Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα βέλη για τα Τέμπη από την Kovesi (Εισαγγελέας ΕΕ): Η διαφθορά σκοτώνει - Στην Ελλάδα καλλιεργείται κουλτούρα ατιμωρησίας

Νέα βέλη για τα Τέμπη από την Kovesi (Εισαγγελέας ΕΕ): Η διαφθορά σκοτώνει - Στην Ελλάδα καλλιεργείται κουλτούρα ατιμωρησίας
«Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;» διερωτήθηκε με νόημα η Ευρωπαία Εισαγγελέας
Σφοδρά πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης της χώρας μας εξαπέλυσε εκ νέου η Ευρωπαία Εισαγγελέα, Laura Kovesi, αναφερόμενη στο σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή παλαιότερη δήλωση της Kovesi, η Ολλανδή ευρωβουλευτής Sophie in 't Veld έθεσε το ερώτημα: «Τη στιγμή που ο νόμος προστατεύει τους υπεύθυνους υπουργούς και δεν αίρεται η ασυλία τους, θεωρείτε ότι δεν θα λάμψει η αλήθεια για τα Τέμπη και τους υπολόγους;».
«Κάποιες φορές φαίνεται ότι δεν μαθαίνουμε ποτέ. Πόσες τραγωδίες σαν τα Τέμπη χρειάζονται για να καταλάβουμε ότι η διαφθορά σκοτώνει;», απάντησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι έτσι καλλιεργείται «κουλτούρα ατιμωρησίας».
Κατά την ακρόασή της, η Ευρωπαία Εισαγγελέας έκανε αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα και υπογράμμισε ότι «μόνο ένα θέμα απασχολούσε τον κόσμο, τα Τέμπη».
«Σε τελική ανάλυση, για να νιώθουμε ασφαλείς στην κοινωνία, εξαρτάται από το πώς εμείς οι δικαστές, οι εισαγγελείς, οι δικηγόροι, η αστυνομία, κάνουμε τη δουλειά μας και το πώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Αν είμαστε ανεξάρτητοι ή όχι, θαρραλέοι ή φοβισμένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, η κ. Kovesi επεσήμανε ότι έχει «έχουμε κάνει μηνυτήρια αναφορά σε 23 αξιωματούχους» όσον αφορά στη σύμβαση 717.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν μπόρεσε να ερευνήσει πρώην υπουργούς της κυβέρνησης λόγω της ελληνικής νομοθεσίας: «Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Το θέμα είναι να συμμορφώνεται η εθνική νομοθεσία με τον ευρωπαϊκό κανονισμό. Αυτό το τραύμα μπορεί να επουλωθεί μόνο με την απονομή δικαιοσύνης», υπογράμμισε.



Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της Kovesi, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης σημείωσε σε ανάρτησή του:

«Η Eυρωπαία Eισαγγελέας δεν μασάει τα λόγια της.
Η Λάουρα Κοβέσι, που είχε μιλήσει ανοιχτά για τις αντιστάσεις που συνάντησε η έρευνα της Eυρωπαϊκής Eισαγγελίας για το έγκλημα των Τεμπών, καταδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ο διασυρμός της χώρας μας ενώπιον των εταίρων της στην ΕΕ, δεν έχει σταματημό, έχει όμως υπογραφή: Κ. Μητσοτάκης».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης