Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μην ξεγράφετε τον Κασσελάκη – Κερδίζει τη 2η θέση με 16% -17% με διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύει νέους και απολιτίκ κοινό

Μην ξεγράφετε τον Κασσελάκη – Κερδίζει τη 2η θέση με 16% -17% με διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύει νέους και απολιτίκ κοινό
Ιδεατό για τον Κασσελάκη είναι να βγάλει από το κόμμα κάθε τι παρακμιακό –αριστερό και να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ελκυστικό στη νέα γενιά…
O Στέφανος Κασσελάκης βρίσκει σιγά σιγά βηματισμό στην αντιπολιτευτική του πορεία απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πρώτον, έχει καταφέρει να μιλάει μόνο αυτός και να μην υπάρχουν παραφωνίες στο κόμμα του, τουλάχιστον για την ώρα.
Δεύτερον, έχει αποφασίσει να αφήσει τους αριστερούς ψηφοφόρους και να απευθυνθεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό στη χώρα, στους κεντρώους και τους απολιτίκ, αυτούς δηλαδή που δεν έχουν κομματική ταυτότητα.
Και όχι μόνο, διατηρεί ακόμα στο κόμμα του ένα μεγάλο κύκλο αντισυστημικών…
Ιδεατό για τον Κασσελάκη είναι να βγάλει από το κόμμα κάθε τι παρακμιακό – αριστερό και να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ελκυστικό στη νέα γενιά.

Ανορθόδοξη στρατηγική

Μπορεί να το κάνει με έναν ανορθόδοξο τρόπο, δηλαδή να βγαίνει σε πρωινές εκπομπές μεγάλης θεαματικότητας, μπορεί να κάνει περιοδείες αγκαλιά με το σκυλάκι του, όμως, τελικά, αυτό έχει αποτέλεσμα.
«Γκελάρει» στον κόσμο και βγαίνει και στις μετρήσεις διενεργούνται αυτή τη περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει λιγότερο από την ΝΔ

Παράλληλα το να πιάσει ξανά τα ποσοστά του κόμματος που έπιασε στις εθνικές εκλογές είναι μία πολύ καλή επίδοση.
Θυμίζουμε ότι η ΝΔ που πήρε 41% πριν λίγους μήνες, με την βία να πιάσει ένα 32%, άρα θα έχει χάσει περίπου 8-9 ποσοστιαίες μονάδες.
Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μεγάλες εσωκομματικές προστριβές λόγω εκλογής νέου προέδρου καθώς και αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου-Χαρίτση που σχημάτισαν τη Νέα Αριστερά και που μπορεί να μπει στην ευρωβουλή πιάνοντας το όριο του 3%.
Συνεπώς, παρά τις απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, εξακολουθεί να είναι στην δεύτερη θέση, να διατηρεί τα σκήπτρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, να θυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει κοινοβουλευτική παρουσία, δηλαδή δεν είναι βουλευτής όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να λειτουργεί κατά του.

Τα έχει βρει με τα εκδοτικά συμφέροντα

Να πούμε, επίσης, ότι στην πολιτική πιάτσα ο Στέφανος Κασσελάκης λογίζεται πιο υποσχόμενος παίκτης.
Δεν είναι τυχαίο που ήρθε κοντά με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη το Συγκρότημα του οποίου θα στήσει τη νέα Ελευθεροτυπία, έριξε γέφυρες με τον Γιάννη Αλαφούζο προβάλλοντας τις απόψεις του σε άρθρο του στην Καθημερινή, βρήκε βήμα από γνωστά εκδοτικά κέντρα που διαθέτουν και κανάλι, ενώ έχει μπει για τα καλά στο δημοσιογραφικό λόμπι, τοποθετώντας ευρωβουλευτές δημοσιογράφους, πανελίστες, παρουσιαστές εξασφαλίζοντας μία καλή αντιμετώπιση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Επικρατεί απέναντι στον Ανδρουλάκη

Κατανοητό, ως ένα βαθμό, ότι δεν μπορεί να μιλήσει καλά ελληνικά ή δεν είναι τόσο διαβασμένος όσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως φέρνει αποτελέσματα…
Και να θυμίσουμε ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε συνεχώς σαρδάμ επειδή μεγάλωσε στην Αμερική, όμως, ψηφίστηκε πλειοψηφικά και έγινε Πρωθυπουργός.
Φυσικά, ο Κασσελάκης είναι πολύ μακριά από αυτό τον στόχο, όμως, εάν –όπως φαίνεται- επικρατήσει του Ανδρουλάκη στη μάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση, τότε θα έχει βάλει τις προϋποθέσεις να απευθυνθεί σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό την επομένη των ευρωεκλογών και μέχρι τις εθνικές εκλογές.
Διότι, τότε θα έχει το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι αυτός μπορεί να εκφράσει ως αξιωματική αντιπολίτευση όλο το χώρο.

Δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς ενώ τον Ανδρουλάκη θα τον ρίξουν

Την επομένη των ευρωεκλογών, εάν φτάσει αυτά τα ποσοστά, δηλαδή 16-17%, δεν θα νομιμοποιηθεί κανένας να τον αμφισβητήσει.
Άλλωστε, στο Συνέδριο αποτυπώθηκε μία αλήθεια, ότι κανένας δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει όταν έχει τις πλάτες Πολάκη-Παππά.
Ούτε καν ο Τσίπρας.
Αντιθέτως, όλοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα το έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπου την επομένη των εκλογών που το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο κόμμα, θα τον αμφισβητήσουν οι Κωνσταντινόπουλος, Γιαννακοπούλου, Χριστοδουλάκης αλλά και οι Παπανδρεϊκοί που έχουν ατζέντα σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης