Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση θα υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβερνητική αλαζονεία

Ανδρουλάκης: Με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση θα υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβερνητική αλαζονεία
«Η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασσελάκης με τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα είναι θείο δώρο στη ΝΔ, ανέφερε ο Ν. Ανδρουλάκης
«Αγωνίζομαι το ΠΑΣΟΚ να είναι νικητής των εκλογών και να είναι δεύτερο κόμμα. Υπάρχουν λόγοι να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ» στις ευρωεκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , N. Ανδρουλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί λόγοι να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ, «για να υπάρχει μια ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβερνητική αλαζονεία. Για να υπάρχει μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη για τα εθνικά μας θέματα, μέσω της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών».
«Στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρή αντιπολίτευση», καθώς είναι «ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το κυβερνητικό τροπάριο» είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει εάν ο στόχος παραμένει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές στις 9/6, απάντησε ότι αυτό θα «μεγάλη νίκη, ώστε να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας ο Κ. Μητσοτάκης. Η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασσελάκης με τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα είναι θείο δώρο στη ΝΔ».
Για το ενδεχόμενο να είναι τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «προσμετράμε τις δυνάμεις μας με τα προηγούμενα ποσοστά. Βάζουμε έναν εθνικό στόχο, η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή. Ο Μητσοτάκης κλιμακώνει την αλαζονεία της διακυβέρνησης του γιατί δεν έχει αντιπολίτευση».
Για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ , εξήγησε πως είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωστρατός κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή.
Σχετικά με τη διεξαγωγή ενός debate που ο ίδιος ζητεί για να συζητηθούν τα εθνικά θέματα και τα ευρωπαϊκά, ανέφερε πως «το αρνείται η ΝΔ».
Υποστήριξε δε, ότι αν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ανίσχυρο, τότε «θα ανακάμψει το Ταμείο Ανάκαμψης που θα είναι μόνιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».

Βολές κατά κυβέρνησης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως ο «λαός έδωσε στην κυβέρνηση 41%, αλλά δεν έχει δει τίποτα μέσα σε ένα χρόνο. Το καλοκαίρι πέρυσι είχαμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις σε φυσικές καταστροφές. Είχαμε τη πυρκαγιά στην Ευρώπη, στη Δαδιά, ενώ η ακρίβεια φτάνει κόκκινο».
«Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας που ενισχύει το γαλλογερμανικό άξονα», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει στην κριτική της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ», μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν ταυτίζονται οι απόψεις των δύο κομμάτων, αναφέροντας ως παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την κατάρρευση της Υγείας.
«Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε έναν πυλώνα του κράτους, που σήμερα αποδομείται από τη ΝΔ», σημείωσε.
Αναφορικά με τα απογευματινά χειρουργεία, υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρώτα τα έφτιαχνε τα πρωινά και μετά θα έφτανε στα απογευματινά, με ένα τυπικό αντίτιμο» και πρόσθεσε πως ο Έλληνας πληρώνει το δεύτερο ακριβότερο αντίτιμο σε όλη την Ευρώπη για την υγεία του.
Υποστήριξε ότι πρακτική αυτή οδηγεί σε καρτέλ, καθώς όπως είπε σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, «το 75% των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας είναι από δύο οικονομικά συμφέροντα».
Περαιτέρω, χαρακτήρισε μη αποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, καθώς σύμφωνα με στοιχεία καταγράφεται υπετετραπλησιασμός του πληθωρισμού.

Εθνικά θέματα

Για τα εθνικά θέματα, ο κ. Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει τρία μεγάλα θέματα, το Κυπριακό, η τουρκική προκλητικότητα και τα Βαλκάνια, κυρίως τα δυτικά.
«Μέσα σε 10 μέρες εργαλοποιήθηκε η εθνική, ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου και για το Κόσοβο που αφορά την Αλβανία, άλλα λέει ο υπουργός Εξωτερικών και άλλα η Μπακογιάννη κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.
Κληθείς να απαντήσει αν συμφωνεί με την επικείμενη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Erdogan με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, είπε ότι πρέπει να γίνει η συνάντηση «χωρίς αυταπάτες», σημειώνοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένας ακραίος εθνικιστής που δεν θα αλλάξει στρατηγική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης