Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν - Ασυμβίβαστα θα προχωρήσουμε παρά τους εκβιασμούς, λογοδοτούμε μόνο στον λαό

Μητσοτάκης: Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν - Ασυμβίβαστα θα προχωρήσουμε παρά τους εκβιασμούς, λογοδοτούμε μόνο στον λαό
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης "εξακολουθούν να εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία, προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη", ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης
«Ασυμβίβαστα θα προχωρήσουμε παρά τους εκβιασμούς, παρά τις πιέσεις. Αυτή την εντολή έχουμε πάρει. Η παράταξή μας λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό. Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Εσείς μας επιλέγετε και σε εσάς λογοδοτούμε», τόνισε από το Μοσχάτο ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.
Λίγα 24ωρα μετά την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη, ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες στο Μοσχάτο χαρακτήρισε αναμενόμενο το αποτέλεσμα, έστρεψε τα "πυρά" του στην αντιπολίτευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι «η προσοχή της παράταξής μας είναι στραμμένη στα προβλήματα της κοινωνίας και την επίλυση τους».
Όπως είπε, «το αποτέλεσμα προφανώς ήταν το αναμενόμενο. Θεωρώ όμως ότι η συζήτηση αυτή ήταν πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο με τον οποίο δυστυχώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκοπεύουν να εξακολουθούν να εργαλειοποιούν μια εθνική τραγωδία, προκειμένου να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Μην έχοντας τίποτα να πουν στον ελληνικό λαό, αναμοχλεύουν τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να τους απαντήσω γι΄ ακόμα μία φορά ότι η προσοχή της παράταξής μας είναι στραμμένη πρώτα και πάνω απ’ όλα στα δικά σας προβλήματα, στα προβλήματα της κοινωνίας και στην επίλυσή τους».
Απευθυνόμενος στους πολίτες ανέφερε ότι «μας δώσατε μια ισχυρή εντολή τον Ιούνιο του 2023 να εξακολουθούμε να προχωρούμε ένα πολυδύναμο εκσυγχρονιστικό έργο για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της δικιάς σας ζωής. Να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας. Να έχετε καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία. Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο μας ζητήσατε και μας ζητάτε είναι ναι, να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και από αυτόν τον στόχο δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».
Μάλιστα, με φόντο τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό το σκάφος της πατρίδας μας να παραμένει σταθερό και ασφαλές».

Αύξηση κατώτατου μισθού

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού τα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, εξηγώντας πως «όταν ήρθαμε στα πράγματα παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και μέσα σε 4 χρόνια έχει αυξηθεί κατά 27%, όταν συνολικά ο πληθωρισμός το ίδιο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατά 17%».
Πρόσθεσε ότι «οι αυξήσεις που έχουμε δώσει σε αυτούς οι οποίοι παίρνουν τον κατώτατο μισθό συνολικά είναι μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ξεκάθαρα ότι το μέρισμα της οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφεται σε ολόκληρη την κοινωνία, πρωτίστως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Γι’ αυτό δώσαμε αυξήσεις για πρώτη φορά στους δημόσιους υπαλλήλους. Γι’ αυτό δώσαμε αυξήσεις στους συνταξιούχους.
Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί η οικονομία αναπτύσσεται και γιατί ο πλούτος τον οποίο δημιουργούμε πρέπει να επιστρέφει πίσω στην κοινωνία».
mitsotakis1_2.JPG

Περί ευρωεκλογών του Ιουνίου

Κάνοντας αναφορά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, υπογράμμισε πως είναι σημαντικές και ότι μαζί θα δώσουμε αυτή τη μάχη.
Όπως ανέφερε, «οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές. Όσο πιο ισχυρή αναδειχθεί η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρός θα είμαι και εγώ, προκειμένου να διαπραγματευτώ στις Βρυξέλλες τα δικά σας αιτήματα».
«Για να έχουμε ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση απέναντι σε όσους δεν προτάσσουν κάποια εναλλακτική πρόταση και επιθυμούν μόνο να πέσει ο Μητσοτάκης», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Εγώ παίρνω δύναμη από εσάς».
Κάλεσε τους πολίτες «να δώσουμε τη μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών. Να τις κερδίσουμε με ένα ποσοστό που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε τολμηρά και πάντα μπροστά».

Για το συνέδριο ΝΔ

«Σε μία εβδομάδα από τώρα θα έχουμε το 15ο Συνέδριο της παράταξής μας. Ένα συνέδριο επετειακό. Ένα συνέδριο το οποίο γίνεται με σκοπό να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Ένα συνέδριο που θα είναι μια αφορμή να δούμε το διαχρονικό αποτύπωμα αυτής της μεγάλης παράταξης στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Η παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία. Η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η παράταξη που σήμερα κάνει την Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως είπε, «αυτή είναι η μεγάλη δικιά μας παρακαταθήκη. Μια παρακαταθήκη, η οποία γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη εν όψει των μεγάλων κρίσεων και των μεγάλων δυσκολιών που καλείται και σήμερα να αντιμετωπίσει η χώρα σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας».

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης