Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Στόχος μας οι ευρωεκλογές να δώσουν και το μήνυμα της ανατροπής της κυβέρνησης στη χώρα

Φάμελλος: Στόχος μας οι ευρωεκλογές  να δώσουν και το μήνυμα της ανατροπής της κυβέρνησης στη χώρα
"O ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι σήμερα το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει κυβερνητική προοπτική και διέξοδο ανατροπής του κ. Μητσοτάκη", ανέφερε ο Σ. Φάμελλος
«Απαιτείται αλλαγή πολιτικής για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Σε αυτό στόχευε και η κοινή αίτηση δυσπιστίας της προοδευτικής αντιπολίτευσης. Στόχος μας στις ευρωεκλογές είναι με το αποτέλεσμά τους να ξεκινήσει η πολιτική ανατροπή. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί αλλάζουν και αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις και στις τοποθετήσεις κεντρικών κυβερνητικών στελεχών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι σήμερα το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει κυβερνητική προοπτική και διέξοδο ανατροπής του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος.
Ο κ. Φάμελλος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontra News, μιλώντας για τον στόχο του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ευρωεκλογές καθορίζουν το μέλλον της Ευρώπης που εμείς τη θέλουμε πιο δυνατή και πιο δημοκρατική. Επιδιώκουμε την ενίσχυση της ευρωομάδας της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να αντιμετωπιστούν η κρίση των θεσμών και της δημοκρατίας, να στηρίξουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και το κράτος δικαίου, να μειωθούν οι ανισότητες με πολιτικές για την κοινωνία, το περιβάλλον, την υγεία και την παιδεία. Στόχος μας είναι οι ευρωεκλογές να δώσουν και το μήνυμα της ανατροπής της κυβέρνησης στη χώρα μας. Και για το λόγο αυτό η μαζική συμμετοχή των πολιτών είναι καθοριστική. Όχι ως ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ως ψήφος προοπτικής και λύσεων, με βάση τα προγράμματα των κομμάτων για Ελλάδα και Ευρώπη».

Για ακρίβεια

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση εμπαίζει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε η τέταρτη χειρότερη χώρα του ΟΟΣΑ στον πληθωρισμό τροφίμων, με πρωτιές στην ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες, στις τράπεζες. Το πρόβλημα των υψηλότατων τιμών και της υποβάθμισης της καθημερινής διαβίωσης δεν λύνεται με τις βόλτες του κ. Μητσοτάκη στα σουπερμάρκετ, ούτε με ελάχιστες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό».
Πρόσθεσε πως «για να έχουμε μείωση τιμών πρέπει να μειωθεί τόσο το κόστος παραγωγής όσο και οι τιμές στα ράφια. Για το λόγο αυτό προτείνουμε όρια κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, στα αγροεφόδια, στην χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και στο περιθώριο διύλισης. Όπου δημιουργούνται υπερκέρδη, όπως π.χ. στα διυλιστήρια, αυτά πρέπει να επιστρέφονται στους καταναλωτές με έκτακτη φορολόγηση.
«Σε αυτά τα μέτρα δεν προχωρά η κυβέρνηση γιατί πολύ απλά βάζει πλάτη στην ακρίβεια και οι δηλώσεις της είναι υποκριτικές», κατέληξε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης