Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκάλυψη: Η Μαρέβα έστειλε sms στον Β. Μαρινάκη και του ζητά να «τα βρουν»… - Διαψεύδoυν κυβέρνηση, εφοπλιστής

Αποκάλυψη: Η Μαρέβα έστειλε sms στον Β. Μαρινάκη και του ζητά να «τα βρουν»… - Διαψεύδoυν κυβέρνηση, εφοπλιστής
Διαψεύδουν κυβέρνηση και Ευάγγελος Μαρινάκης το δημοσίευμα της Εστίας για αποστολή sms από τη σύζυγο του πρωθυπουργού στον εφοπλιστή
Σχετικά Άρθρα
(upd)  Διαψεύδουν κατηγορηματικά κυβέρνηση και Ευάγγελος Μαρινάκης το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία περί αποστολής sms από τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, προκειμένου να «τα βρουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη σφοδρή κόντρα που είχαν.

Διαψεύδει ο Ευάγγελος Μαρινάκης και θα προβεί σε «νομικές ενέργειες»

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης διαψεύδει κατηγορηματικά μέσω του περιβάλλοντός του το δημοσίευμα της εφημερίδας Εστίας.
Όπως μεταδόθηκε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega, «σύμφωνα με πληροφορίες από του περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Εστίας το οποίο θεωρεί προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δηλώνει κατηγορηματικά πως τέτοιο μήνυμα ούτε εστάλη ούτε υπήρχε οικειότητα για να σταλεί».
«Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύριος Μαρινάκης θα προβεί στις νομικές ενέργειες αύριο (1/4/2024)», ανέφερε το Mega, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή.

Παύλος Μαρινάκης (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος): Με αισχρά ψεύδη, στοχεύουν να ρίξουν τον πρωθυπουργό

Για δημοσίευμα «γεμάτο αισχρά ψεύδη», «υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας» που δε διστάζουν να στοχοποιήσουν τη σύζυγο του πρωθυπουργού, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το δημοσίευμα της «Εστίας», την Κυριακή 31/3 το πρωί.
Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά ξεπεράστηκε η κόκκινη γραμμή της χυδαιότητας.
Η εφημερίδα «Εστία» δεν δίστασε να στοχοποιήσει τη σύζυγο του Πρωθυπουργού με ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα γεμάτο αισχρά ψεύδη.
Όπως προκύπτει και από την επίσημη διάψευση του εκδότη του iefimerida.gr κ. Χρήστου Ράπτη, τα όσα αναφέρονται στο σημερινό φύλλο της «Εστίας» είναι «υπαγορευμένα αποκυήματα φαντασίας».
Έχοντας εξαντλήσει, πλέον, κάθε μέθοδο που έχουν επιστρατεύσει, τώρα στρέφονται, για μία ακόμη φορά, κατά της συζύγου του Πρωθυπουργού, ελπίζοντας ότι θα πετύχουν τον στόχο τους - που δεν είναι άλλος από το να ρίξουν τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ξεχνούν ότι και στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει το ίδιο, αλλά στο τέλος η αλήθεια έλαμψε.
Λησμονούν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Αμετανόητοι, επιμένουν στη λάσπη, στη συκοφαντία και μάλιστα δεν διστάζουν να ακολουθήσουν και πάλι την πιο ανήθικη τακτική που είναι η στοχοποίηση συζύγων και οικογενειών.
Δυστυχώς για εκείνους και για όσους κρύβονται από πίσω τους, το μόνο θύμα και σε αυτή την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, είναι η προσωπική αξιοπιστία τους.
Ας μην συζητήσουμε για την δημοσιογραφική δεοντολογία.
Αυτή, την έχουν ήδη διαγράψει από την προσωπική τους ατζέντα».

Το δημοσίευμα της Εστίας
 
Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εστίας αναφέρεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε sms στον Βαγγέλη Μαρινάκη και του ζητά να τα βρουν.
Την ίδια ώρα ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Μαρινάκη, απάντησε με σκληρό τρόπο στις (αστείες…) κυβερνητικές κραυγές για επιθέσεις από συμφέροντας απαντώντας με ανάρτησή του σε social media ότι επί μια πενταετία η κυβέρνηση έχαιρε της… πλήρους στήριξης των συμφερόντων… και τώρα.. στην πρώτη κριτική διαμαρτύρεται!
Ο τίτλος της εφημερίδας είναι: Το sms Μαρέβας προς Μαρινάκη: «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς».

Πρόκειται για αποκάλυψη - «βόμβα» για πολλούς λόγους.
Ο πρώτος είναι παραδοχή ότι οι δύο παραιτηθέντες, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος πήγαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εν γνώσει της συζύγου Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
Να υποθέσουμε ότι η συνάντηση των υπουργών με τον εφοπλιστή έγινε ύστερα από συνεννόηση με τη Μαρέβα, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό, θα είναι επιστημονική φαντασία και τεράστιο θεσμικό ολίσθημα.
Το δεύτερο είναι η παραθεσμική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού και η εικόνα ενός Μαξίμου που μοιάζει με ,.. βασιλική αυλή μακριά από τη θεσμική σοβαρότητα που απαιτεί η διακυβέρνηση του τόπου..
Με ποια ιδιότητα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη παρεμβαίνει στη λειτουργία της κυβέρνησης και μάλιστα ζητά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τα βρουν και να ακούσει τους υπουργούς;
Κι΄αν παρεμβαίνει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δικαιούται κανείς να υποθέσει βάσιμα ότι παρεμβαίνει και σε άλλες πλευρές του κυβερνητικού έργου, πράγμα που συνιστά πολιτικό ολίσθημα τεράστιας σημασίας.
Η Εστία αποκαλύπτει επίσης, ότι το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη το επιδείκνυε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους καλεσμένους στο σπίτι του.
Ομως, η παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού ήταν τελικά άκαρπη και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον χαρακτήρισε «παράκεντρο» με το οποίο δεν θα συγκυβερνήσει και τον κάλεσε να κατέβει στην πολιτική αρένα.

Η συγγνώμη και η απάντηση

Όπως αποκαλύπτει η Εστία, οι δύο υπουργοί μετέβησαν στη οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη για «την κοινωνική εκδήλωση» με άδεια από Μέγαρο Μαξίμου.
Το δημοσίευμα επικαλείται δύο πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο εφοπλιστής είχε μαζί του ως μάρτυρες γνωστά πρόσωπα από το επιχειρείν και από τον χώρο της επικοινωνίας (όπως ο θεατρικός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του One Διονύσης Παναγιωτάκης, ο συνιδιοκτήτης της Νότιχαμ Φόρεστ Σωκράτης Κομινάκης, ο ιδιοκτήτης του iefimerida.gr Χρήστος Ράπτης, ο εκδότης της εφημερίδας SportDay Τάσος Μπούρας και άλλοι) στα οποία επέδειξε το μήνυμα της της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με το οποίο των καλούσε σε αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
«Να τα βρούμε, άκου προσεκτικά τους υπουργούς!», φέρεται να έγγραφε το μήνυμα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Σύμφωνα μάλιστα με μια άλλη εκδοχή, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Εστίας, το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη καλούσε τον μεγαλοεκδότη να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για το δημοσίευμα του «Βήματος» ως όρο «για να βρουν» οι δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται περί τίνος πρόκειται.
Σύμφωνα με μία από τις πηγές τις οποίες επικαλείται η Εστία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε σε οξύ τόνο στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι απορρίπτοντας κατηγορηματικά το αίτημα.

Η διαρροή

Τη επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός έγινε έξαλλος όταν έμαθε ότι η μυστική συνάντηση που έγινε είχε διαρρεύσει και πλούσιο παρασκήνιο είχε σε αποκαλυπτικό του δημοσίευμα το ΒΝ.
Κάποιος από τους παριστάμενους…αποκάλυψε από τα πούρα και το ουίσκι που υπήρχαν άφθονα για την ομήγυρη μέχρι και τα καρφώματα εναντίον του υπουργού Άκη Σκέρτσου.
Ο οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχείλισε όταν διάβασε στα «Νέα» ότι ο πρόεδρος του ΟΣΕ Τερεζάκης «φωτογραφίζεται» ως ο αυτουργός της διαρροής που είχε ως αποτέλεσμα το μοντάζ.
Ενώ από τον Καναδά ο πρωθυπουργός κατήγγειλε «σχέδιο αποσταθεροποίησης από οργανωμένα συμφέροντα» εμφανίζεται να στέλνει «αγγελιαφόρους» στο μεγαλοεκδότη «για να τα βρούν».
Μετά από αυτό αποφασίστηκε η καρατόμηση των δύο υπουργών με τη δικαιολογία «εγώ δεν σας είπα να μείνετε εκεί οπέντε ώρες και να καπνίζετε πούρα».

Η αντίδραση


Στο πλαίσιο της απόφασης για έναν (κωμικό...) ανένδοτο προς τη διαπλοκή ο πρωθυπουργός πρώτον, έδωσε εντολή στους υπουργούς και τους βουλευτές επί ποινή εγγραφής στη μαύρη λίστα του Μαξίμου να κάνουν υποχρεωτικά την ανάρτηση της επίθεσης του Μαξίμου στα οργανωμένα συμφέροντα.
Από τις (απρόθυμες) ομιλίες στη Βουλή κανείς υπουργός ή Βουλευτής δεν θέλησε να απαντήσει στο δίλημμα... ή ΝΔ ή Ολυμπιακός και έμεινε μόνος του ο πρωθυπουργός να σκαμαχεί για… προσπάθειες αποσταθεροποίησης και.. επιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δεύτερον, συγκάλεσε μυστική σύσκεψη υπουργών στο Μαξίμου στην οποία μοίρασε ρόλους στην επικοινωνία και τη Βουλή.
Συγκεκριμένα στους Γιώργο Γεραπετρίτη, Γιώργο Φλωρίδη, Νίκο Δένδια και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Όλοι οι υπουργοί κλήθηκαν να δώσουν όρκο πίστης στο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτιθέμενοι στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Τρίτον, κάλεσε στο Μαξίμου, όπως αποκάλυψε η Εστία, τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει ευρύτερο μέτωπο μινιτιαρχών εναντίον του.
Για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα έκανε μία πύρινη ανάρτηση ο Ευάγγελος Αντώναρος στην οποία αναφέρει: «Πρόκειται για Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην ΕΣΤΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ απο τον Μαν.Κοττακη.
Ανυπομονώ να δω τι θα κάνει ο ατάλαντος γόνος.
Θα διαψεύσει κι αυτό το δημοσίευμα με τα ατράνταχτο στοιχεία ο Μητσοτάκης; Η θα προτιμήσει και σ αυτή την περίπτωση να ρίξει τη γυναίκα του στα σκυλιά όπως έκανε με τους δυο υπουργούς;».
Το σίγουρό είναι ότι οι καλές ημέρες στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα ΜΜΕ έχουν παρέλθει καθώς στην υπόθεση των Τεμπών αυτά φάνηκε – από το Βήμα ως την Καθημερινή – να συγκλίνουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα (όπως φάνηκε συντριπτικά από τις δημοσκοπήσεις, για ατιμωρησία και προσπάθεια συγκάλυψης.


estia.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης