Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Κόσμος»: Δεν φταίει μόνον η αφρικανική σκόνη-να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα

«Κόσμος»: Δεν φταίει μόνον η αφρικανική σκόνη-να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα
To κόμμα «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη ζητάει άμεση λήψη μέτρων, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), για τη μείωση των εκπομπών από τις κύριες πηγές
Το θέμα της κακής ποιότητας του αέρα ανέδειξε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΚΟΣΜΟΥ Ηλίας Παπαθεοδώρου με αφορμή την αφρικανική σκόνη που εισπνέουμε αυτές τις μέρες και ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της αφρικανικής σκόνης στην υγεία μας είπε ότι τα μεγαλύτερα σωματίδια μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και τα μάτια, ενώ τα μικρότερα προκαλούν αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Η κακή ποιότητα του αέρα πρόσθεσε, δεν αφορά μόνον την αφρικανική σκόνη και υπενθύμισε ότι «το 2023 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδίκασε την Ελλάδα για την κακή ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα για τις συστηματικές υπερβάσεις των τιμών του διοξειδίου του αζώτου την προηγούμενη δεκαετία».
Με την παρουσία μας στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε, ο ΚΟΣΜΟΣ θα συνεχίσει να πιέζει την Ε.Ε. να αυξήσει τα πρότυπα ποιότητας του αέρα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις».
Για την Ελλάδα, ο ΚΟΣΜΟΣ ζητάει άμεση λήψη μέτρων, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ελέγχου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (ΕΠΕΑΡ), για τη μείωση των εκπομπών από τις κύριες πηγές. Εκπόνηση οδικού χάρτη για την ποιότητα αέρα όπως προβλέπει η οδηγία της Ε.Ε., με σκοπό να ληφθούν μέτρα που θα θέσουν τη χώρα σε τροχιά συμμόρφωσης μέχρι την προθεσμία του 2030.
«Ζητάμε», είπε τέλος, «άμεση απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα που είναι ο κύριος παράγοντας της κλιματικής κρίσης και της κακής ποιότητας αέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης