Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος για Ιράν - Ισραήλ: Πολλαπλοί οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις ενεργειακές ύλες αν επεκταθεί η σύγκρουση

Θεοδωρικάκος για Ιράν - Ισραήλ: Πολλαπλοί οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις ενεργειακές ύλες αν επεκταθεί η σύγκρουση
«Το δημογραφικό θα πρέπει να είναι στρατηγική προτεραιότητα», ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος
«Αν επεκταθεί αυτή η αναμέτρηση οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις ενεργειακές ύλες είναι πολλαπλοί και θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στο μέτωπο της ακρίβειας», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Τ. Θεοδωρικάκος, επαναλαμβάνοντας την καταδίκη της κυβέρνησης στην επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για αυτοσυγκράτηση των δύο πλευρών για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης.
Σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από πιθανή επέκταση της σύγκρουσης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στον οικονομικό τομέα.

Για ευρωεκλογές

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ενόψει ευρωεκλογών, τόνισε πως «ο ελληνικός λαός 10 μήνες πριν ψήφισε και έχει δώσει εντολή 4ετίας και θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε του θεσμούς. Μιλώντας με τους πολίτες βλέπω κόπωση από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με πολύ σοβαρό κίνδυνο την αποχή και θα πρέπει να συμμετάσχουν οι πολίτες που θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Ευρώπη».
«Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ, καθώς έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στο να έρθουν σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας αναφορά στην επιστολή ψήφο και τη συμμετοχή των ομογενών στην εκλογική διαδικασία, σημείωσε πως «η επιστολική ψήφος είναι μία κατάκτηση, καθώς όλοι οι Έλληνες από το εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν. Συζήτησα με χιλιάδες ομογενείς στον Καναδά και δεν γνώριζαν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Δεν φτάνει η καμπάνια μόνο, αλλά χρειάζεται η προσωπική επικοινωνία. Αυτό το κάνουμε και το κάνουμε, θα πάω και στη Γερμανία και στο Λονδίνο και στο Παρίσι».

Κυβερνητικό έργο

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει δυσαρέσκεια στην κοινωνία από το κυβερνητικό έργο, απάντησε πως «βλέπω ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία και η δουλειά της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Αυτό κάνει. Έχουμε ανάγκη να ενδυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το κυβερνητικό έργο λόγω των εγγενών προβλημάτων. Πάντοτε υπάρχουν κριτικές στην εκάστοτε κυβέρνηση και καθημερινά οφείλουμε να παίρνουμε τα μηνύματα και να κάνουμε συνεχείς βελτιώσεις».
Για την εγκληματικότητα ανέφερε ότι «το θέμα της ασφάλειας δεν ήταν καν στην ατζέντα της αντιπολίτευσης. Είχαμε κάνει στην πρώτη τετραετία μία πολύ σημαντική προσπάθεια για μία φιλική αστυνομία προς τον πολίτη και αποτελεσματική, οι δείκτες της χαμηλής εγκληματικότητας είχαν μειωθεί και υπήρχαν μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία. Πιστεύω ότι η σημερινή ηγεσία θα επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις για να έχουμε καλύτερη αστυνομία».
Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «το δημογραφικό θα πρέπει να είναι στρατηγική προτεραιότητα», καθώς «οι συνέπειες από τη δημογραφική γήρανση και είναι τραγικές και στην οικονομία και στο σύστημα υγείας, αλλά κυρίως συνδέονται με μεγάλους κινδύνους στην εθνική ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης