Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Τη γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση εκφράζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ - Οι 42 υποψήφιοι

Κουτσούμπας: Τη γνήσια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση εκφράζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ - Οι 42 υποψήφιοι
"Η μόνη ψήφος που φοβάται η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα στις ευρωεκλογές, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ", τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας
Τους 42 υποψήφιους που απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τη μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσύμπας.
Όπως ανέφερε, ανάμεσά τους είναι και σημερινοί 2 ευρωβουλευτές, ο Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.

Για επίθεση Ιράν σε Ισραήλ

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε την ομιλία του από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, κάνοντας λόγο για εξέλιξη που συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή που μπορεί να πάρει τρομακτικές διαστάσεις σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ και των συμμάχων του κατά του Ιράν.
Τόνισε ότι "το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι η ισραηλινή κατοχή και η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία και τον Λίβανο, καθώς επίσης οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ερυθρά Θάλασσα, διαμορφώνουν τους όρους για γενίκευση του πολέμου. Οι λαοί της περιοχής, μαζί και ο λαός μας, είναι στη δίνη μεγάλων κινδύνων.
Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, είναι μπλεγμένη μέχρι τον λαιμό σε δύο ταυτόχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, με οδυνηρές συνέπειες".
Επανέλαβε ότι " η κυβέρνηση της ΝΔ, εδώ και τώρα να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, να επιστρέψει η Φρεγάτα «Ύδρα» από την επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Για ευρωεκλογές

"Tο ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποκαλύπτει την ΕΕ και την πολιτική της, να ενημερώνει πλατιά τον ελληνικό λαό, και να μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να αντιπαλέψει την αρνητική για τον λαό πολιτική της!
Και γι’ αυτό το ΚΚΕ πρέπει να ενισχυθεί, ειδικά στις ευρωεκλογές.
Οποιαδήποτε άλλη ψήφος, σημαίνει έγκριση αυτής της πολιτικής που μας έχει φέρει στα σημερινά αδιέξοδα", υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας κάνοντας αναφορά στην 9η Ιουνίου.
Τόνισε ότι "σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της ΕΕ και της στρατηγικής του κεφαλαίου. Κρίνεται κυρίως το πόσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ και πόσο πιο αποδυναμωμένα θα είναι συνολικά όλα τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ, είτε αυτά βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση. Κρίνεται το πόσο θα δυναμώσει ο αγώνας για την πραγματική και ρεαλιστική διέξοδο από τον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και της αδικίας, των πολέμων και της φτώχειας".
Ξεκαθάρισε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές δεν είναι καθόλου «χαλαρή» γιατί "καθόλου "χαλαρά" δεν είναι όλα αυτά που μας έρχονται ως κατευθύνσεις από την ΕΕ, από το Ευρωκοινοβούλιο και αποτελούν το 90% των νόμων που ψηφίζονται στη συνέχεια από τις κυβερνήσεις και τα άλλα κόμματα στη χώρα μας".
Πρόσθεσε ότι "πίσω από όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού βρίσκεται η ΕΕ και οι πολιτικές της κατευθύνσεις, τις οποίες υλοποιεί μέχρι κεραίας σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Και όταν δεν τις υλοποιούν ως κυβερνήσεις, τις στηρίζουν ως αντιπολίτευση¨, απαριθμώντας, στη συνέχεια, τις βαριές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τον λαό από συγκεκριμένες Οδηγίες και την πολιτική της ΕΕ.

Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

"Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν ατο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες που εκδηλώθηκαν σε μεγάλους κλάδους, στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών,στο κίνημα των αγροτών με τα μπλόκα του αγώνα, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και επιστημόνων ενάντια στη φοροληστεία, στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα που διεκδικεί μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία ενάντιά τους, στο κίνημα της νεολαίας με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις σχολές και τα σχολεία.
Ανάμεσά τους άνθρωποι από τον χώρο των επιστημών και της έρευνας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Έλληνες και ξένοι μετανάστες", ανλέφερε ο κ. Κουτσούμπας.
Εξήγησε ότι το 22% των υποψηφίων είναι από 25 έως 39 χρονών, το 26% από 40 έως 49 χρόνων, το 33% είναι από 50 έως 59 χρόνων και το 19% από 60 χρονών και πάνω, ενώ αναμεσά τους είναι οι σημερινοί ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος.
Αναλυτικά, οι 42 υποψήφιοι είναι οι: Νίκος Αγγελίδης, Παναγιώτης Αλωπούδης, Στέλλα Βαλαβάνη, Σάββας Βασιλειάδης, Μαρία Γαβαλά, Κατερίνα Γεράκη, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Γουλιάμος, Κατερίνα Δεμέτη, Κώστας Ιντζές, Παναγιώτης Κατίκας, Βαγγέλης Κατσακούλης, Γιώργος Κεντρωτής, Ιμπραήμ Κεραντζή Ιμπράμ, Ιωάννα Κολοβού,
Ηλίας Κονδύλης, Τίνα Κουζιάκη, Δήμος Κουμπούρης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Βικτωρία Κούτση, Θοδωρής Κωτσαντής, Ρίζος Μαρούδας, Κώστας Μπασδέκης, Μάρκος Μπεκρής, Βασίλης Μπέλλος, Μπούτα Πόπη, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος,
Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, Κώστας Παπαδάκης, Νίκος Παπαδόπουλος, Βάνα Πατρινού, Παναγιώτης Πολίτης, Έρη Ρίτσου, Χριστίνα Σκαλούμπακα, Δήμητρα Σταματέλου, Γιώργος Στεφανάκης, Γιάννης Τασιούλας, Τάσος Τόκας, Βασίλης Τομπουλίδης, Ανέστης Τσουκαράκης, Κλειώ Χριστοπούλου, Νίκη Χρονοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης