Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέμπη, υποκλοπές και δεξιά ατζέντα που «πληγώνουν» την κυβέρνηση θα αξιοποιήσει η αντιπολίτευση μέχρι τις ευρωεκλογές

Τέμπη, υποκλοπές και δεξιά ατζέντα που «πληγώνουν» την κυβέρνηση θα αξιοποιήσει η αντιπολίτευση μέχρι τις ευρωεκλογές
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τυχόν πόρισμα της Δικαιοσύνης που θα καταλογίζει ευθύνες στον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή
Με Τέμπη, με υποκλοπές και με σκληρή δεξιά ατζέντα θα πάμε μέχρι τις ευρωεκλογές, είναι το συμπέρασμα αναλυτών αξιολογώντας τα θέματα που μπορούν να «πληγώσουν» τη Νέα Δημοκρατία από εδώ και πέρα.
Προανακριτική επιτροπή
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τυχόν πόρισμα της Δικαιοσύνης που θα καταλογίζει ευθύνες στον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή καθώς εκεί η ΝΔ θα δυσκολευτεί να συμφωνήσει σε σύσταση της προανακριτικής επιτροπής που θα περιλαμβάνει τον πρώην υπουργό διότι θα πληγωθεί πολύ και η ίδια η παράταξη.

Επανέρχονται οι υποκλοπές


Ακολούθως το άνοιγμα εκ νέου της υπόθεσης των υποκλοπών μετά την απόφαση του ΣτΕ για άμεση ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΑΔΑΕ δημιουργεί εκ νέου μία πίεση στη κυβερνητική παράταξη, η οποία θα ήθελε να πορευτεί μέχρι τις εκλογές χωρίς αυτό τον βραχνά.

Χαλάει το αφήγημα της κυβέρνησης για ασφάλεια


Όμως, στο πεδίο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν και βασικά κεφάλαια της δεξιάς ατζέντας, δηλαδή η ασφάλεια του πολίτη.
Μετά το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγιών Αναργύρων το αφήγημα της ασφάλειας που φιλοτέχνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταρακουνήθηκε συθέμελα.

Οι αναφορές Μητσοτάκη


Το θέμα ήταν τόσο καίριο για την κυβέρνηση που ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να μιλήσει εχθές στο Συνέδριο της ΝΔ και ουσιαστικά να ομολογήσει τα λάθη και τις παραλείψεις των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση αυτή.
Η φράση του Πρωθυπουργού «τα περιπολικά μπορούν να γίνουν ταξί, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά» ουσιαστικά είναι το άδειασμα σε αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ που δεν βρίσκονται δίπλα στον πολίτη.

Επίθεση στον Βελόπουλο

Το περιστατικό, όπως φυσικά και άλλα περιστατικά βίας, ρίχνουν νερό στο μύλο της Ελληνικής Λύσης, όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη.
Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδραξε της ευκαιρίας στο Συνέδριο για να επιτεθεί στον Κυριάκο Βελόπουλο με σκληρές εκφράσεις, να το κατηγορήσει για ψευτοπατριωτισμό και ότι πουλάει κηραλοιφές και τις επιστολές του Χριστού καπηλευόμενος την θρησκεία και την πατρίδα.

Περιοδείες και κάλεσμα στο δυσαρεστημένο κοινό


Όπως επισημαίνουν άριστοι γνώστες του κυβερνητικού παρασκηνίου, ο Κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει την σκληρή κριτική στον Κ. Βελόπουλο από την στιγμή που βλέπει ότι αποκτάει μία δυναμική ανόδου των ποσοστών του εισπράττοντας δυσαρεστημένο κοινό από τη ΝΔ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να τον φέρουν στις ευρωεκλογές και με διψήφιο ποσοστό.
Υπό αυτή την έννοια, η ΝΔ και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της θα προσαρμόσουν τον προεκλογικό τους αγώνα στο να απευθυνθούν στο κοινό αυτό, το οποίο ενώ αποτελούσε τη παραδοσιακή βάση της ΝΔ, τώρα φεύγει για άλλα κόμματα δεξιά της ΝΔ.
Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός μετά το Συνέδριο που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο θα ξεκινήσει άμεσα τις περιοδείες, από Δευτέρα θα επισκεφτεί τη Ρόδο και τη Τήλο ενώ μετά θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη, μία πολύ κρίσιμη πόλη καθώς εκεί εντοπίζονται πολλές διαρροές.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης