Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μαξίμου φοβούνται το κακό σενάριο του 29% στις ευρωεκλογές – Προβληματισμός για την 2η θέση Κασσελάκη

Στο Μαξίμου φοβούνται το κακό σενάριο του 29% στις ευρωεκλογές – Προβληματισμός για την 2η θέση Κασσελάκη
O Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 2ος με ένα ποσοστό που μπορεί να κυμαίνεται 16-17%
Σχετικά Άρθρα
To Μέγαρο Μαξίμου και τα επιτελικά στελέχη φοβούνται, σύμφωνα με πηγές συχνού συνομιλητή του Πρωθυπουργού που μίλησε στο ΒΝ, το κακό σενάριο των ευρωεκλογών, δηλαδή να πιάσει η ΝΔ ένα 29%, ποσοστό που θα επιβεβαιώσει την μέγιστη φθορά της κυβερνώσας παράταξης και την έναρξη της αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της χώρας.

Άλλη εικόνα δίνουν οι αναλυτές

Μπορεί βασικοί αναλυτές που συμβουλεύεται ο Πρωθυπουργός, όπως ο Αμερικάνος Greenberg ή ο Ανδρέας Δρυμιώτης να θεωρούν ότι στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα κινηθεί από 32-35%, όμως, η εικόνα που παίρνουν στελέχη και δημοσκόποι από διάφορες πλευρές της ελληνικής επικράτειας για τις διαρροές από το κυβερνών κόμμα δεν συμφωνεί με τις παραπάνω εκτιμήσεις.

Κασσελάκης στη 2η θέση με ποσοστά 16-17% χωρίς απώλειες από τις εθνικές εκλογές

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο πρωθυπουργικό μέγαρο είναι πλέον πεπεισμένοι και από τις δικές τους μετρήσεις ότι ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 2ος με ένα ποσοστό που μπορεί να κυμαίνεται 16-17% και αυτό, σε συνδυασμό με την 3η του ΠΑΣΟΚ, καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κασσελάκη μη αμφισβητήσιμο πολιτικό αρχηγό ούτε από την Κεντροαριστερά ούτε από τους ίδιους του τούς συντρόφους.
Το Μαξίμου παραδέχεται την μεγάλη εισχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη στα απολιτίκ και τα κεντρώα κοινά, γεγονός που μπορεί να τον φέρει ακόμα πιο ψηλά. Μάλιστα, η ανάλυση του «αμερικάνου γκουρού» για τον Greenberg είναι ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και το 20% ενώ έχει εφιστήσει την προσοχή στον Πρωθυπουργό και τα στελέχη να μην υποτιμήσουν την περίπτωσή του.

Η ΝΔ έχασε και στην καθημερινότητα και στη δεξιά ατζέντα

Τι σημαίνει, όμως, ένα πιθανό 29% για τη ΝΔ;
\Σημαίνει ότι το Μαξίμου δεν υπολόγισε τη δυσαρέσκεια στην μεγάλη παραδοσιακή βάση και οι επιλογές της να ανοίξει θέμα γάμου για τα ΛΟΑΚΤΙ+ αλλά και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μετανάστες ήταν λανθασμένες.
Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν ενέσκηψε πιο αποφασιστικά στα καθημερινά προβλήματα όπως είναι η ακρίβεια (ακόμα ο πληθωρισμός είναι υψηλός στη χώρα) αλλά και την ασφάλεια του πολίτη που βάλλεται συνεχώς σε όλους τους χώρους, γειτονιές, σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα κ.α.
Η ανησυχία είναι πλέον σοβαρή όταν αναλυτές σημειώνουν στον Πρωθυπουργό ότι σε νομούς στη Βόρεια Ελλάδα η Ελληνική Λύση έρχεται 2ο κόμμα ενώ συνολικά η Δεξιά μπορεί να ξεπεράσει το 20% και να γίνει ο ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού.

Η μεγάλη ζημιά των Τεμπών για τη κυβέρνηση

Όμως, όλα τα παραπάνω δεν έχουν κάνει τόσο ζημιά στη ΝΔ όσο ο χειρισμός του Μαξίμου για τα Τέμπη.
Ακόμα και στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι ακόμα και επικοινωνιακός χειρισμός του ζητήματος ήταν κάκιστος, ειδικά στην Εξεταστική Επιτροπή με τον πρόεδρο της Δημήτρη Μαρκόπουλο που ήταν υπέρ το δέον αλαζονικός έξω τελείως από το πνεύμα των περιστάσεων.
Όμως, και οι διαψεύσεις δημοσιευμάτων για μοντάρισμα που έγινε στους διαλόγους εργαζόμενων στον ΟΣΕ που τελικά το παραδέχτηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Π.Τερεζάκης δείχνουν πανικό.

Ενδεχομένως να αμφισβητηθεί και ο Μητσοτάκης στο 29%

Έν πάσει περιπτώση, με το 29% θα έχει φυτευτεί ο σπόρος της αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι κυρίαρχος και μπορεί ακόμα και με το 29% η ΝΔ να παραμένει με διαφορά το πρώτο κόμμα, όμως, εάν πέσει από το ψυχολογικό όριο του 30% τότε γίνεται κατανοητός ο μεγάλος ρυθμός της φθοράς που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης