Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαλεί η διεφθαρμένη Von der Leyen – Βαφτίζει τον ελληνικό λαό σύμμαχο του Μητσοτάκη στο ιστορικό λάθος με τη Ρωσία

Προκαλεί η διεφθαρμένη Von der Leyen – Βαφτίζει τον ελληνικό λαό σύμμαχο του Μητσοτάκη στο ιστορικό λάθος με τη Ρωσία
Η πρόεδρος της Commission ούτε λίγο ούτε πολύ βάφτισε τον ελληνικό λαό σύμμαχο του διεφθαρμένου καθεστώτος Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα διέπραξε η ανεπαρκής και γεμάτη σκιές διαφθοράς πρόεδρος της Commission Ursula von der Leyen μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ.
Η Γερμανίδα αξιωματούχος χαρακτήρισε την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, πυλώνα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ «που συντρέχει στην άμυνα της Ουκρανίας χάρη στους Έλληνες πολίτες και χάρη στην ηγεσία σας, Κυριάκο».
Δηλαδή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέδωσε τη στήριξη, που παρέχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο διεφθαρμένο καθεστώς Zelensky στον ελληνικό λαό, ο οποίος αποδεδειγμένα απορρίπτει την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ απέναντι στη Ρωσία σε ποσοστό άνω του 75%.

Αντιρωσικό παραλήρημα και επίθεση σε Orban - Fico

Συνεχίζοντας το αντιρωσικό της παραλήρημα, επισήμανε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει πλέον άνευ προηγουμένου προκλήσεις με μεγαλύτερη αυτή του λαϊκισμού,
κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin να αφανίσει, όπως είπε, την Ουκρανία, αλλά και στους συμμάχους του εντός της ΕΕ, οι οποίοι, όπως τόνισε, προκαλούν ανοιχτά τις ευρωπαϊκές αξίες.
Η πρόεδρος της Commission φωτογράφισε τους πρωθυπουργούς Ουγγαρίας και Σλοβακίας Viktor Orban και Robert Fico
αντίστοιχα που δεν υποτάσσουν τα εθνικά συμφέροντα στο βωμό της Νατοϊκής επιχείρησης αποδυνάμωσης της Ρωσίας.

Οι πολεμικές δαπάνες προτεραιότητα για το μέλλον της ΕΕ

«Αν και τα ονόματα κομμάτων ανά την Ευρώπη είναι διαφορετικά, ο στόχος είναι ο ίδιος να καταστρέψουν την Ευρώπη και αυτό δεν θα τους το επιτρέψουμε, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να αντεπιτεθούμε», δήλωσε συνεχίζοντας τις προκλήσεις η von der Leyen.
Μάλιστα επικαλέστηκε τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό όταν ήταν εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός – και το επικοινωνιακό show που ακολούθησε – για να αποδείξει, …πόσο αδίστακτος είναι ο Putin,
Κλιμακώνοντας τις πολεμικές κορώνες τόνισε ότι η ΕΕ οφείλει να δαπανήσει περισσότερα, καλύτερα και ευρωπαϊκά για την άμυνά της επιμένοντας ότι η συνεργασία στον τομέα αυτό θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του μέλλοντός μας. Σημείωσε τέλος ότι η ΕΕ οφείλει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και το κοινωνικό της κράτος, ξεκαθαρίζοντας ότι «η μάχη για τη Δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ».

Μόλις το 25% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Zelensky

Η von der Leyen όφειλε να γνωρίζει καθότι η δημοσκόπηση είναι πρόσφατη, πως η υποστήριξη των Ελλήνων βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που στηρίζει ενεργά την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή δημοσκόπηση της Ipsos -δείγμα με 26.000 ερωτηθέντες σε 18 κράτη της ΕΕ- μόλις το 25% των Ελλήνων έχει θετική άποψη για τον Zelensky, με μόνο την Ουγγαρία να εμφανίζει χαμηλότερο ποσοστό, ήτοι 15%. μας.
Γενικότερα μόνο το 47% των Ευρωπαίων έχει θετική γνώμη για τον Zelensky, ενώ το 32% έχει αρνητική γνώμη.
Παράλληλα, το 21% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει αρκετά για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας τα τελευταία δύο χρόνια.
Προκύπτει όμως και ένα άλλο δεδομένο, όπως αναλύει το Euronews: οι «θετικές» και οι «αρνητικές» αξιολογήσεις για το πρόσωπό του παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις από χώρα σε χώρα.
Στη Σκανδιναβία και την Ιβηρική Χερσόνησο, ο Zelensky λαμβάνει τις περισσότερες θετικές αξιολογήσεις: 81% στη Φινλανδία, 74% στη Σουηδία, 72% στη Δανία και την Πορτογαλία και 64% στην Ισπανία.
Αντίθετα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στην Ουγγαρία (60%), την Ελλάδα (57%) και τη Βουλγαρία (56%) έχουν αρνητική γνώμη για τον Ουκρανό πρόεδρο.
Άλλες χώρες όπου η αρνητική άποψη υπερτερεί της θετικής είναι η Σλοβακία (50% έναντι 26%), η Αυστρία (47% έναντι 33%), η Ιταλία (41% έναντι 32%) και η Τσεχία (37% έναντι 36%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης