Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX - Τι συζητήθηκε με φόντο τις μεταναστευτικές ροές

Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX - Τι συζητήθηκε με φόντο τις μεταναστευτικές ροές
Την ανάγκη αναγνώρισης της αδιάκοπης προσπάθειας που καταβάλλεται καθημερινά από τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ τόνισε ο Χρ. Στυλιανίδης
Την αδιαπραγμάτευτη προσήλωση της Ελλάδας στην πιστή εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, καθώς και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρ. Στυλιανίδης, κατά τη συνάντησή του με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Frontex, Hans Leijtens.
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην παραγωγική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του Frontex στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού στη χώρα μας. Ειδικότερα, συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης των διεξαγόμενων επιχειρήσεων και βελτίωσης της ανταπόκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις μεγάλες προκλήσεις που έχουν προκύψει λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε την στρατηγική και αμοιβαία επωφελή σχέση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ) με την Frontex για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, που συνιστούν και σύνορα της Ευρώπης, τονίζοντας παράλληλα, την ανάγκη αναγνώρισης της αδιάκοπης προσπάθειας που καταβάλλεται καθημερινά από τα στελέχη του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την εσωτερική ασφάλεια της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γ. Αλεξανδράκης, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Τρ. Κοντιζάς, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Φ. Σαββίδης, ο Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Π. Χαμέτης, ο Συντονιστής του Γρ. Αρχηγού του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Υποναύαρχος Λ.Σ. Χρ. Κοντορουχάς και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίαρχος Λ.Σ., Δ. Βαρουξάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης