Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών – Αύριο 15/4 τα αποτελέσματα

ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών – Αύριο 15/4 τα αποτελέσματα
Περισσότερα από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στην διαδικασία
Σχετικά Άρθρα
Έκλεισαν στις 21:00 -μετά από παράταση μίας ώρας- οι κάλπες στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ -άρχισε σήμερα 14/4 στις 08:00- για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.
Από την Κουμουνδούρου διαμηνύεται πως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα ονόματα δηλαδή των ευρω-υποψηφίων που επικράτησαν στη διαδικασία, θα ανακοινωθούν αύριο 15/4.
Όχι όμως και η σταυροδοσία αναλυτικά, η οποία δεν θα γνωστοποιηθεί.
Υπενθυμίζεται πως η κάλπη θα αναδείξει 35 υποψηφίους ευρωβουλευτές. Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι χωρίς να περάσουν τη βάσανο των προκριματικών ενώ για τις πέντε θέσεις που απομένουν έως τη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου, τα ονόματα θα επιλέξει προσωπικά, ο Στέφανος Κασσελάκης.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η Κουμουνδούρου
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν σήμερα στα εκλογικά τμήματα (8 π.μ. ως 8 μ.μ.) (σ.σ. πριν δοθεί η παράταση η οδηγία αυτή) και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου «από τις 8:00 το πρωί όταν κι άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και η διαδικτυακή ψηφοφορία, υπήρξε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συνολικά περισσότερα από 60.000 μέλη και φίλοι του κόμματος συμμετείχαν στην διαδικασία, προκειμένου να εκλέξουν τους συμμετέχοντες στο Ευρωψηφοδέλτιο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα (15/4/2013) με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ επέλεξαν.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής (με ακριβή στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες.

Οι Περιφέρειες με τους/τις εκλεγμένους/ες και τους σταυρούς προτίμησης:

Αττική: εκλέγονται 12 - (μέχρι 4 σταυρούς)
Απόδημοι: εκλέγονται 2 - (1 σταυρό)
Κεντρική Μακεδονία: εκλέγονται 4 - (μέχρι 2 σταυρούς)
Θεσσαλία: εκλέγονται 3 - (1 σταυρό)
Δυτική Ελλάδα: εκλέγονται 3 - (1 σταυρό)
Κρήτη: εκλέγονται 2 - (1 σταυρό)
ΑΜΘ: εκλέγονται 2 - (1 σταυρό)
Πελοπόννησος: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
Στερεά Ελλάδα: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
Νότιο Αιγαίο: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
Ήπειρος: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
Δυτική Μακεδονία: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
Ιόνιo: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)
Βόρειο Αιγαίο: εκλέγεται 1 - (1 σταυρό)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης