Πολιτική

Μητσοτάκης για ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Εκπρόσωποι από όλες τις γωνιές της πατρίδας και του ελληνισμού παγκοσμίως

Μητσοτάκης για ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Εκπρόσωποι από όλες τις γωνιές της πατρίδας και του ελληνισμού παγκοσμίως
«Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία το 2024»
Σχετικά Άρθρα
«Σε αυτό το ευρωψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές, εκπροσωπώντας διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, εκπροσωπώντας όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, αλλά και κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο, μίλησε για ανθρώπους «που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη, η οποία συνενώνει διαφορετική ρεύματα σε αυτή τη μεγάλη κοίτη του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του προοδευτικού πατριωτισμού. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία το 2024, αυτό είναι το ευρωψηφοδέλτιο, το οποίο θα διεκδικήσει την στήριξη των πολιτών».
Και σημείωσε: «Σήμερα δεν ακούσαμε μόνο μια παρουσίαση. Αλλά ενδεχομένως συμμετείχαμε σε μια εξήγηση γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα, αν όχι το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η νέα ευρωομάδα που θα εκλεγεί στις 9 Ιουνίου «θα μπορέσει να μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια ευρωβουλή και σε μια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Και βέβαια η ΝΔ σε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις πρέπει να είναι ισχυρή».
«Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης. Εμείς είμαστε το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Εμείς είμαστε το κόμμα που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Και εμείς είμαστε το κόμμα που φέρνει σταθερά ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη κάθε μέρα και σε κάθε πεδίο πολιτικής», συμπλήρωσε.
Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η μεγάλη ομορφιά της επιλογής με σταυρό είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στην καθεμία και τον καθένα από εσάς να μελετήσετε αυτά τα βιογραφικά και να κάνετε την καλύτερη επιλογή πάντα με τα δικά σας ξεχωριστά κριτήρια. Και γι’ αυτό όλη αυτή η διαδικασία έχει τόση πολλή σημασία. Διότι τελικά την 9η Ιουνίου θα κληθούμε πρώτα και πάνω απ’ όλα, ποιες και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη ευρωβουλή».

«Η Ελλάδα στο κέντρο των εξελίξεων»

Ο Κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι «το 2024 δεν είναι το 2019. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες, η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ταραγμένη χρονιά, μεγάλες οικονομικές προκλήσεις». Και πρόσθεσε: «Το να ακούγεται σε αυτή την Ευρώπη που αλλάζει, ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Γι’ αυτό ψηφίζουμε! Για μια ισχυρή ΝΔ, για μια Ευρώπη που αλλάζει. Για να μπορέσουμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες, όπως τις δώσαμε και την περασμένη τετραετία. Μάχες τις οποίες κερδίσαμε. Μάχες, που μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε την Ελλάδα από το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, σε μια χώρα που όχι απλά έχει τις υψηλότερες και πιο δυναμικές οικονομίες προς το ρυθμό ανάπτυξης, αλλά μια χώρα σήμερα που μιλάει με αξιοπιστία, όχι μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά και τα γενικά ευρωπαϊκά ζητήματα.
Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Σταθερότητα

«Επιμένω πολύ στην έννοια της σταθερότητας. Ακούω από δυσαρεστημένους συμπολίτες μας να λένε στείλτε μήνυμα. Θα σηκώσω το γάντι και θα πω στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές. Είναι μια ευκαιρία το διάστημα της προεκλογικής περιόδου να μιλήσουμε περισσότερο για αυτά που έχουμε κάνει εδώ και 9 μήνες», συμπλήρωσε.
Επ’ αυτού ανέφερε συγκεκριμένες δράσεις της κυβέρνησης κατά τη δεύτερη τετραετία, ενώ ειδικά για την επιστολική ψήφο είπε ότι αποκτά δυναμική και σημείωσε ότι έχουμε ήδη εκπροσώπηση από 111 χώρες.
«Είναι μια μεγάλη παρακαταθήκη δημοκρατικής μεταρρύθμισης αλλά δεν είναι η μόνη. Δείτε τι κάνουμε στη δικαιοσύνη με το νέο δικαστικό χάρτη», σημείωσε, ενώ υπενθύμισε όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για την υπογεννητικότητα, για την οικογενειακή βία, για το bullying.
«Όλα αυτά σε 9 μήνες. Σκεφτείτε πόσα περισσότερα θα κάνουμε σε 4 χρόνια όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας. Στη ΝΔ υπάρχει μία επιλογή. Δεν θα μιλήσω καθόλου για την αντιπολίτευση. Από την άλλη μεριά υπάρχει μόνο μία εμμονή, να πέσει ο Μητσοτάκης, η οποία δεν συνιστά πρόταση. Θέλω όλες και όλοι μαζί να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Θα ζητήσω από όλες και όλους να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας εξηγώντας γιατί η συμμετοχή και η μεγάλη νίκη της ΝΔ έχει τόσο μεγάλη σημασία. Μετά από ένα κύκλο πολλών εκλογών, αυτές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εθνικές εκλογές του 2027», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Χρωστάμε στα 50 χρόνια της ΝΔ να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο να είναι νικήτρια στις ευρωεκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης