Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σμυρλής - συνέδριο της ΝΔ: Nα διορθώσουμε λάθη, να προχωρήσουμε συντεταγμένα με δύναμη και ορμή για την μάχη των ευρωεκλογών

Σμυρλής - συνέδριο της ΝΔ: Nα διορθώσουμε λάθη, να προχωρήσουμε συντεταγμένα με δύναμη και ορμή για την   μάχη των ευρωεκλογών
H ομιλία του Γ. Σμυρλή στο 15ο συνέδριο της ΝΔ
"Διαχρονικά υπηρετούμε αξίες και αρχές, μείναμε πιστοί στις ιδέες μας, γι’ αυτό είμαστε ένα ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα σε αντίθεση με άλλα που έχουν διαλυθεί ή πολυδιασπαστεί, εκφράζουμε τις δυνάμεις που επιδιώκουν την πρόοδο, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία του ελληνικού λαού. Σεβόμαστε την παράδοση και τις πολιτιστικές αξίες του Ελληνισμού και έχουμε οικοδομήσει, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μία σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες", υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας,  Γιάννης Σμυρλής.
Ο κ. Σμυρλής μιλώντας στο 15ο Συνέδριο της ΝΔ, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι "η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 2019-2023 διακρίθηκε και διακρίνεται κυρίως για την συστηματική και αποτελεσματική διακυβέρνησή της, για τη στοχοπροσήλωση στο κυβερνητικό της πρόγραμμα σε κάθε πεδίο πολιτικής και την αξιοπιστία λόγων και έργων. Αντιμετώπισε μεγάλες διαδοχικές κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας, τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, τις φυσικές καταστροφές, τις εθνικές προκλήσεις στο Αιγαίο, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν άφησε καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα πίσω. Και συνεχίζουμε".
Αφού τόνισε οτι "κυρίαρχη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι μια ισχυρή Πατρίδα στην Ευρώπη και τον κόσμο", αναφέρθηκε ενόψει των ευρωεκλογών στην επιστολική ψήφο.
Όπως είπε, με αφορμή "αυτό το μεγάλο επετειακό Συνέδριο μας, έχουμε τη δυνατότητα να θυμηθούμε, να διορθώσουμε λάθη, να προχωρήσουμε συντεταγμένα με δύναμη και ορμή, για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Να δώσουμε τη μάχη, λοιπόν τόσο για τη πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, την οποία με μεγάλο κόπο οικοδομήσαμε, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με μια φλεγόμενη Μέση Ανατολή, και να συνεχίσουμε στο δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων δίνοντας μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία εκλέγοντας τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας, που την επόμενη μέρα των εκλογών θα εκπροσωπούν και θα διεκδικούν για την Ελλάδα στην Ευρώπη".

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Γ. Σμυρλή:

"Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
Αξιότιμοι Κύριοι Πρόεδροι,
Αξιότιμοι Υπουργοί,
Αξιότιμοι Βουλευτές,
Αξιότιμε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής,
Αξιότιμη Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής,
Αξιότιμε Πρόεδρε της ΟΝΝΕΔ,
Αγαπητές Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,
Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ, αλλά κάθε Νεοδημοκράτισσα και κάθε Νεοδημοκράτης, όπου και αν βρίσκεται νιώθει και βιώνει μια μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση στο άκουσμα και μόνο της διπλής επετείου. Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και την ιστορική διακήρυξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Εδώ, στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου ενωμένες όλες οι γενιές και με Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκινούν οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου μας. Σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά στη σύγχρονη ιστορία της οι Δημοκρατικοί θεσμοί δοκιμάστηκαν σκληρά και επανειλημμένα δεν είναι αυτονόητη η αδιάλειπτη, ομαλή και με συνεχή εμβάθυνση δημοκρατική ζωή, που όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες απολαμβάνουμε εδώ και μισό αιώνα.
Το αντίθετο. Είναι κατάκτηση, είναι αποτέλεσμα των σωστών ιστορικά επιλογών της μεγάλης λαϊκής πατριωτικής, κεντροδεξιάς, φιλελεύθερης παράταξης που με αποφασιστικότητα οδήγησε την χώρα μας στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, διασφαλίζοντας έτσι ότι το «ανήκομεν εις την Δύσιν» δεν θα έχει μόνο γεωπολιτικό, αλλά και βαθιά δημοκρατικό θεσμικό αποτύπωμα.
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρωταγωνιστεί και σήμερα τυχαία στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι αυτή που πρωταγωνίστησε στην ιστορία της μεταπολίτευσης, διασφάλισε και εγγυήθηκε ότι το Εθνικό και Δημοκρατικό συμφέρον του τόπου ήταν, είναι και θα είναι αδιαπραγμάτευτο και υπερασπίστηκε τους κορυφαίους θεσμούς ακόμη και όταν πλήρωνε πολιτικό κόστος. Η Νέα Δημοκρατία έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας, μακριά από ακραίες φωνές και φανατισμούς. Εκφράζουμε φιλελεύθερες και πρωτοπόρες ιδέες με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Διαχρονικά υπηρετούμε αξίες και αρχές, μείναμε πιστοί στις ιδέες μας, γι’ αυτό είμαστε ένα ανθεκτικό και ισχυρό κόμμα σε αντίθεση με άλλα που έχουν διαλυθεί ή πολυδιασπαστεί, εκφράζουμε τις δυνάμεις που επιδιώκουν την πρόοδο, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία του ελληνικού λαού. Σεβόμαστε την παράδοση και τις πολιτιστικές αξίες του Ελληνισμού και έχουμε οικοδομήσει, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μία σχέση εμπιστοσύνης με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Έχουμε πρωταγωνιστήσει σε στρατηγικές επιλογές για την Πατρίδα, σε εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, έχουμε χαράξει στιβαρές, μακρόπνοες πολιτικές που η ιστορία και ο χρόνος δικαίωσε και συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτικές που απαντούν στα σύγχρονα προβλήματα και επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Το γεγονός ότι σήμερα μετά από 50 χρόνια, ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται την Παράταξή μας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδεικνύει την αξιοπιστία των λόγων και των έργων μας. Αποδεικνύει τη βαθιά σχέση μας με την κοινωνία. Αναγνωρίζει την αξία της παρακαταθήκης μας στο πολιτικό σύστημα.
Και σε όλη αυτή την μακρά πορεία, όλοι οι Πρόεδροι μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δημιουργήσει σημαντικό ιστορικό, εθνικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Και το κόμμα μας έχει συγκροτήσει έναν συμπαγή οργανωτικό ιστό που μετεξελίσσεται μέσα στα χρόνια, με πρωτοπόρα νεολαία και δυνατές κομματικές οργανώσεις μέσα από την κοινωνία.

Κυρίες και Κύριοι,

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Νέα Δημοκρατία επικράτησε σε δύο μεγάλες διαδοχικές κάλπες και μάλιστα με αυξημένα ποσοστά, σε σχέση με το 2019. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά επίσης δεν είναι τυχαίο. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη 2019-2023 διακρίθηκε και διακρίνεται κυρίως για την συστηματική και αποτελεσματική διακυβέρνησή της, για τη στοχοπροσήλωση στο κυβερνητικό της πρόγραμμα σε κάθε πεδίο πολιτικής και την αξιοπιστία λόγων και έργων. Αντιμετώπισε μεγάλες διαδοχικές κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας, τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο, τις φυσικές καταστροφές, τις εθνικές προκλήσεις στο Αιγαίο, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και δεν άφησε καμία Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα πίσω. Και συνεχίζουμε.
Το 2019 η Ελλάδα ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ τώρα και παρά τις κρίσεις είμαστε μια από τις δυναμικότερες οικονομίες. Οι πολίτες έχουν ελαφρυνθεί από δεκάδες φορολογικά βάρη. Οι μισθοί αυξάνονται. Αξιοποιούμε αποτελεσματικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. για την προώθηση της ψηφιακής μετάβασης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την πρόσβαση στην πράσινη μετάβαση. Στόχος μας για το 2024, όπως αποτυπώθηκε άλλωστε και στον Προϋπολογισμό, είναι η άσκηση μιας αναπτυξιακής πολιτικής με παράλληλη εφαρμογή κοινωνικά ευαίσθητων πολιτικών. Η Νέα Δημοκρατία, άλλωστε, ήταν είναι και θα παραμείνει το κόμμα που πιστεύει και υπηρετεί το κοινωνικό κράτος.
Η χώρα μας ανέκτησε, μετά από 14 χρόνια, την επενδυτική βαθμίδα, σημείωσε τον 3ο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψε μείωση της ανεργίας, πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Η πιστοληπτική μας ικανότητα έχει αποκατασταθεί, οι επενδύσεις αυξάνονται σταθερά και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Χιλιάδες Έλληνες, που έφυγαν στο εξωτερικό την περίοδο 2010-2021, επιστρέφουν στην Πατρίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Η Υγεία αποτελεί προτεραιότητά μας. Αν ανατρέξετε στον Προϋπολογισμό, βλέπετε ότι η Κυβέρνησή μας διαθέτει 12,8 δισεκατομμύρια συνολικά για την υγεία, αυξημένα φέτος κατά 900 εκατομμύρια. Με δομές Υγείας να ανακαινίζονται και να εξοπλίζονται σε όλη την Επικράτεια, ώστε να καλυφθούν νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Διορισμούς γιατρών και νοσηλευτών, πρόσθετες αυξήσεις αμοιβών στο ΕΣΥ, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις εφημερίες. Δίνουμε, μεταξύ άλλων, έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία, ξεδιπλώνουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.
Δίνουμε μεγάλες μάχες, από την αρχή της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Οι μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η αναδρομική αύξηση στο επίδομα γέννας, οι παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, για το στεγαστικό αποτελούν ισχυρούς προστατευτικούς κρίκους στην δέσμη μέτρων για μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Παράλληλα, κάνουμε περισσότερες παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα το καλάθι του νοικοκυριού, μειώσεις σε μια σειρά πολλών καταναλωτικών προϊόντων, πραγματοποιούμε συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους.
Στην παιδεία, η Κυβέρνησή μας έκανε πράξη μια κορυφαία μεταρρύθμιση που είχε θέσει στο δημόσιο διάλογο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το 1987. Παράλληλα πλέον, με την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια μεταρρύθμιση που ανοίγει μια νέα εποχή για την ανώτατη εκπαίδευση και δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες για να γίνει η Ελλάδα περιφερειακός εκπαιδευτικός πόλος.
Επίσης, με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα. Λάβαμε σημαντικά μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής, προφανώς δεν έχουμε σταματήσει σε αυτά και σημαντικό είναι να υπενθυμίσουμε, καθώς βρισκόμαστε στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει στις Βρυξέλλες 19 προτάσεις βελτίωσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Οι Ευρωβουλευτές, που θα ψηφίσουμε στις 9 Ιουνίου, θα είναι αυτοί που θα διαπραγματευτούν για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κυρίαρχη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια ισχυρή Πατρίδα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Σήμερα έχουμε μια πιο ασφαλή χώρα με θωρακισμένα σύνορα, αντιμετωπίσαμε στην πράξη το προσφυγικό πρόβλημα, είμαστε στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής μάχης για το μεταναστευτικό. Ο φράχτης στον Έβρο χτίζεται. Ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, την Εθνική μας Αμυντική Βιομηχανία, ενδυναμώνουμε την αποτρεπτική μας ικανότητα αναβαθμίζοντας σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας.
Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο σημείο αυτό και ενόψει των ευρωεκλογών σε μια ακόμη εμβληματική μεταρρύθμιση, που λίγους μήνες πριν, κάναμε πράξη. Την επιστολική ψήφο, μια δημοκρατική κατάκτηση, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα του παγκόσμιου Ελληνισμού και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι,

Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια ζωής και ιστορίας, πολιτικές και προοδευτικές ιδέες της ευρωπαϊκής Παράταξής μας, δικαιώνονται από την ιστορία, επιβραβεύονται από την πλειοψηφία των πολιτών. Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το μεγάλο επετειακό Συνέδριο μας, έχουμε τη δυνατότητα να θυμηθούμε, να διορθώσουμε λάθη, να προχωρήσουμε συντεταγμένα με δύναμη και ορμή, για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Να δώσουμε τη μάχη, λοιπόν τόσο για τη πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, την οποία με μεγάλο κόπο οικοδομήσαμε, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με μια φλεγόμενη Μέση Ανατολή, και να συνεχίσουμε στο δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων δίνοντας μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία εκλέγοντας τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές μας, που την επόμενη μέρα των εκλογών θα εκπροσωπούν και θα διεκδικούν για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Κλείνοντας επιτρέψτέ μου, λίγα λόγια σε πιο προσωπικό τόνο. Αυτό το Επετειακό, Ιστορικό Συνέδριο είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Γιατί από παιδί υπηρετώ αυτή την Παράταξη που βάζει πάνω από όλα την Πατρίδα, πιστεύω στις αξίες και στις αρχές της, ήμουν στη νεολαία, την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την ΟΝΝΕΔ, ήμουν ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελλάδας στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το 2007 και κυρίως γιατί μέσα σε αυτή την παράταξη, σε αυτή την πολιτική οικογένεια, έχω δημιουργήσει στέρεες φιλίες που διαρκούν πολλά χρόνια με πολλούς συνοδοιπόρους που σήμερα βρισκόμαστε όλες και όλοι εδώ μαζί, κάποιοι φίλοι-συναγωνιστές μπορεί να έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά εμείς πάντα τιμούμε τη μνήμη τους και κυρίως παραμένουμε πάντα ενωμένοι. Μαζί στις νίκες, μαζί στα δύσκολα, μαζί συνεχίζουμε με την φλόγα του πυρσού να μας οδηγεί στο αύριο.
Αυτό που αισθάνομαι, φίλες και φίλοι, θα ήθελα να το συνοψίσω σε μόνο 3 λέξεις. Τιμή, Υπερηφάνεια και Σεβασμός. Αισθάνομαι Τιμή τεράστια που βρίσκομαι σε αυτή τη θεσμική θέση της ιστορικής αυτής παράταξης της Ελλάδας, Υπερηφάνεια που το κόμμα μας διαχρονικά έχει προσφέρει τόσα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και συνεχίζει να δίνει μάχες για την Ελλάδα, και Σεβασμό, απεριόριστο σεβασμό σε όλους τους ηγέτες αυτής της Παράταξης για την προσφορά τους στην Πατρίδα, στην κοινωνία και βέβαια σε όλα τα στελέχη, σε όλους τους απλούς αγωνιστές, τις αγωνίστριες που κράτησαν και κρατούν δυνατή αυτή την Παράταξη 50 χρόνια με τη δύναμη της ψυχής τους.
Προχωράμε υπερήφανα όλες και όλοι μαζί, σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά!
Με τη Νέα Δημοκρατία!
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Ζήτω Η Νέα Δημοκρατία!".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης