Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου αλλάζει ατζέντα μέσω κατώτατου μισθού, αφήνει πίσω τα Τέμπη - Επιμένει ο Μητσοτάκης: Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον

Το Μαξίμου αλλάζει ατζέντα μέσω κατώτατου μισθού, αφήνει πίσω τα Τέμπη - Επιμένει ο Μητσοτάκης: Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ (706 ευρώ καθαρά)
Σχετικά Άρθρα
Σε μια προσπάθεια να αλλάξει ατζέντα και να αφήσει πίσω του την τραγωδία των Τεμπών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ (706 ευρώ καθαρά). Πρόκειται για αύξηση περί τα 40 ευρώ στο τελικό ποσό θα λαμβάνει το εργαζόμενος, τη στιγμή που η ακρίβεια παραμένει στα ύψη.
Την ίδια στιγμή, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποδεσμευτεί από τα... μεγάλα συμφέροντα και τα... χοντρά πορτοφόλια (όπως επεσήμανε και χθες από βήματος της Βουλής). «Δεν συγκυβερνούμε με κανένα εξωθεσμικό κέντρο. Ο καθένας στον ρόλο του» ισχυρίστηκε σήμερα κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο σύμβουλος έκδοσης του Βήματος, Αντώνης Καρακούσης, αποδέχθηκε -αναφερόμενος στην κυβέρνηση- ότι «επί πέντε χρόνια απόλαυσαν πρωτοφανή υποστήριξη και προβολή και στην πρώτη κριτική εξεγέρθηκαν».

Τα νέα μηνύματα προς τον Ευάγγελο Μαρινάκη, χωρίς να τον κατονομάζει

Με φόντο τις παραιτήσεις των δύο στενών του συνεργατών -Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου- στο απόηχο των αποκαλύψεων για τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Μαρινάκη το βράδυ της Κυριακής (τη στιγμή που από το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριζε ότι η κυβέρνηση δέχεται πόλεμο από τα ΜΜΕ του ομίλου Μαρινάκη), ο πρωθυπουργός επέμεινε πως «δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του».
Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρωθυποργός ήταν ενήμερος για τη συνάντηση των δύο συνεργατών του με τον επιχειρηματία. Σκοπός της συνάντησης ήταν να διαβλέψουν τις προθέσεις του επιχειρηματία και να κατανοήσουν γιατί έχει αλλάξει τις διαθέσεις του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ

Επίσης, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τοξικότητα, υπενθυμίζοντας το «πόσο αδίστακτα μίλησαν για νοθεία στις εκλογές και με πόση ευκολία αγκαλιάστηκαν με εξωθεσμικά κέντρα», ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεθόδευσαν την επίθεση κατά της κυβέρνησης».

Οι ευρωεκλογές

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις επερχόμενος ευρωεκλογές λέγοντας ότι «μας περιμένουν σημαντικές μάχες σε ευρωπαικό επίπεδο για το μεταναστευτικό ή τους αγρότες» τονίζοντας ότι «χρειάζονται ευρωβουλευτές και με δυνατή εθνική φωνή». Όπως σημείωσε, δε, «στην ίδια κάλπη θα ζυγιστεί η συνέχεια μιας πορείας που παρά τις δυσκολίες μας πάει μπροστά».

Η αύξηση του κατώτατου μισθού

Όσιν αφορά τον κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «αυξάνεται και από 1η Απριλίου όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ τον μήνα, αύξηση 50 ευρώ».
«Με τα μόνιμα μέτρα που λαμβάνουμε που θα ισχύουν και μετά το πέρας της κρίσης της διεθνούς ακρίβειας βαδίζουμε προς τον στόχο των 950 ευρώ στο τέλος της 4ετιας» σημείωσε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι «είναι μια απόφαση που στηρίζει το εισόδημα αλλά δεν επιβαρύνει το κόστος της παραγωγής βάζοντας σε κίνδυνο την πτώση της ανεργίας»
Αφού υπενθύμισε ότι «για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψη εισηγήσεις επιστημονικών και εργοδοτικών φορέων» στη συνέχεια τόνισε ότι «οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και οι επιχειρήσεις μπορούν να απορροφήσουν το κόστος αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης