Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για γυναικοκτονία: Δεν μπορούμε να ζητάμε το «κεφάλι» ενός υπουργού, γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό πήγαν όλα στραβά

Μαρινάκης για γυναικοκτονία: Δεν μπορούμε να ζητάμε το «κεφάλι» ενός υπουργού, γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό πήγαν όλα στραβά
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η γυναικοκτονία έξω από το αστυνομικό τμήμα δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας
Σχετικά Άρθρα
Πλήρης είναι η στήριξη της κυβέρνησης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων με θύμα 28χρονη.
Παρά το γεγονός ότι το τραγικό γεγονός έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα στη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων, το Μέγαρο Μαξίμου αποδέχεται ότι πήγαν όλα λάθος, αλλά κινείται στη γραμμή του... μεμονωμένου περιστατικού.
«Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο ότι πήγαν όλα στραβά. Τον επιμερισμό της ευθύνης θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι» είπε χαρακτηριστικά ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική ευθύνη απάντησε ότι «αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας. Είναι ισοπέδωση».
«Όταν σκοτώνεται, δολοφονείται ένας νέος άνθρωπος έξω από ένα αστυνομικό τμήμα δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Μόνο να οργιστείς και να δεις τι συνέβη. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το πρωτόκολλο και το εάν και εφόσον εφαρμόστηκε. Αυτό θα το εξετάσουν οι αρχές. Δεν τιμά τους 57.000 αστυνομικούς που καθημερινά δίνουν μεγάλη μάχη για το καθήκον τους», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το δεύτερο θέμα που πρέπει να εξεταστεί έχει να κάνει με την αντίληψη και κατά πόσο εκτίμησαν την κατάσταση.
Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε σε στοιχεία αναφορικά με γυναίκες που ζήτησαν βοήθεια σε δομές και στο τηλεφωνικό κέντρο 15900 αναφέροντας ενδεικτικά ότι το 2023 κάλεσαν 6.000 γυναίκες και το 2024 1.400 και τους έχει παρασχεθεί βοήθεια.
«Δεν μπορούμε να ζητάμε το "κεφάλι" ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε αλλά δεν πρέπει να αποθαρρύνονται οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια.
Στην ερώτηση τι αποτέλεσμα έχει φέρει η αξιολόγηση στην ελληνική αστυνομία υποστήριξε ότι «έχει φέρει αποτέλεσμα, αλλά δεν είπε κανείς ότι θα εξαφανιστούν όλες οι τραγικές συμπεριφορές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης