας: Διάβημα της Αθήνας στην UNESCO για την μετατροπή της σε τζαμί
O Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην UNESCO, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατέθεσε το διάβημα
Σχετικά Άρθρα
Διάβημα κατέθεσε η Ελλάδα στην UNESCO για την μετατροπή της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, με απόφαση του Τούρκου προέδρου Erdogan.
Λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας (στις 13/5), στο πλαίσιο της οποία θα τεθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό το θέμα, χθες- Παρασκευή 10/5- ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην UNESCO, Γιώργος Κουμουτσάκος, κατέθεσε το διάβημα με το σκεπτικό ότι η μετατροπή του βυζαντινού ναού απαράμιλλης πολιτιστικής αξίας σε τζαμί παραβιάζει τον χαρακτήρα ενός μνημείου που αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας κληρονομιάς.
Επίσης, η Ελλάδα, μέσω του εκπροσώπου της στον διεθνή οργανισμό για την προστασία των μνημείων, εξέφρασε την ανησυχία της για πιθανές φθορές και αλλοίωση του ίδιου του μνημείου που μπορούν να προκύψουν από την αλλαγή της χρήσης του, ενώ σημείωσε πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τους διεθνείς κανόνες προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της UNESCO, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε πως ο Οργανισμός να εξετάσει σε βάθος και με ιδιαίτερη προσοχή το ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης