Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε «λευκή απεργία» Καραμανλής-Σαμαράς θέλουν... στραπάτσο Μητσοτάκη λόγω μετάλλαξης της ΝΔ και φιλοαριστερής ατζέντας

Σε «λευκή απεργία» Καραμανλής-Σαμαράς θέλουν... στραπάτσο Μητσοτάκη λόγω μετάλλαξης της ΝΔ και φιλοαριστερής ατζέντας
Οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ δεν έχουν καμία όρεξη να τρέξουν για τον Κ. Μητσοτάκη σε ένα ψηφοδέλτιο που δεσπόζουν πασόκοι-ποταμίσιοι και ο Μπελέρη
Ο Πρωθυπουργός όρισε συγκεκριμένους υπουργούς να περιοδεύσουν στις 13 περιφέρειες ευελπιστώντας ότι θα αλλάξει τις διαθέσεις των ψηφοφόρων.
Όμως, γνωρίζει καλά ότι σε μεγάλες περιφέρειες όπως η Πελοπόννησος και η Μακεδονία, όλα περνάνε από το χέρι των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.
Και οι δύο πρώην αρχηγοί της ΝΔ δεν έχουν καμία όρεξη να τρέξουν για τον Κ. Μητσοτάκη σε ένα ψηφοδέλτιο που δεσπόζουν πασόκοι-ποταμίσιοι και ο Μπελέρη, ο οποίος θεωρείται πρόσωπο με ποινικό μητρώο. Αν και πρέπει να πούμε ο Σαμαράς έχει καλές σχέσεις με τον Φρέντι Μπελέρη.
Με άλλα λόγια, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να στείλουν τους στρατούς τους να στηρίξουν Νέα Δημοκρατία γιατί θέλουν να τιμωρήσουν τον Κ. Μητσοτάκη και για την μετάλλαξη της παράταξης αλλά και γιατί δεν θέλουν να δώσουν άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα βαθύτατα προσβλητικά (για την ιστορία της παράταξης) νομοσχέδια για τα ΛΟΑΤΚΙ+, για το μεταναστευτικό και την εξωτερική πολιτική του κατευνασμού με την Τουρκία.

Στην Πελοπόννησο κάνει κουμάντο ο Σαμαράς

Μάλιστα, στο Μαξίμου έστειλαν τον Μάκη Βορίδη στην Πελοπόννησο για να συσπειρώσει τον γαλάζιο μηχανισμό, δηλαδή ένα στέλεχος από τη δεξιά πτέρυγα.
Το έκαναν διότι ο Σαμαράς σχεδόν βρίσκεται σε λευκή απεργία στη ΝΔ και ενδεχομένως τα πράγματα να μην πάνε καλά στην περιφέρεια αυτή καθώς την ελέγχει πλήρως ο μηχανισμός του Σαμαρά.
Επίσης, είναι γνωστό σε πολλούς μέσα στη ΝΔ ότι ο Σαμαράς έχει κόψει τις καλημέρες με στελέχη που έφερε ο ίδιος από το ΛΑΟΣ, όπως είναι ο Βορίδης και ο Άδωνις και ο λόγος είναι για την ανοχή που δείχνουν στην αριστερίζουσα ατζέντα του Μητσοτάκη…

Γιατί έστειλε τον Δένδια;

Επίσης, έστειλε επίτηδες τον Νίκο Δένδια, έναν δημοφιλή υπουργό που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο για να μαζέψει τα στελέχη στην Κεντρική Μακεδονία.
Το έκανε αυτό διότι γνωρίζει ότι ο Καραμανλής δεν πρόκειται να ασχοληθεί καθόλου ούτε με την Ά Θεσσαλονίκη που για χρόνια εκλεγόταν και η ΝΔ πλέον παραπαίει, ούτε με όλη τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία έχει αρκετούς πυρήνες που θα ψηφίσουν αυτή τη φορά Κυριάκο Βελόπουλο.
Όμως, ποιος πιστεύει ότι μπορεί ο Δένδιας ως πρώην καραμανλικός να ανεβάσει την συσπείρωση των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων; Μάλλον λίγοι.

Η Θεσσαλία είναι μία βραδυφλεγής βόμβα

Παράλληλα, εκφράζονται και πολλές απορίες πως ο Κωστής Χατζηδάκης, ένας πολιτικός που έχει δυσαρεστήσει κόσμο με τα νομοσχέδια του, θα μαζέψει την συσπείρωση της ΝΔ στη Θεσσαλία όπου ορίστηκε ως συντονιστής για τις εκλογές. Η Θεσσαλία είναι μια πυριτιδαποθήκη μετά τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες. Έχει δώσει δείγματα ότι παρόλο που ανήκει στο παραδοσιακό κύκλο της ΝΔ, όποτε θέλει αντιδράει. Το έκανε με την καταψήφιση του Αγοραστού και την εκλογή του πασόκου Κουρέτα στις περιφερειακές εκλογές.

Βάζει τους ευρωβουλευτές στα κανάλια

Εν πάσει περιπτώσει, η στρατηγική του Κ.Μητσοτάκη να βγάλει τους υπουργούς στις περιφέρειες και να κρατήσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στα ΜΜΕ γιατί κανένας δεξιός δεν τους ξέρει ή δεν τους θέλει (πλην Μπελέρη) δεν είναι και η πιο σοφή κίνηση. Είναι σίγουρο, τέλος, ότι Σαμαράς-Καραμανλής επιζητούν ένα στραπάτσο Μητσοτάκη για να μην έχει δεδομένη την παραδοσιακή βάση του κόμματος και να περνάει τις αντιδεξιές πολιτικές του…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης