Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρέχει και δεν φτάνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Το μπάχαλο Παππά για την πρόταση μομφής, ευνοεί την κυριαρχία Μητσοτάκη

Τρέχει και δεν φτάνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Το μπάχαλο Παππά για την πρόταση μομφής, ευνοεί την κυριαρχία Μητσοτάκη
Κι εκεί που όλοι θα έπρεπε να ασχολούνται με την τραγωδία των Τεμπών, το ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στο... παρασκήνιο της πρόταση μομφής
Σχετικά Άρθρα
Ένα… μπάχαλο επικρατεί στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, ένα μπάχαλο που αφήνει πεδίο ελεύθερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεδιπλώσει την πολιτική του, χωρίς καμία κριτική. Κι αυτό διότι στην αντιπολίτευση αντί να ασχολούνται με την κυβέρνηση, «τρώγονται» για το ποιος είχε την ιδέα πρώτος για να κατατεθεί η πρόταση μομφής.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, στην προσπάθεια του να υποβαθμίσει την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, άφησε να εννοηθεί πως οι διεργασίες στην αντιπολίτευση είχαν αρχίσει πολύ πριν το δημοσίευμα του Βήματος περί μονταζιέρας στα Τέμπη. Πρόκειται για μια δήλωση «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για… προσυνεννόηση της αντιπολίτευσης υπονοώντας σχέδια για πτώση της κυβέρνησης.
Και μετά τις διαψεύσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς όσον αφορά τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά, ο τελευταίος προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, καθώς η εικόνα μιας αντιπολίτευσης που αλληλοκατηγορείται... μόνο την κυβέρνηση ευνοεί. Μετά το σάλο, λοιπόν, ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση.

Οι… διευκρινίσεις Παππά

Μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση, από την οποία έλαβαν σαφείς αποστάσεις το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά, ενώ προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας.
Οπως είπε, μιλώντας στο Open, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον χρόνο πραγματοποίησης των τηλεφωνημάτων του Νίκου Ανδρουλάκη με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων είναι ακριβής.
«Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από τη Ν.Δ. να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και ερχόταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 Κοινοβουλευτικές Ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», ανέφερε ο κ. Παππάς.
Ο ίδιος σημείωσε στη συνέχεια: «Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Αρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».
Παρών στο ίδιο πάνελ ήταν και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος σχολίασε «τον ευχαριστώ (σ.σ. τον Νίκο Παππά) που διαψεύδει τον εαυτό του και επιβεβαιώνει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σπυρόπουλος συμπλήρωσε ότι «προφανώς δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση. Είναι προφανές πως το ΠΑΣΟΚ δεν ζυμώνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης