Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέμπη - Ευρωκοινοβούλιο: Live η εκδήλωση - Παρέμβαση από τη Μαρία Καρυστιανού ενώπιον της Κομισιόν

Τέμπη - Ευρωκοινοβούλιο: Live η εκδήλωση - Παρέμβαση από τη Μαρία Καρυστιανού ενώπιον της Κομισιόν
Η εκδήλωση θα εξετάσει τις συστηματικές αποτυχίες και τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική ασφάλεια, που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
«Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια», τιτλοφορείται η εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Ευρωβουλή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρωπαϊκών θεσμών, μετά από πρωτοβουλία της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενας Κουντουρά.

Ζωντανά η εκδήλωση στην Ευρωβουλή:



Η εκδήλωση θα εξετάσει τις συστηματικές αποτυχίες και τις ελλείψεις στη σιδηροδρομική ασφάλεια, που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου 57 άνθρωποι χάθηκαν εγκληματικά.
Στόχος είναι η σε βάθος ενημέρωση των ευρωπαϊκών θεσμών για την υπόθεση αυτή ώστε να διερευνηθούν τρόποι για να εξασφαλιστεί θεσμικά η διαφάνεια, η λογοδοσία και η δικαιοσύνη.
Το τραύμα του εγκλήματος των Τεμπών δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη, εξακρίβωση των αιτιών και απόδοση ευθυνών.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023, Μαρία Καρυστιανού η πρόεδρος της Επιτροπής TRAN του Ευρωκοινοβουλίου Karima Delli, ο Επικεφαλής Μονάδας Μεταφορών- Κινητικότητας της Κομισιόν Keir Fitch καθώς και νομικοί, εκπρόσωποι εργαζομένων στον ελληνικό σιδηρόδρομο, επιζώντες και συγγενείς θυμάτων, ευρωβουλευτές και βουλευτές.
Μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών PETI που αποφάσισε να μείνει ανοιχτή η Αναφορά της Μαρίας Καρυστιανού του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023 και να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN και LIBE, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει εκκινήσει τη διαδικασία για τη συζήτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος στην Επιτροπή TRAN, διοργανώνει αυτήν την εκδήλωση, επαναφέροντας την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λίγες εβδομάδες πριν την λήξη των εργασιών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης