Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Οι ευρωεκλογές εξαιρετική ευκαιρία για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της ΝΔ - Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση

Ανδρουλάκης: Οι ευρωεκλογές εξαιρετική ευκαιρία για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της ΝΔ - Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση
"Ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αναξιόπιστος που στην αγωνία του να καλύψει τα σκάνδαλα και τις αποτυχίες του, δεν θα διστάσει να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης
"Οι ευρωεκλογές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τις πελατειακές πρακτικές της ΝΔ", τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματός του στις 9 Ιουνίου.
Ο κ.  Ανδρουλάκης, σε άρθρο του στην "Εφημερίδα των Συντακτών", αναφέρεται στο θέμα των υποκλοπών, στα Τέμπη , στο Μισελ-gate και στην ακρίβεια, σημειώνοντας πως "η αναξιοπιστία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κυβερνητικής λειτουργίας", αλλά και ότι "ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αναξιόπιστος που στην αγωνία του να καλύψει τα σκάνδαλα και τις αποτυχίες του, δεν θα διστάσει να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο".
"Είναι αναγκαία η ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, της δύναμης που αγωνίζεται με συνέπεια για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου, τη μείωση των ανισοτήτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Μια αξιόπιστη και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει η χώρα σελίδα", υπογραμμίζει.

Ακολουθεί το άρθρο του Ν. Ανδρουλάκη:

"Στις 26 Ιουλίου του 2022 χωρίς καθυστερήσεις κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καθώς νωρίτερα είχα ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι είχε γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator.
Λίγες μέρες αργότερα, ο μέχρι τότε στενότερος συνεργάτης του Πρωθυπουργού και ανιψιός του, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, παραιτήθηκαν αφού όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της ΑΔΑΕ, εκτός της απόπειρας του Predator με παρακολουθούσε το ίδιο διάστημα και η ΕΥΠ. Από εκείνη τη μέρα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι πραιτοριανοί της έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να μην αποκαλυφθεί ποτέ ο λόγος, που προσπάθησαν να παρακολουθήσουν εμένα προσωπικά, δημοσιογράφους όπως τον κ. Κουκάκη, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και την ηγεσία του στρατού.
Προτίμησαν να με καλέσουν να ενημερωθώ προφορικά πίσω από κλειστές πόρτες και να μην ακολουθήσω τη θεσμική, νόμιμη και δημοκρατική οδό, που εν τέλει ακολούθησα και εξαρχής θεωρούσα την πλέον κατάλληλη. Εντύπωση μάλιστα μου προκάλεσε η απόλυτη αρμονία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ακροδεξιών περιτριμμάτων όπως ο Φ.Κρανιδιώτης και κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως “κάτι φοβάμαι” και γι’ αυτό δεν πάω να με ενημερώσουν στο αυτί, θέλοντας προφανώς να εμφανίσουν το θύμα ως θύτη ξεχνώντας ότι είμαι ο μόνος πολιτικός από όλα τα θύματα που όχι μόνο κατήγγειλε το γεγονός, αλλά έκανε και όλα τα απαραίτητα νομικά βήματα, τα οποία και καρποφόρησαν τις προηγούμενες μέρες.
Λοιδόρησαν εμένα, το ΠΑΣΟΚ και κάθε προοδευτικό και δημοκράτη πολίτη που είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με το κράτος δικαίου στη χώρα. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του επιτέθηκαν προσωπικά στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ.Χρήστο Ράμμο και προσπάθησαν να παρακωλύσουν το έργο του. Άλωσαν τη σύνθεση της ανεξάρτητης αρχής με τον πάντα πρόθυμο, Κ. Βελόπουλο, για να αποκρύψουν τις ευθύνες τους. Εφόσον εκείνοι επέλεξαν τον δρόμο της ατιμωρησίας, εμείς επιλέξαμε από την πρώτη μέρα τον δρόμο της δημοκρατικής ευθύνης.Πριν λίγες μέρες ήρθε η πρώτη δικαίωση. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με μία ιστορική του απόφαση έκρινε αντισυνταγματική την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας που απαγόρευε την ενημέρωση μου και ζητάει από την ΑΔΑΕ να με ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησής μου. Όπως ήταν αναμενόμενο, επισκέφθηκα την ΑΔΑΕ και συναντήθηκα με τον κ. Ράμμο ώστε να ξεκινήσει η νόμιμη διαδικασία. Ο δρόμος για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη άνοιξε. Τώρα περιμένουμε να ανοίξει και το Κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου.
Η αναξιοπιστία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κυβερνητικής λειτουργίας. Για τις υποκλοπές ήταν ξένες πρεσβείες που ζήτησαν την παρακολούθησή μου μόνο και μόνο για να διαψευστούν την ίδια ημέρα. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο με την υποκλοπή χιλιάδων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, η κυρία Ασημακοπούλου και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ευρωβουλευτής είχε συγκεντρώσει μόνη της όλα αυτά τα email, ακόμα και από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της.
Κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Όμως, ενώ το πρωί έκανε αυτές τις καταγγελίες, το ίδιο βράδυ,-όπως αποκάλυψα στη Βουλή-, οι δύο στενότεροι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τα ίδια συμφέροντα, με αποτέλεσμα την αποπομπή τους από την κυβέρνηση .
Ενώ υποστηρίζουν ότι η χάλκευση των συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη είναι γνωστή από την αρχή, εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν κάνει τίποτα για να βρουν ποιος ήταν ο υπεύθυνος. Αντιθέτως αξιοποίησαν τις μονταρισμένες αυτές συνομιλίες για να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη και να ενισχύσουν τη θεωρία ότι η μόνη αιτία της τραγωδίας είναι το ανθρώπινο λάθος.
Ακόμα και στην οικονομία. Κάθε μήνα ακούμε τον πρωθυπουργό να κηρύσσει το τέλος της ακρίβειας, ενώ ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη με την κυβέρνηση να συμπεριφέρεται σαν απλός σχολιαστής της επικαιρότητας. Ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αναξιόπιστος που στην αγωνία του να καλύψει τα σκάνδαλα και τις αποτυχίες του, δεν θα διστάσει να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο.
Η καθημερινότητα των πολιτών χειροτερεύει και η όποια επίπλαστη ευμάρεια βασίζεται στην πρωτοφανή πλημμυρίδα των ευρωπαϊκών πόρων -πάνω από 70 δισεκ.-, τα οποία μετά από μια μακροχρόνια οικονομική ανομβρία λόγω της ύφεσης που προκάλεσε η λιτότητα, έχουν αλλάξει την ψυχολογία αλλά τα οφέλη τους τα καρπώνονται λίγοι.
Ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει φτάσει σωρευτικά στο 32%, η αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού έχει κατρακυλήσει στην 26η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ. Τα ενοίκια αυξήθηκαν ραγδαία, κατά 50% σε τέσσερα χρόνια. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να καταβάλει τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας σε όλη την Ένωση, με πρωταθλήτρια τη Βουλγαρία.
Η, δε, διαφορά επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη στραγγαλίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οδηγώντας τις τράπεζες σε υπερκέρδη που έφτασαν φέτος τα 4 δισεκ. ευρώ. Και όλα αυτά, όπως επισημαίνει και ο διοικητής της ΤτΕ, είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης ολιγοπωλίων στην ενέργεια, τις τράπεζες, τα τρόφιμα και την ιδιωτική υγεία.
Ακόμη και στο Ταμείο Ανάκαμψης το χθεσινό δημοσίευμα του Politico είναι αποκαλυπτικό. Διερευνώνται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία καταγγελίες για απάτη, που σχετίζονται με αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, μέσω των οποίων χορηγήθηκαν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 2,5 δισ. ευρώ σε δέκα μόλις εταιρείες στην Ελλάδα. Επιβεβαιώνοντας την κριτική μας για την αδιαφάνεια που επικρατεί εκ μέρους της κυβέρνησης στη διάθεση των κονδυλίων του Ταμείου σε λίγους και ισχυρούς.
Οι τελευταίες εξελίξεις απέδειξαν πως όταν φύγει το περίβλημα του «εκσυγχρονισμού» μένει μόνο η διευθέτηση συμφερόντων και τα ολιγοπώλια, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, ο ποινικός λαϊκισμός, η υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου. Προσπάθησαν εδώ και πέντε χρόνια να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι αποτελούν τη μοναδική επιλογή και το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας. Οι εξελίξεις έχουν διαψεύσει τελείως την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για a la carte υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι όταν τα βρίσκουν δύσκολα καταφεύγουν στη συνωμοσιολογία. Όσο καλό επικοινωνιακό και προπαγανδιστικό μηχανισμό και να διαθέτουν, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι πρόοδος και υπονόμευση του κράτους δικαίου δεν πάνε μαζί.
Οι ευρωεκλογές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τις πελατειακές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση που θα κινείται αξιακά και προγραμματικά γι’ αυτό πιστεύω ότι αξίζει ο προοδευτικός κόσμος της χώρας να εμπιστευτεί την προσπάθειά μας. Άλλωστε, αναλογιστείτε ποιος έχει προκαλέσει τις τελευταίες ήττες της Νέας Δημοκρατίας και ποιοι ακόμη και σήμερα επιμένοντας στο lifestyle και τις αντιφατικές θέσεις που προκαλούν θολούρα, κάνουν δώρο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι αναγκαία η ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, της δύναμης που αγωνίζεται με συνέπεια για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου, τη μείωση των ανισοτήτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών. Μια αξιόπιστη και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει η χώρα σελίδα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης