Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας για την Άσκηση ΜΙΝΩΑΣ στην Κρήτη: Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια - Πολλαπλές οι προκλήσεις

Κικίλιας για την Άσκηση ΜΙΝΩΑΣ στην Κρήτη: Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια - Πολλαπλές οι προκλήσεις
Στην Κρήτη ο Β. Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα
Η Άσκηση αντισεισμικής προστασίας «ΜΙΝΩΑΣ», η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα, ήταν μια προτροπή του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανά λάθη, παραλείψεις και κενά, και αυτά να αντιμετωπιστούν, τόνισε από την Κρήτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κικίλιας.
«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια. Φυσικά, ευχόμαστε και ελπίζουμε ποτέ να μη χρειαστεί, αλλά σε περίπτωση που χρειαστεί θα πρέπει να έχουν γίνει πραγματικές ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν οι πάντες και να έχουμε προσπαθήσει να βελτιωθούμε στο μέγιστο δυνατό», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «ανώτερη όλων είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής».
Εξήγησε ότι η Άσκηση θεσμοθετείται και θα γίνεται σε διαφορετική περιοχή της χώρας μία φορά κάθε χρόνο, « είναι μια άσκηση ρεαλιστική και στο πεδίο».
Πρόσθεσε ότι «στόχος δεν είναι να αλληλοσυγχαιρόμαστε, αλλά να γίνει μια άσκηση που ελπίζουμε σε ορισμένα σημεία της να δυσκολευτούμε ή να αποτύχουμε, να φανούν αδυναμίες, για να μπορούμε στα συμπεράσματα να τις ενσωματώσουμε, να διορθωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι».
«Οι προκλήσεις είναι πολλαπλές» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι με την κλιματική κρίση βλέπουμε καταστάσεις και ακραία φαινόμενα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης