Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Εγγυημένα και στους 850 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ βρίσκουμε εργασία - Κανείς δεν μένει στον δρόμο

Μιχαηλίδου: Εγγυημένα και στους 850 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ βρίσκουμε εργασία - Κανείς δεν μένει στον δρόμο
Για  υπόθεση που από το τέλος της δεκαετίας του '80 είναι οικονομικά προβληματική και ελλειμματική για την ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα φορολογούμενο έκανε λόγο η Δ. Μιχαηλίδου
Σχετικά Άρθρα
«Κανείς δεν μένει εκτός αγοράς εργασίας, δεν μένει κανένας στον δρόμο» τόνισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση της κυβέρνησης για το πώς ενισχύονται οι πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν αύριο.
Η κα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μία υπόθεση η οποία από το τέλος της δεκαετίας του '80 είναι οικονομικά προβληματική και ελλειμματική για την ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα φορολογούμενο, που έχει επιβαρυνθεί με δισεκατομμύρια για τη λειτουργία αυτής της επιχείρησης.
«Εγγυημένα και στους 850 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ βρίσκουμε εργασία, καλοπληρωμένη με 1.200 ευρώ. Είναι παρόμοιες αποδοχές με αυτές τις οποίες έπαιρναν και είναι και διασφαλισμένες», σημείωσε η υπουργός.
Όπως εξήγησε, «για όλους τους πρώην εργαζομένους που είναι άνω των 55 ετών, φτιάχνουμε θέσεις μέσα από τη ΔΥΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για όσους είναι άνω των 55 ετών τους εξασφαλίζουμε τουλάχιστον 7 χρόνια εργασίας με 1.200 ευρώ σε δήμους και περιφέρειες. Όσοι είναι κάτω από 55 ετών είναι εξασφαλισμένοι για δύο χρόνια, στο ΕΣΥ, στον ΕΦΚΑ, στη ΔΥΠΑ και σε κάποιους δήμους και περιφέρειες».
Σχετικά με την κριτική από την αντιπολίτευση, η κα Μιχαηλίδου απάντησε πως «δεν μπορούμε να αναλωνόμαστε σε όλα όσα λέει η αντιπολίτευση. Δυστυχώς, σήμερα, δεν ακούμε εποικοδομητικές, αποτελεσματικές κριτικές».

Εργάτες γης

Σε ερώτηση για τους εργαζόμενους από την Αίγυπτο, η κα Μιχαηλίδου ανέφερε πως «έρχονται οι πρώτοι εργάτες γης από την Αίγυπτο στη χώρα μας. Εχει γίνει διμερής συμφωνία απλούστευσης της εισόδου ανθρώπων από την Αίγυπτο στη χώρα μας. Αυτό ξεκινάει από εργάτες γης, αλλά εμπεριέχει και τον κλάδο της εστίασης και τον κλάδο του τουρισμού. Έχουμε τους πρώτους 2.400 από τους 5.000 που αρχικά προβλέπει η διμερής αυτή συμφωνία. Η διμερής συμφωνία διασφαλίζει την παραμονή τους στη χώρα για 9 μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης