Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης στα Τέμπη το 77,3% των αναποφάσιστων - Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Κουτσούμπας

Δημοσκόπηση MRB: Καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης στα Τέμπη το 77,3% των αναποφάσιστων - Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Κουτσούμπας
Το β' μέρος της δημοσκόπησης της MRB
Σχετικά Άρθρα
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα βγαίνουν και από το β' μέρος της δημοσκόπησης της MRB -για λογαριασμό του Open- που εστίασε στις συσπειρώσεις και την γνώμη των αναποφάσιστων πολιτών για τα «καυτά» θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.
Αρχικά, αναποφάσιστος εμφανίζεται ο ένας στους πέντε ψηφοφόρους εν όψει των ευρωεκλογών με αποτέλεσμα αυτό το ποσοστό να μεταφράζεται σε αδιευκρίνιστη ψήφο.
Σε ό,τι αφορά στις συσπειρώσεις, η ΝΔ παρουσιάζει μικρές απώλειες σε σχέση με τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καθώς από το 75% έπεσε στο 71,2% με τις μεγαλύτερες απώλειες της να κινούνται προς ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ από το 62,3% ανέβηκε στο 77% και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 48,2% στο 65,1%.
Ακόμη πιο ενδιαφέροντα όμως είναι τα ευρήματα για τη γνώμη των αναποφάσιστων σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα της επικαιρότητας. Συγκεκριμένα, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη, τον ορισμό διεθνών παρατηρητών για τις ευρωεκλογές που ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αύξηση του κατώτατου μισθού στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.
Το 77,4% της αδιευκρίνιστης ψήφου θεωρεί ότι η στάση της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών δεν ήταν η σωστή, ενώ αντίστοιχα το 48,3% θεωρεί ότι η στάση της αντιπολίτευσης δεν ήταν η σωστή.
Στο ερώτημα για την πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει διεθνείς παρατηρητές για την αξιοπιστία των ευρωεκλογών λόγω δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, το 47,8% δήλωσε ότι αυτή η κίνηση ήταν σίγουρα ή μάλλον αβάσιμη, ενώ το 24,8% τάχθηκε υπέρ.
Γύρω από την αύξηση του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, μόλις το 28,1% την έκρινε ικανοποιητική και το 67,3% απάντησε ότι δεν επαρκεί.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Εντύπωση προκαλεί πως στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, την πρώτη θέση κατακτά ο Δημήτρης Κουτσούμπας παρά τα χαμηλά ποσοστά του ΚΚΕ, ενώ στα πιο κερδισμένα πρόσωπα από την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη βγήκε η Ζωή Κωνταντοπούλου.
Συγκεκριμένα: 
Δημήτρης Κουτσούμπας: 33%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 30,9%
Ζωή Κωνσταντοπούλου: 22,1%
Νίκος Ανδρουλάκης: 22,1%
Στέφανος Κασσελάκης: 20,9%
Κυριάκος Βελόπουλος: 20,6%
Αλέξης Χαρίτσης: 11%
Δημήτρης Νατσιός: 9,4%
Βασίλης Στίγκας: 4,5%

Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα οικονομίας; 

Κανένας: 32,8%
Κυριάκος Μητσοτάκης: 30,5%
Στέφανος Κασσελάκης: 15,6%
Νίκος Ανδρουλάκης 11,7%
Δεν ξέρω/δεν απαντώ ή Άλλος: 14,5%

Αναλυτικά, οι πίνακες της δημοσκόπησης:
1712336690885-265073345-3.webp
12_2.webp
10_1.webp
7_4.webp
8_2.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης