Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση Κατρίνη σε Ρωμανό για το Ταμείο Ανάκαμψης - «Οι πόροι του κατευθύνονται σε μεγάλες ή φιλικές προς τη ΝΔ επιχειρήσεις»

Απάντηση Κατρίνη σε Ρωμανό για το Ταμείο Ανάκαμψης - «Οι πόροι του κατευθύνονται σε μεγάλες ή φιλικές προς τη ΝΔ επιχειρήσεις»
Ο κ. Κατρίνης καταγγέλλει πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κομμένο και ραμμένο για επιχειρήσεις που είτε «είναι πολύ λίγες», είτε «πολύ μεγάλες», είτε «πολύ φιλικές προς την ΝΔ»
Σχετικά Άρθρα
Στο σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού για την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ του ν/σ περί πρόσθετης χρηματοδότησης από Ταμείο Ανάκαμψης, απαντά μέσω Twitter ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Τρικούπη, Μιχάλης Κατρίνης.
«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης "αναρωτιέται" γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε "παρών" στον επιπλέον δανεισμό 5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως λέει η ΝΔ, δεν ψηφίσαμε την "επιπλέον χρηματοδότηση" της χώρας. Χρηματοδότηση για ποιούς, όμως; Ταμείο Ανάκαμψης για ποιούς, όμως;» τονίζει με νόημα ο κ. Κατρίνης.
Εν συνεχεία, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στοιχειοθετεί τη στάση του κόμματός του επί τη βάσει του ότι «το 85% των δανειακών πόρων έχει δοθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 97% των επιχειρήσεων της χώρας».
«Όταν τα 4,5 δις δανείων έχουν δοθεί σε 200 όλες και όλες επιχειρήσεις σε σύνολο 400.000 επιχειρήσεων και 700.000 ενεργών επαγγελματικών ΑΦΜ με το 99% των επιχειρήσεων να αποκλείεται εξαρχής, αφού όλες και όλες 500 έχουν υποβάλλει αίτηση για τα δάνεια», εξηγεί.
Κλείνοντας, ο κ. Κατρίνης καταγγέλλει πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι κομμένο και ραμμένο για επιχειρήσεις που έχουν 3 χαρακτηριστικά: «1) Είναι πολύ λίγες 2) Είναι πολύ μεγάλες 3) Είναι πολύ φιλικές προς την ΝΔ».
Υπενθυμίζεται, ότι προηγουμένως ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός είχε υποστηρίξει πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα. Ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων και ρεαλιστικών αντιπροτάσεων, αγωνίζονται με κάθε τρόπο, εντός και εκτός συνόρων, για να υπονομεύσουν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την κοινωνική συνοχή και τη χρηματοδότηση της χώρας».

Η ανάρτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ:


«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης «αναρωτιέται» γιατί το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών» στον επιπλέον δανεισμό 5 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως λέει η ΝΔ, δεν ψηφίσαμε την «επιπλέον χρηματοδότηση» της χώρας.
Χρηματοδότηση για ποιούς, όμως;
Ταμείο Ανάκαμψης για ποιούς, όμως;
1) Όταν το 85% των δανειακών πόρων έχει δοθεί μέχρι στιγμής σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 97% των επιχειρήσεων της χώρας.
2) Όταν τα 4,5 δις δανείων έχουν δοθεί σε 200 όλες και όλες επιχειρήσεις σε σύνολο 400.000 επιχειρήσεων και 700.000 ενεργών επαγγελματικών ΑΦΜ με το 99% των επιχειρήσεων να αποκλείεται εξαρχής, αφού όλες και όλες 500 έχουν υποβάλλει αίτηση για τα δάνεια.
3) Όταν δάνεια και εκταμιεύσεις παραμένουν «παρκαρισμένα» σε ενδιάμεσους φορείς και δεν διοχετεύοντει στην πραγματική οικονομία, με την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προΰπολογισμού της Βουλής να επισημαίνουν την καθυστέρηση διοχέτευσης των πόρων.
4) Όταν η αδιαφάνεια κυριαρχεί παντού, αφού κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται οι προκαταβολές, σε ποιούς υπεργολάβους κατευθύνονται οι πόροι, ποιά έργα απεντάχθηκαν, ποιοί είναι οι τελικοί δικαιούχοι των χρημάτων.
Ένα Ταμείο Ανάκαμψης κομμένο και ραμμένο για επιχειρήσεις που έχουν 3 χαρακτηριστικά:
1) Είναι πολύ λίγες
2) Είναι πολύ μεγάλες
3) Είναι πολύ φιλικές προς την ΝΔ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης