Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας από Λάρισα: Προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό έγκλημα οι πλημμύρες, οι φωτιές και οι καταστροφές

Κουτσούμπας από Λάρισα: Προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό έγκλημα οι πλημμύρες, οι φωτιές και οι καταστροφές
«Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, άφησαν τη Θεσσαλία να πνιγεί» υποστηρίζει από τη θεσσαλική πρωτεύουσα ο γ.γ. του ΚΚΕ
Στη Λάρισα και σε εκδήλωση με θέμα: «Ο λαός της Θεσσαλίας με το ΚΚΕ, στον αγώνα για τις ζωές μας και όχι για τα κέρδη τους» μίλησε ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας, μεταξύ άλλων, αναφορές στις πλημμύρες και τις καταστροφές στη Θεσσαλία, στα Τέμπη, το αγροτικό ζήτημα και το master plan των Ολλανδών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
“Αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία, όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας που πλημμύρισαν, κάηκαν, καταστράφηκαν δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα διαδοχικών κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία ως «περιττό κόστος», ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούν έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο.

«Ας αφήσουν τις συνηθισμένες δικαιολογίες για την κλιματική αλλαγή»

α_3.JPG

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, άφησαν τη Θεσσαλία να πνιγεί, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής του λαού. Και, μάλιστα, ήξεραν με την παραμικρή λεπτομέρεια ποια μέτρα έπρεπε να είχαν παρθεί κι ας αφήσουν τις συνηθισμένες δικαιολογίες για την κλιματική αλλαγή” είπε ο κ. Κουτσούμπας.
“Τέτοιες καταστροφές καταγράφονται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε” ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, “καθώς επικρατεί η αντίληψη περί «κόστους – οφέλους» που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων. Από αυτή την αντίληψη χαρακτηρίζεται και το master plan για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας” τόνισε ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, “σχέδιο που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη της προστασίας της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, συνολικά της ζωής της λαϊκής πλειοψηφίας της Θεσσαλίας“.
Αναφερόμενος στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε “Μπαίνουμε μπροστά: Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες, για να διεκδικήσουμε ασφαλές και σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας, για υπογειοποίηση των γραμμών στη Λάρισα που είναι καρμανιόλες κινδύνου“.

«Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ»

β_5.JPG

“Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορείτε να εκφράσετε την αποδοκιμασία σας, την αντίθεσή σας στην ΕΕ, ακόμα και τον πόθο σας για την πραγματική Ευρώπη των λαών. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, που νομίζει ότι μπορεί να παίζει παιχνίδια σε βάρος της ζωής σας. Κόψτε τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ που τρέχει την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα του λαού στην εκπαίδευση, την υγεία, παντού. Στείλετε ηχηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που ως βολικοί αντίπαλοι στην ουσία της προσφέρουν συναίνεση στην αντιλαϊκή της πολιτική”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης