Τελευταία Νέα
Πολιτική

Oι προβλέψεις Greenberg για 32% στην ΝΔ, ο Κασσελάκης κάνει στροφή στο ρεαλισμό και οι 3 μνηστήρες στο ΠΑΣΟΚ

Oι προβλέψεις Greenberg για 32% στην ΝΔ, ο Κασσελάκης κάνει στροφή στο ρεαλισμό και οι 3 μνηστήρες στο ΠΑΣΟΚ
Η θεωρία του αμερικάνου συμβούλου που είναι και δημοσκόπος είναι ότι όσο περνάει ο καιρός η συσπείρωση στη ΝΔ θα επανέρχεται
O σύμβουλος του Πρωθυπουργού Stan Greenberg έχει τονίσει στον Κ. Μητσοτάκη και τους συνεργάτες του ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πέσει κάτω από 30%.
Για την ακρίβειά, οι προβλέψεις του για τις ευρωεκλογές είναι ότι η ΝΔ – εάν δεν συμβεί κάτι δραματικό- θα πιάσει ποσοστά που θα κυμαίνονται γύρω από το ποσοστό του 2019, δηλαδή 33%.
Βέβαια είναι ένα ερωτηματικό πως η ΝΔ θα πιάσει τέτοια ποσοστά με τόσα ανοικτά μέτωπα στην κοινωνία, στην εκκλησία και απέναντι στους ψηφοφόρους της.
Η θεωρία του αμερικάνου συμβούλου που είναι και δημοσκόπος είναι ότι όσο περνάει ο καιρός η συσπείρωση στη ΝΔ θα επανέρχεται και σε αυτό θα βοηθήσει το συνέδριο που γίνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Επίσης, θεωρεί ότι από την στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται ποιος θα είναι στη δεύτερη θέση με διαγωνισμό αντιπολιτευτικών δράσεων, η ΝΔ θα είναι πάντα ασφαλής καθώς κανένα από τα δύο κόμματα δεν θα ξεπεράσει τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά μέχρι να φτάσει τη ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κεντρώο και απολιτίκ κόμμα, οι αριστεροί φεύγουν

Από την άλλη, όμως, βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και μεταλλάσσεται σε ένα κεντρώο και απολιτίκ κόμμα.
Το πιστοποιούν και δημοσκοπήσεις που αυτή που έκανε το KReport του Π.Τσίμα που βρίσκει ότι σχεδόν 1 στους 2 (γύρω στο 55%) από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με αναλυτές αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστεροί ψηφοφόροι δηλαδή, προτιμούν ή να απέχουν ή να ψηφίσουν κάποιο άλλο αριστερό κόμμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, όμως, έχοντας στραφεί σε ένα κεντρώο κοινό έχει μπει σε άλλη δεξαμενή.
Δεν είναι τυχαίο που προτιμάει να βγαίνει στα πρωινάδικα και να απευθύνεται σε ένα άλλοι κοινό από αυτό που απευθυνόταν ο Τσίπρας.
Άλλωστε, αποφάσισε να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο και 2 πανελίστες πρωινάδικων, τον Δημήτρη Πανόπουλο και τον Δημήτρη Παπανώτα, κίνηση που έχει εκνευρίσει τα αριστερά στελέχη του.

Παίρνει πιο ρεαλιστικές θέσεις ο Κασσελάκης

Στην χθεσινή συνέντευξη στο ΣΚΑΙ ο Κασσελάκης ξάφνιασε κόσμο και πήρε θέση υπέρ του φράκτη στον Έβρο ενώ σε μία πρωινή εκπομπή τάχθηκε υπέρ των αμυντικών δαπανών που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπέρ των επεμβάσεων μέσα στα πανεπιστήμια και δεν έχει θέμα με τις αμερικανικές βάσεις αρκεί να είναι καλά τα ανταλλάγματα.
Είναι προσωπικές του θέσεις που δεν απηχούν την βάση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένα νέο κόμμα που θέλει να φτιάξει.
Η ηρεμία που επικρατεί στις τάξεις του κόμματος είναι φαινομενική, υπάρχει μορατόριουμ μέχρι τις ευρωεκλογές.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάσει 17% και πιάσει ποσοστό κοντά στο 12-13%, η εσωκομματική γκρίνια θα είναι μεγάλη και θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Περιμένουν στην γωνία τον Ανδρουλάκη 3 μνηστήρες

Στην αντιπέρα όχθη έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ που ο Νίκος Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η πρόταση δυσπιστίας που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα θα τον ξαναφέρει στην δεύτερη θέση.
Όμως, όπως έχουμε πει η στάση του βοήθησε στην συσπείρωση της ΝΔ. αν ήθελε να στριμώξει για τα καλά τη ΝΔ θα έπρεπε να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και απλά θα έριχνε την κυβέρνηση.
Με την πρόταση δυσπιστίας σταμάτησαν οι εσωκομματικές φωνές (Κωνσταντινόπουλος, Γιαννακοπούλου, Χριστοδουλάκης), όμως, είναι σίγουρο ότι περιμένουν στην γωνία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ξεπεράσει ένα ποσοστό πέρα από το 14-15% ότι και να κάνει…
Είναι νομοτελειακό ότι θα παλέψει για την 2η θέση και μάλλον θα πάρει την 3ή θέση με ένα ΣΥΡΙΖΑ διαλυμένο και με έναν Κασσελάκη να είναι εκτός Βουλής…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης