Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύλος στη Βουλή με τα απογευματινά χειρουργεία - «Μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη» φώναζε ο Πολάκης

Μύλος στη Βουλή με τα απογευματινά χειρουργεία - «Μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη» φώναζε ο Πολάκης
«Όταν θα εγκριθεί τότε να το ανακοινώσεις. Όταν είμαι εδώ δεν θα μασκαρεύεις…» τόνισε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας
Άναψαν και πάλι τα αίματα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ του Παύλου Πολάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος συνελήφθη απολογούμενος για τα λεγόμενα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.
Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας αναφορικά με το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης που προβλέπει κονδύλια ύψους 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν απογευματινά χειρουργεία για ασθενείς με πολυετή αναμονή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης ανέγνωσε και τα εννέα προγράμματα ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουν ανακοινωθεί για το υπουργείο Υγείας χωρίς να εντοπίζει καμία σχετική αναφορά, θυμίζοντας με νόημα πως ο υπουργός ισχυριζόταν πως τα «δωρεάν» απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινούσαν τον Απρίλιο.
«Στα εννέα προγράμματα που υπάρχουν εδώ, 60 εκατ. ευρώ για απογευματινά χειρουργεία που θα γίνουν τζάμπα δεν υπάρχει», ήταν τα λόγια του τομεάρχη, με τον κ. Γεωργιάδη να αντιτείνει πως έχει καταθέσει αίτημα τροποποίησης για τη διανομή των κονδυλίων που αφορούν το υπουργείο Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Πιστεύω ότι θα εγκριθεί (σ.σ. το πρόγραμμα» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως δεν έχει την απόφαση «στο τσεπάκι» του, ομολογώντας ουσιαστικά ότι το πρόγραμμα είναι στον «αέρα».
Σημείωσε δε πως αν δεν εγκριθεί η ένταξη του προγράμματος στο Ταμείο Ανάκαμψης, τότε τα λεφτά θα βρεθούν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Επιπλέον, ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε δηλώσει πως το πρόγραμμα θα εκκινήσει μετά το Πάσχα την ώρα που στις 2 Μαρτίου από το πάνελ της εκπομπής «Σαββατοκύριακο από τις 6» είχε αναφέρει ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέσα Απριλίου.
«Μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη» φώναξε ο κ. Πολάκης, συμπληρώνοντας: «όταν θα εγκριθεί τότε να το ανακοινώσεις. Όταν είμαι εδώ δεν θα μασκαρεύεις…», με τον κ. Γεωργιάδη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση φανερά εκνευρισμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης