Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απίστευτο κι όμως ... εκλογικό: Χωριό στην Αιτωλοακαρνανία αποφάσισε καθολική αποχή από τις Ευρωεκλογές

Απίστευτο κι όμως ... εκλογικό: Χωριό στην Αιτωλοακαρνανία αποφάσισε καθολική αποχή από τις Ευρωεκλογές
Ο πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Γαλατσίδης, εξήγησε στην κρατική τηλεόραση ότι πρόκειται για το τελευταίο μέσο πίεσης των κατοίκων
Την καθολική αποχή από τις Ευρωεκλογές προέκριναν οι κάτοικοι στην Άνω Μακρυνού Αιτωλοακαρνανίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποκατάσταση τμήματος δρόμου, ενώ έχουν περάσει 3 χρόνια από τις καταστροφές του 2021.
Ο πρόεδρος της κοινότητας, Βασίλης Γαλατσίδης, εξήγησε μάλιστα στην κρατική τηλεόραση ότι πρόκειται για το τελευταίο μέσο πίεσης των κατοίκων.
Όπως σημείωσε, οι οικισμοί, Κυψέλη, Μεταξά, Αγία Τριάδα και Αγ. Απόστολοι έχουν επικοινωνία με το κέντρο της κοινότητας από έναν χωματόδρομο που όταν βρέχει είναι αδιάβατος και για να τον προσεγγίσει κάποιος θα πρέπει να διανύσει απόσταση 20 χιλιομέτρων.
«Στο χωριό οι μαθητές αναγκάζονται περνώντας από χωματόδρομους, να φτάνουν στην πλατεία του χωριού για να μεταφερθούν στο σχολείο. Οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν το γάλα με το καρότσι για να το πάνε στο βυτίο, πολλές φορές με άσχημες καιρικές συνθήκες. Στο χωριό η μοναδική ψησταριά που υπήρχε, έκλεισε.
Είμαστε 800 πολίτες στην ευρύτερη περιοχή, τουλάχιστον εμείς οι 300 στην κοινότητα Μακρυνούς αποφασίσαμε να μην μετέχουμε στις προσεχείς ευρωεκλογές. Δεν έχουμε άλλο μέσο πίεσης…», επεσήμανε ο κ. Γαλατσίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης