Τελευταία Νέα
Πολιτική

15ο Συνέδριο ΝΔ - Χριστοδουλίδης: Η ΝΔ ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας

15ο Συνέδριο ΝΔ - Χριστοδουλίδης: Η ΝΔ ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας
Η ΝΔ είναι ο βασικός αιμοδότης μιας παράταξης που εργαζόταν για την ενότητα την ανάπτυξη και την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ, τόνισε ο κ. Χριστοδουλίδης
Ο Πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο της ΝΔ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το συνέδριο συμπίπτει με την 50ετή προσφορά της παράταξης στη χώρα αλλά και στην Ευρώπη.
«Η ΝΔ είναι ο βασικός αιμοδότης μιας παράταξης που εργαζόταν για την ενότητα την ανάπτυξη και την παρουσία της Ελλάδας στην ΕΕ», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης επισημαίνοντας ότι η ΝΔ προχώρησε σε μεγάλες κοινωνικές δομικές και πολιτειακές μεταρρυθμίσεις.
Χαρακτήρισε «ευρωπαϊκό φάρο» τη ΝΔ «που ήταν πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας», όπως είπε, ενώ τόνισε ότι «η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέβαλε με πράξεις και όχι λόγια στην κατοχύρωση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδα αναβαθμίζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις κερδίζοντας τον σεβασμό όλων των χωρών».

«Με τον Κυριάκο στο τιμόνι της χώρας θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Κύπριος Πρόεδρος επισήμανε ότι η Ελλάδα συμπάσχει και στηρίζει τον αγώνα της Κύπρου για την ανατροπή των τετελεσμένων της παράνομης τουρκικής κατοχής που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια.
«Δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της ευρωπαϊκής Κύπρου αυτό» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι δεν θα φεισθεί κόπων για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας του.
«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενεργή και ουσιαστική στήριξη των προσπαθειών μας πάνω σε μια βάση συναντίληψης και ενιαίας στρατηγικής», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι οι είναι άρρηκτοι και ισχυροί οι δεσμοί της Κύπρου με την Ελλάδα.
Είπε επίσης ότι σε λίγες μέρες συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, «η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού, στους οποίους θα είμαστε πάντοτε ευγνώμονες».
Ο κ. Χριστοδουλίδης κατέληξε λέγοντας πως ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας με λόγο στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και είναι βασικοί πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.
«Θα συνεχίσουμε την κοινή μας στρατηγική για πολλά θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα. Από την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έως τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να διαδραματίσουν έναν σημαντικό ρόλο στην περιοχή», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης και έκλεισε την ομιλία του εκφράζοντας τη στήριξη του στην υποψηφιότητα της Ursula Von der Leyen για την προεδρία της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης