Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απελπισία στο Μαξίμου: Σε 2 μήνες ο Μητσοτάκης έχασε 5 μονάδες, 2 στενούς συνεργάτες και απειλείται από Τέμπη, Δεξιά

Απελπισία στο Μαξίμου: Σε 2 μήνες ο Μητσοτάκης έχασε 5 μονάδες, 2 στενούς συνεργάτες και απειλείται από Τέμπη, Δεξιά
Μέχρι τις ευρωεκλογές το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, όμως η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στο τοίχο και αναζητάει ερείσματα στην κοινωνία
Λύσεις ψάχνει να βρει ο πρωθυπουργός για τη μεγάλη πτώση που παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις με τελευταία αυτή της MRB που δείχνει ότι σε δύο μήνες η ΝΔ έχασε κοντά στις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Υποτονικό το ψηφοδέλτιο


Τα επιτελικά στελέχη του Μαξίμου, θα μπορούσαμε να πούμε, είναι σε απελπιστική κατάσταση.
Η ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές, βρίσκεται σε πτωτική τάση, η φθορά στα δεξιά της είναι μεγαλύτερη απ’ ότι περίμενε, τα καθημερινά προβλήματα παραμένουν βραχνάς ενώ το ευρωψηφοδέλτιο δεν έχει κλείσει ακόμα καθώς ψάχνουν πρόσωπα που θα κρατήσουν τους δεξιούς ψηφοφόρους στην βάση τους. Ο Φρέντη Μπελέρη δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα μπει στο ψηφοδέλτιο ενώ δεν είναι και η επιλογή που θα ταρακουνήσει κιόλας το κόσμο της Δεξιάς.

Έλλειμα αξιοπιστων συνεργατών


Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για τον πρωθυπουργό καθώς μετά τη φυγή των στενών του συνεργατών (Παπασταύρου, Μπρατάκος) και παλαιότερα του ίδιου του ανιψιού Γρηγόρη Δημητριάδη, αφού πλέον δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί μένοντας μόνο στις συμβουλές του αμερικάνου Greenberg ο οποίος δεν έχει την καλύτερη εικόνα για τις ευρωεκλογές και τη δυσαρέσκεια της βάσης.
Ενδεικτικό αυτού είναι ότι τον συμβούλεψε να περάσει προ εκλογών το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια με το σκεπτικό ότι θα ξεχαστεί και τώρα υφίσταται τις συνέπειες.

Χάνει τα σκήπτρα στην ασφάλεια


Αν και η Νέα Δημοκρατία δεν απειλείται από τα άλλα κόμματα, γίνεται κατανοητό από την κυβέρνηση ότι χάνει σε όλους τους τομείς και πρόσφατα στα θέματα της ασφάλειας μετά την δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα αλλά φυσικά και άλλων περιστατικών βίας στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές.
Η έλευση του έμπειρου Μιχάλη Χρυσοχοίδη δεν έχει αλλάξει την εικόνα.

Ο κόσμος δεν πείθεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας


Στην ακρίβεια δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση, στην πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB το 44% δηλώνει ότι θεωρεί την ακρίβεια και την κατάσταση της οικονομίας ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.
Άρα τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θεωρούνται από τον κόσμο αποτελεσματικά.
Υψηλά ποσοστά λαμβάνουν και άλλα προβλήματα όπως η εγκληματικότητα, η έλλειψη δικαιοσύνης, η δημόσια υγεία. Όσο για το κράτος δικαίου, αυτό κρίνεται από το κόσμο ως ανύπαρκτο ή προβληματικό.

Τα χειρότερα για τη ΝΔ θα είναι στη προανακριτική για τα Τέμπη


Τα χειρότερα για τη ΝΔ θα έρθουν όταν θα έρθει το πόρισμα της Δικαιοσύνης για τα Τέμπη και θα ζητάει την διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον Κώστα Καραμανλή. Εκεί η ΝΔ θα έχει μεγάλο πρόβλημα, διότι αν δεν συμφωνήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής τότε θα εκτεθεί δημοσίως και θα είναι σαν να καλύπτει πάση θυσία τον πρώην υπουργό. Και αν αυτό γίνει πριν τις ευρωεκλογές, τότε θα επιφέρει περισσότερη δυσαρέσκεια στον κόσμο που επιζητεί δικαιοσύνη και (σύμφωνα με την MRB) θέλει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά 61%.

Προβληματίζει η στρατηγική του Κασσελάκη


Προβληματισμός επικρατεί στη ΝΔ και για την αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης χωρίς να έχει ανακοινώσει κάποιο πρόγραμμα, χωρίς να έχει δώσει κάποιο όραμα για την Ε.Ε και με μόνο όπλο την επικοινωνιακή του τακτική έχει αυξήσει τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (κατά περίπου 5%) και τον έχει παγιώσει στην δεύτερη θέση.
Κάνοντας ένα ντεμαράζ σε όλες τις πρωινές εκπομπές, κάνοντας συνεχείς παρουσίες σε συνεντεύξεις έχει καταφέρει να μείνει στη δημοσιότητα τραβώντας το ενδιαφέρον ενώ οι επιλογές του για το ευρωψηφοδέλτιο παρουσιαστές, πανελίστες, επιχειρηματίες κ.α ξεφεύγουν από τα όρια ενός αριστερού κόμματος.

Δεν υπολογίζει στην ομογένεια πολύ


Μέσα σε όλα αυτά, η ΝΔ κινείται υποτονικά και σε ένα άλλο χώρο που θα ήταν προνομιακός.
Αυτό των ομογενών. Οι έλληνες του εξωτερικού αφενός δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές πλην λίγων ενώ δεν εμπιστεύονται την διαδικασία της επιστολικής ψήφου μετά το σκάνδαλο με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Εξ ου και είναι λίγοι αυτοί που έχουν μπει στην σχετική πλατφόρμα, μόλις 50 χιλιάδες, με 20 χιλιάδες να είναι από το εξωτερικό.

Συμπέρασμα: Μέχρι τις ευρωεκλογές το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό, όμως η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στο τοίχο και αναζητάει ερείσματα στην κοινωνία.
Η ΝΔ θα έχει πρόβλημα αν γράψει κάτω από 33%, ποσοστό που πλέον είναι το πολύ καλό σενάριο για εκείνην…


Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης