Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜέΡΑ25 για Μάτι: Ριζική αλλαγή πολιτικής για να μην ξαναδούμε τέτοιες τραγωδίες

ΜέΡΑ25 για Μάτι: Ριζική αλλαγή πολιτικής για να μην ξαναδούμε τέτοιες τραγωδίες
«Η ΝΔ έστησε την στρατηγική της πάνω στην επικοινωνιακή διαχείριση των νεκρών στο Μάτι»
Σχετικά Άρθρα
«Η απόφαση του δικαστηρίου για τις ευθύνες στο Μάτι, κλείνει τον κύκλο μιας τραγωδίας που έγινε αντικείμενο πολιτικής καπηλείας, χωρίς να φέρει καμία αλλαγή στην πρόληψη των πυρκαγιών και την πολιτική προστασία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25
Όπως σημειώνει, «δεν έλαβε την ίδια προβολή φυσικά η είδηση για τον διορισμό σε θέσεις ύψιστης ευθύνης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανθρώπων που κατείχαν καίριες θέσεις διαχείρισης εκείνη την μέρα και φυσικά ούτε η είδηση για την έφεση του δημοσίου στην απόφαση για αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων, ούτε για την “συνυπαιτιότητα” τους.
Το μόνο που μένει 6 χρόνια μετά το Μάτι είναι το περιβόητο 112. Από συμπληρωματικό εργαλείο ενημέρωσης, έχει καταλήξει να είναι μήνυμα κυβερνητικής απραξίας, που μετατοπίζει όλο το βάρος στην ατομική ευθύνη. Οι προτάσεις της περιβόητης επιτροπής Goldammer - που με τόσες τυμπανοκρουσίες παρουσίασε ο πρωθυπουργός τον Φλεβάρη του 2019 - δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε στο ελάχιστο.
Παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ακολούθησαν από τότε, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ουσίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Δεν έχουν καν ξεκινήσει τα μέτρα δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών ενώ δεν θα υπάρξει καμία ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής για φέτος. Κι αυτά, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαφημίζει ότι η υλοποίηση των σχετικών διαγωνισμών από το ΤΑΙΠΕΔ θα επιτάχυνε τις διαδικασίες. Το μόνο που επιταχύνεται είναι ο διαμοιρασμός των διαγωνισμών και των σχετικών κονδυλίων σε έναν κλειστό κύκλο εταιρειών, όπως γίνεται με το σύνολο του δημόσιου χρήματος. Αντίθετα, σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται η καταπάτηση, η αυθαίρετη δόμηση και ο αποκλεισμός του παραλιακού μετώπου κυρίως από τουριστικά μεγαθήρια, περιμένοντας να συμβεί ένα νέο Μάτι.
Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι η ΝΔ που έστησε την στρατηγική της πάνω στην επικοινωνιακή διαχείριση των νεκρών στο Μάτι, δεν ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο για την καταστροφή της χώρας κάθε καλοκαίρι από τις πυρκαγιές, κάθε φθινόπωρο από τις πλημμύρες και κάθε χειμώνα από τα χιόνια.
Χρειάζεται να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές διάλυσης, ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης της ασφάλειας των πολιτών και της φύσης, που γεννάνε συνεχώς τραγωδίες, πολιτικές που εφάρμοσε φυσικά και ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και αποχαλίνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Για να μην γίνεται η ασφάλεια και η ποιότητα των ζωών μας αντικείμενο πολιτικής διαχείρισης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης