Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χωρίς μιντιακή υπεροπλία η κυβέρνηση – Στροφή στους ομογενείς για να ισοφαρίσει τη διαρροή ψηφοφόρων στην Ελλάδα

Χωρίς μιντιακή υπεροπλία η κυβέρνηση – Στροφή στους ομογενείς για να ισοφαρίσει τη διαρροή ψηφοφόρων στην Ελλάδα
Η ΝΔ δεν μπορεί με το ευρωψηφοδέλτιο που έχει κατεβάσει (έχει ανακοινώσει 28 άτομα) να κερδίσει νέους ψηφοφόρους
Η κυβέρνηση από την στιγμή που έχασε έναν πολύτιμο σύμμαχο, δηλαδή το Συγκρότημα Μαρινάκη, καταλαβαίνει ότι έχασε και την μιντιακή της υπεροπλία.
Γι’ αυτό και πλέον αισθάνεται στριμωγμένη καθώς ο όμιλος αυτός όχι μόνο θα σηκώνει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης αλλά θα αναδεικνύει και την αντιπολίτευση Κασσελάκη (πρώτα απ’ όλα) και μετά του Ανδρουλάκη.

Έωλο ότι το Βήμα θέλει να ρίξει τη κυβέρνηση

Όλες οι αιτιάσεις του Μαξίμου περί οικονομικών συμφερόντων που πολεμάνε τη κυβέρνηση και θέλουν αστάθεια, είναι άκυρες και έωλες.
Τόσο καιρό το Βήμα υποστήριζε την κυβέρνηση, δεν την πολέμησε ποτέ παρά μόνο την περίοδο του covid 19 όταν έγραψε ότι υπάρχουν διπλά βιβλία και παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού από την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΔΥ.
Τότε, μάλιστα, υπήρξε παραίτηση της δημοσιογράφου που έγραψε το ρεπορτάζ με το παρασκήνιο να βοά ότι ασκήθηκε πίεση να απολυθεί.
Το Βήμα, μετά από καιρό, επαναπροσέλαβε τη δημοσιογράφο (όπως μαθαίνω μετά από παρέμβαση του Βαγγέλη Βενιζέλου) και η διεύθυνση την δέχτηκε.
Τραγική ειρωνεία: Η ίδια δημοσιογράφος συνυπογράφει το κείμενο για τη «μονταζιέρα για τα Τέμπη».

Στριμωγμένη από την καθημερινή ατζέντα η κυβέρνηση

Επίσης, η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη γιατί ξέρει ότι έχει χάσει επικοινωνιακά στο θέμα των Τεμπών και δεν μπορεί να αλλάξει τη δυσαρέσκεια που υπάρχει. Αλλά και σε μία σειρά από καθημερινά προβλήματα όπως η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, η παραδοσιακή ατζέντα και φυσικά η δημόσια υγεία και η ασφάλεια.

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν κερδίζει νέους ψηφοφόρους

Τέλος, είναι σίγουρο ότι η ΝΔ δεν μπορεί με το ευρωψηφοδέλτιο που έχει κατεβάσει (έχει ανακοινώσει 28 άτομα) να κερδίσει νέους ψηφοφόρους.
Αναγκαστικά θα ανακυκλώσει παλιούς ψηφοφόρους που ήδη είχε ενώ με την μεγάλη αποχή που θα παρατηρηθεί στην ελληνική επικράτεια δεν είναι σίγουροι ούτε και αυτοί. Άλλωστε, οι μετρήσεις το λένε ξεκάθαρα ότι 1 στους 2 ψηφοφόρους των κομμάτων ισχυρίζονται ότι μπορεί να αλλάξουν την ψήφο τους σε αυτές τις εκλογές. Για τη ΝΔ αυτό σημαίνει ότι ψηφοφόροι είτε θα πάνε σε πιο δεξιά σχήματα είτε θα μείνουν στη φάση της αποχής.

Μόνη ελπίδα οι ομογενείς για να κρατηθεί η ΝΔ

Σε κάθε περίπτωση, η Πειραιώς για το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι μήπως εισχωρήσει στο μεγάλο κοινό της ομογένειας που πρώτη φορά θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με επιστολική ψήφο.
Γι’ αυτό και η ΝΔ θέλει να στήσει ένα μεγάλο κύκλο περιοδειών στην ομογένεια ώστε να κερδίσει κάτι από το νέο εκλογικό κοινό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εκλογές.
Βέβαια, η ιστορία με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τη διαρροή email από το υπουργείο Εσωτερικών, δημιούργησε μία κάμψη στη ροή των αιτήσεων προς την πλατφόρμα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα βγει σε πολλές χώρες όπου υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί ομογενών ενώ θα υπάρξουν ταξίδια και πρωτοκλασσάτων υπουργών, όπως της Νίκης Κεραμέως αλλά και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κώτσηρα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης