Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Η Ελλάδα καταδικάζει την ιρανική επίθεση και ζητά αυτοσυγκράτηση

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Η Ελλάδα καταδικάζει την ιρανική επίθεση και ζητά αυτοσυγκράτηση
Η εκτίμηση του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι προς το παρόν αποκλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Σχετικά Άρθρα
(upd) Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Κυριακής 14/4 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) που συγκλήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
«Συνεδρίασε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μετά τις επιθέσεις του Ιράν κατά του Ισραήλ και έγινε ανασκόπηση της κατάστασης ασφαλείας.
Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ και τις απειλές για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα, πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», αναφέρει η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.
Η εκτίμηση του κυβερνητικού επιτελείου είναι ότι προς το παρόν αποκλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με τις κυβερνητικές πηγές να εκτιμούν ότι η ισραηλινή πλευρά δεν θα προχωρήσει σε κάποια απάντηση, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί ληφθεί ως δεδομένο.
«Η πιο ισχυρή παραίνεση στους Ισραηλινούς είναι αυτή του Αμερικανού προέδρου, η οποία αυτή τη στιγμή μοιάζει να πιάνει τόπο», σχολίασαν πηγές από το ΚΥΣΕΑ.
Υπενθυμίζεται πως μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ χθες 13/4 τη νύχτα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Αμερική. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις εξελίξεις, απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Χ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ.
«Οποιαδήποτε κλιμάκωση αποτελεί απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» πρόσθεσε.
Ανέφερε επίσης ότι «στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και προτρέπουμε όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση».


Νωρίτερα, με την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της Ελληνικής Kυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, ξεκίνησε την καθιερωμένη Κυριακάτικη ανάρτηση του στο facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στο ΚΥΣΕΑ.
Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, «πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή».
«Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης», εξηγεί ο πρωθυπουργός.
mitsotakis_33.JPG

Καταδικάζει την επίθεση του Ιράν η κυβέρνηση

"Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ, που συνιστούν σοβαρή επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης στην περιοχή. Τέτοιες ενέργειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Το υπουργείο υπογραμμίζει πως "είναι απολύτως αναγκαίο να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διάχυση των εχθροπραξιών".
υπ_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης