Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάος στους Σπαρτιάτες - Προς διάλυση η Κ.Ο. μετά την ποινική δίωξη - Κασιδιάρης: Αστειότητες του Αρείου Πάγου

Χάος στους Σπαρτιάτες - Προς διάλυση η Κ.Ο. μετά την ποινική δίωξη - Κασιδιάρης: Αστειότητες του Αρείου Πάγου
Η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα
(upd 4) Χάος επικρατεί στο κόμμα Σπαρτιάτες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Άρειο Πάγο, με την κοινοβουλευτική ομάδα να οδεύει προς διάλυση.
Ήδη ανεξαρτητοποιήθηκαν οι βουλευτές των Σπαρτιατών, Ιωάννης Δημητροκάλλης και Γιώργος Μανούσος, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.
Εάν η Κ.Ο. μείνει με κάτω από πέντε βουλευτές, τότε θα διαλυθεί.
Σημειώνεται ότι η ποινικη δίωξη από τον Άρειο Πάγο είναι ανεξάρτητη από την απόφαση του εκλογοδικείου, η οποία αναμένεται και θα κρίνει την τύχη του κόμματος των Σπαρτιατών, μετά τις σχετικές προσφυγές.

Ανεξαρτητοποίηση Ιωάννη Δημητροκάλλη

Ο βουλευτής Ιωάννης Δημητροκάλλης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα για ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες.
Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι ανεξαρτητοποιούμαι από την Κ.Ο «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ».
Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εις βάρος μου, με κατέστησε αδίκως υπόλογο ενώπιον των Δικαστικών Αρχών για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, σε συνέχεια των αναληθών, ψευδών και συκοφαντικών δηλώσεων του κ. Β. Στίγκα.
Ως εκ τούτου κάθε ημέρα παραμονής στο πλευρό του θα ισοδυναμούσε με την ηθική και πολιτική απαξίωση μου
Για το λόγο αυτό δηλώνω την άμεση ανεξαρτητοποίηση μου.

Ανεξαρτητοποίηση του Γ. Μανούσου

Ο βουλευτής Γ. Μανούσος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα για ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Τασούλα,
Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον των 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του Προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών.
Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή είχε να κάνει με την πεποίθηση μου ότι η Ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.
Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπεια μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.
Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ, θα εκπληρώνω τα καθήκοντα μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύθηκαν.

4 Απριλίου 2024
Γεώργιος Μανούσος
Βουλευτής Β΄2 Δυτικός Τομέας Αθηνών»

Κασιδιάρης: Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ - Yποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού

Για «αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού», κάνει λόγο ο Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω της συνηγόρου υπερασπίσεώς του Βάσως Πανταζή αναφερόμενος στη δίωξή του Αρείου Πάγου.

Η συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με την ποινική υπόθεση που αφορά το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε εξαπάτηση εκλογέων από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έδωσε στη δημοσιότητα τη δήλωσή του πελάτη της.
«Αν είχα χιούμορ θα δήλωνα ότι στηρίζω ΝΔ, ώστε ο Άρειος Πάγος να ασκήσει δίωξη στους βουλευτές της και το εκλογοδικείο να τους αποβάλει άμεσα από τη Βουλή.
Πρόκειται για αστειότητες που υποτιμούν την ελεύθερη βούληση και την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού».

Στίγκας: Στοχοποιήθηκαν οι Σπαρτιάτες για αποπροσανατολισμό - Στηρίζω και αγκαλιάζω όλους τους βουλευτές του κόμματος

«Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της κυβέρνησης, με τους τραγικούς χειρισμούς της σε σωρεία σημαντικών κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, εξαιτίας των οποίων η πλειοψηφία του ελληνικού λαού ασφυκτιά, οι "Σπαρτιάτες" έπρεπε να στοχοποιηθούν, προκειμένου η κοινή γνώμη να αποπροσανατολιστεί με την ποινική δίωξη, έστω και σε βαθμό πλημμελήματος, εναντίον των βουλευτών του κόμματος προς δημιουργία εντυπώσεων και εκφοβισμού» τόνισε, ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των βουλευτών των «Σπαρτιατών».
«Παράλληλα, η δίωξη αυτή», προσέθεσε ο κ. Στίγκας, «αποτελεί τρανή απόδειξη ότι η παρούσα κυβέρνηση, έχοντας χάσει κάθε ίχνος σεβασμού προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν διστάζει να εργαλειοποιεί την ποινική δικαιοσύνη και τα συστημικά μέσα που προδικάζουν δικαστικές αποφάσεις, για να εξουδετερώσει όποιους πολιτικούς αντιπάλους της φοβάται.
Ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "Σπαρτιατών" στηρίζω και αγκαλιάζω όλους τους βουλευτές του κόμματος, ώστε να βαδίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη για την Ελλάδα και τους Έλληνες», κατέληξε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ποινική δίωξη για εξαπάτηση εκλογέων

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων για εξαπάτηση των εκλογέων σε βάρος 11 βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και κατά του Ηλία Kασιδιάρη.
Αντίθετα, η παραγγελία για δίωξη δεν αφορά τον επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλειο Στίγκα, ο οποίος προέβη στη σχετική καταγγελία.
Αναλυτικότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία διενήργησε προσωπικά έρευνα μετά από τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για έκνομες παρασκηνιακές ενέργειες στο κόμμα του, έδωσε παραγγελία για ποινική δίωξη για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στον Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος των:

1. Αθανάσιου ΧΑΛΚΙΑ,
2. Χαράλαμπου ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑ
3. Γεώργιου ΜΑΝΟΥΣΟΥ,
4. Αλέξανδρου ΖΕΡΒΕΑ,
5. Ιωάννη ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ,
6. Διονυσίου ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ
7. Γεωργίου ΑΣΠΙΩΤΗ
8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗ
9. Ιωάννη ΚΟΝΤΗ
10. Πέτρου ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ και
11. Κωνσταντίνου ΦΛΩΡΟΥ

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, εκτός από τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά και τον έγκλειστο της Χρυσής Αυγής Ηλία Kασιδιάρη, που παραγγέλλεται να διωχθεί ποινικά ως ηθικός αυτουργός της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.
Η δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού, δηλαδή ως υποκρυπτόμενου επικεφαλής των Σπαρτιατών, στηρίχθηκε στην ύπαρξη στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ότι είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία το απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.
Παράλληλα, η κυρία Αδειλίνη, παράγγειλε δίωξη και για τον δικηγόρο Σωτήριο Μεταξά, καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες».
Ο Σωτήριος Μεταξάς διώκεται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Η έρευνα που κατέληξε σε διώξεις για τους Σπαρτιάτες, δρομολογήθηκε πριν από μήνες, όταν ο επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκας δημόσια κατήγγειλε παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και "Don Corleone», φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.
Ο κ. Στίγκας κατέθεσε δύο φορές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που παρενέβη μετά τις καταγγελίες του και ανέλαβε προσωπικά την έρευνα, ενώ εξηγήσεις ως ύποπτοι έδωσαν όλοι οι βουλευτές του κόμματός του αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης