Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απομένουν 50 μέρες – Η ΝΔ με συνεχείς διαρροές, ο Κασσελάκης ανεβαίνει, το ΠΑΣΟΚ χάνει την 3η θέση από Βελόπουλο

Απομένουν 50 μέρες  – Η ΝΔ με συνεχείς διαρροές, ο Κασσελάκης ανεβαίνει, το ΠΑΣΟΚ χάνει την 3η θέση από Βελόπουλο
Το μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ εντοπίζεται σε νομούς όπως το Κιλκίς, η Πιερία, η Θεσσαλονίκη, η Ημαθία, η Πέλλα
Έντονες είναι οι διεργασίες στη ΝΔ για τις ευρωεκλογές καθώς μένουν 50 μέρες όπου το κόμμα πρέπει να κάνει έναν μεγάλο αγώνα να αυξήσει την συσπείρωση της βάσης και να κόψει τις διαρροές στην Βόρεια Ελλάδα.
Έως τώρα η Πειραιώς έχει εφαρμόσει ημίμετρα. Δεν υπάρχει ένα πολύ δυνατό όνομα στο ευρωψηφοδέλτιο που να κόβει τις διαρροές στη Μακεδονία, όπου έχουμε καραμανλικούς πυρήνες που πλέον στρέφονται υπέρ του Κυριάκου Βελόπουλου.

Γιατί δεν προχώρησε η περίπτωση Μπέλερη


Η υποψηφιότητα Μπέλερη δεν προχώρησε καθώς διαφώνησε το ΥΠ.ΕΞ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και τη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου καθώς έχουν πείσει τον Πρωθυπουργό ότι έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Έdi Rama και μία υποψηφιότητα θα έβαζε σε κίνδυνο την διπλωματική προσπάθεια του ΥΠ.ΕΞ. Τώρα μπορεί να βρεθεί μία λύση μέσω του υιού του Πέτρου που λέγεται ότι θα μπει στον ψηφοδέλτιο.

Ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – Δεξιοί της ΝΔ θα τρέξουν στη Βόρεια Ελλάδα


Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει έντονο χρώμα ΠΑΣΟΚ και αυτό έχει εκνευρίσει διπλά τους ψηφοφόρους. Όλα επαφίονται στον Πρωθυπουργό που παραμένει το δυνατό χαρτί της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει δυναμικές περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και δεξιά στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο νέος επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα Νίκος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο περιφερειάρχης Αττικής.

Τα 2 αγκάθια που εξόργισαν τους δεξιούς ψηφοφόρους

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε νομούς όπως το Κιλκίς, η Πιερία, η Θεσσαλονίκη, η Ημαθία, η Πέλλα. Εκεί βλέπουμε ότι η Ελληνική Λύση είναι 2ο κόμμα σε πολλές περιοχές, ενδεικτικό της μεγάλης αλλαγής που παρατηρείται στους πληθυσμούς. Ξεκάθαρα, η πλειονότητα αυτών των περιοχών είναι δυσαρεστημένοι με την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδια για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ενώ σε μεγάλο βαθμό οι πληθυσμοί διαθέτουν ελληνοπόντιους που αντιτίθενται ισχυρά απέναντι στην εμπλοκή της Ελλάδας υπέρ της Ουκρανίας…

Το 29% ως κύριο σενάριο


Αναλυτές όπως ο Ανδρέας Δρυμιώτης συμφωνούν ότι οι πολίτες στην ευρωεκλογές θα βγάλουν κίτρινη κάρτα στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή ή θα απέχουν ή θα ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας σε άλλο δεξιό κόμμα. Αυτή η δεξαμενή μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το ποσοστό του 20%. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το ποσοστό που εν τέλει θα στηρίξει τη ΝΔ διότι μην ξεχνάμε ότι δεν διακυβεύεται η διακυβέρνηση της χώρας, ούτε ενδιαφέρει τον κόσμο η ευρωβουλή. Δηλαδή, θα υπάρξει και άποχη μεγάλη.
Όμως, αν η ΝΔ δει μπροστά ένα 29% στις εκλογές, θα είναι ένα κακό σενάριο και θα δείχνει ότι ο Μητσοτάκης δεν είναι άτρωτος και ότι το «πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται», δηλαδή ότι η φθορά θα συνεχίσει να μεγαλώνει εκθετικά όσο μπαίνουμε στο 2ο χρόνο διακυβέρνησης.

Ο Κασσελάκης ανεβαίνει ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου βλέπουν πλέον ως μοναδικό αντίπαλό τους τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος ακολουθώντας έναν ανορθόδοξο τρόπο πολιτεύεται επιτυχημένα, παρόλο που δεν βρίσκεται μέσα στην Βουλή. Απευθύνεται πλέον σε ένα νέο κοινό, στους απολιτίκ που μέχρι τώρα δεν είχαν φωνή, αλλά και σε αντισυστημικούς που κινούνται βάσει προσώπου και όχι κόμματος.
Ο Κασσελάκης, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά ένα διαλυμμένο κόμμα, φαίνεται ότι διατηρεί τα ποσοστά των εθνικών εκλογών και αυτό από μόνο του είναι μία επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς ότι η ΝΔ από 41% κινδυνεύει να κατρακυλήσει στο 29% και ότι το ΠΑΣΟΚ που ήταν στη 2η θέση καιρό τώρα, πήγε στην 3η θέση και κινδυνεύει να πάει και στην 4η από την άνοδο του Βελοπουλου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης