Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρό μήνυμα των πρώην πρωθυπουργών στον Μητσοτάκη - Πώς θα κινηθούν Καραμανλής και Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ

Σκληρό μήνυμα των πρώην πρωθυπουργών στον Μητσοτάκη - Πώς θα κινηθούν Καραμανλής και Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ
Συνεργάτες του Σαμαρά φέρονται να μεταφέρουν ότι «ο πρώην πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια εφ’ όλης της ύλης για όλα τα ζητήματα»
Σε μία δύσκολη περιόδο για τη ΝΔ, εν μέσω έντονης κριτικής για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, το Μισέλ - Gate, καθώς και της φθίνουσας δημοσκοπικής πορείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στις 5,6 και 7 Απριλίου θα διεξαχθεί το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.
Στον δρόμο προς τη σκληρή μάχη των Ευρωεκλογών η ηγετική ομάδα Μητσοτάκη θα προσπαθήσει να παρουσιάσει μια εξωραϊσμένη εικόνα επικοινωνιακό σόου, ωστόσο με τον σχεδιασμό αυτό δεν φαίνεται να συμφωνούν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος και πρώην πρωθυπουργοί.
Πιο συγκεκριμένα, οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής δεν αναμένεται να τοποθετηθούν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κάτι που για μεγάλο μέρος των πολιτικών αναλυτών γίνεται αντιληπτό ως σκληρή προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό.
Άλλωστε, αμφότεροι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, εκπέμποντας ανάλογα μηνύματα το τελευταίο διάστημα.
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι διαρροές του Αντώνη Σαμαρά στον ηλετρονικό Τύπο.
Συνεργάτες του πρώην πρωθυοπυργού φέρονται να μεταφέρουν ότι «ο πρώην πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια εφ’ όλης της ύλης για όλα τα ζητήματα. Και δεν έχουν αλλάξει οι απόψεις του».
Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, στον οποίο και εξέφρασαν τις προθέσεις τους, αλλά και τις αντιρρήσεις τους με την κεντρική γραμμή της ηγεσίας.

Βαρυσήμαντο μήνυμα Καραμανλή: «Eλιτίστικες συμπεριφορές» και «απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί»

Επισημαίνεται ότι το ήδη «στραβό» κλίμα για την κυβέρνηση ήλθε να βαρύνει περισσότερο η γεμάτη αιχμές παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προ ημερών και οι πληροφορίες για τις επόμενες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ακόμη μεγαλύτερη βουτιά για τη ΝΔ.
Η παρέμβαση του κ. Καραμανλή ήταν εκείνη που τάραξε τα νερά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός διαφοροποιήθηκε ξεκάθαρα από κορυφαίες επιλογές της κυβέρνησης, όπως ο γάμος ομόφυλων και τα ελληνοτουρκικά ενώ καυτηρίασε εμμέσως την έπαρση της ΝΔ ως προς τον τρόπο άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας.
Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για «ελιτίστικες συμπεριφορές» και «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς» φωτογραφίζοντας την αυλή Μητσοτάκη.
Η παρέμβαση αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού έρχεται μόλις μία εβδομάδα πριν το συνέδριο της ΝΔ για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος (5/4) και δύο 24ωρα μετά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Σημασία έχει επίσης καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στις οποίες η ΝΔ οδεύει με αρκετά προβλήματα και μεγάλη φθορά, παρά την έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης.
Ισχυρό πλήγμα για το Μαξίμου συνιστά η παρέμβαση Καραμανλή για τον γάμο ομόφυλων, θέμα που πλήγωσε το πιο συντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ.
«Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά.
Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη.
Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα» είπε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο STAR FORUM '24 για το δημογραφικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης