Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης (Κυβ. Εκπρόσωπος): Θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας

Μαρινάκης (Κυβ. Εκπρόσωπος): Θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας
«Δεν σημαίνει ότι η εικόνα των Αγίων Αναργύρων αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης
«Όταν σκοτώνεται μία νέα κοπέλα, ένας άνθρωπος έξω, κοντά από ένα Αστυνομικό Τμήμα δεν μπορεί να πει κανείς ότι κάτι πήγε καλά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.
«Δεν μπορούμε a priori να πυροβολούμε κάποιον ή να λέμε ότι κάποιος έχει 100% ευθύνη ή δεν έχει, δεν είμαστε εμείς αυτοί που κάνουμε την έρευνα. Αλλά ακόμα κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, που δεν είμαι βέβαιος ότι ακολουθήθηκε, θα έπρεπε να γίνουν πολλά παραπάνω από αυτό το λεγόμενο πρωτόκολλο, ούτως ώστε να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος και η κοπέλα αυτή να μη χάσει τη ζωή της, να μη δολοφονηθεί».
«Είναι δεδομένο ότι στους Αγίους Αναργύρους συνέβη ένα τραγικό περιστατικό, μια τραγική δολοφονία, μια γενοκτονία» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.
«Αυτό όμως δεν σημαίνει όμως ότι η εικόνα των Αγίων Αναργύρων αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της Ελληνικής Αστυνομίας».
«Το panic button έχουν εγκαταστήσει 1.400 γυναίκες το τελευταίο χρονικό διάστημα και 270 έχουν σωθεί που το έχουν χρησιμοποιήσει, στο 15 900 που είναι η γραμμή που μπορούν να καλέσουν το 2023 κάλεσαν 6000 γυναίκες και μόνο το α’ τρίμηνο του 2024, 1399. Υπάρχουν 44 συμβουλευτικά κέντρα».
«Από τα μεγαλύτερα ζητήματα και πριν από τις εκλογές του 2019 και πριν από τις εκλογές του 2023 που είχαμε την τιμή να επανεκλεγούμε, αλλά είπαμε ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, είναι το ζήτημα της ασφάλειας και η γενοκτονίες συνολικά, η ανομία, η ενδοοικογενειακή βία. Γι’ αυτό και αυστηροποιήσαμε και το νομικό πλαίσιο και κάναμε όλα αυτά. Δεν πρόλαβα να σας πω για τα 18 εξειδικευμένα κέντρα της Αστυνομίας, τα οποία λειτουργούν και θα μπορούσαν να παραπέμψουν την κοπέλα αυτή που χάθηκε τόσο άδικα στο πλησιέστερο και δεν το έκαναν. Και άλλα 45 τα οποία δημιουργούνται τώρα. (…) 1.700 αστυνομικοί έχουν επιστρέψει στις γειτονιές», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.
«Θα ήμασταν πολιτικοί απατεώνες αν λέγαμε ότι θα εξαφανίσουμε φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας» αλλά έχουν ληφθεί πολλά μέτρα για την αντιμετώπισή της.
«Προφανώς πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Προφανώς αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν τιμά κανέναν από αυτούς που συμμετείχαν. Να πάω τώρα ως προς τον αστυνομικό. Υπάρχει νομικό πλαίσιο. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό το νομικό πλαίσιο, φαίνεται ότι είναι αυτό ακριβώς και αυτό εφαρμόστηκε. Να συζητήσουμε αν πρέπει να αλλάξει αλλά πρέπει να δούμε αν ένας άνθρωπος που καταδικάζεται σε πρώτο βαθμό πρέπει να χάνει αυτομάτως τη δουλειά του. Είναι μια άλλη συζήτηση, νομοθετική συζήτηση. Αλλά δεν είναι ότι παρανόμησε κάποιος, από ότι φαίνεται, αλλά όλα στο τέλος της ημέρας – ακόμα και αυτό – θα ερευνηθούν».
Σχετικά με την υπόθεση των Τεμπών ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά γύρω από την υπόθεση αυτή».
Διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε αρνηθεί κανένα αίτημα για προανακριτική επιτροπή»
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ενταχθούν στη Νέα Δημοκρατία οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές των Σπαρτιατών, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Είναι ένα συνέδριο με τρεις βασικούς στόχους: Είναι ένα ιστορικό συνέδριο, άρα συνέδριο μνήμης των 50 ετών, ένα συνέδριο συσπείρωσης, ενότητας και τρίτον σηματοδοτεί την έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης