Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Θα υποβάλλουμε αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για διεθνείς παρατηρητές – Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης

Γιώργος Τσίπρας: Θα υποβάλλουμε αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για διεθνείς παρατηρητές – Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης
Αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε: «Η κοινωνία σήκωσε το θέμα και η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει την δουλειά της. Η πρόταση μομφής θα φέρει καταρχάς τον κ. Μητσοτάκη στην Βουλή και είναι πολύ θετικό γιατί έχει εξαφανιστεί για τα Τέμπη»
Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη που ζητά εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, μετά το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας στα Τέμπη», σχολίασε το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.
«Υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης πλέον, θεσμικό έλλειμμα εμπιστοσύνης. Τι σημαίνει; Η πρόταση για παρατηρητές έχει να κάνει με αυτό το έλλειμμα εμπιστοσύνης», είπε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Τσίπρας. «Έχει κάνει ήδη πολλά (σ.σ. η κυβέρνηση). Αλλά θα σας πω ένα απλό παράδειγμα. Λένε τα κυβερνητικά στελέχη και της πλειοψηφίας της ΝΔ ότι τα email που φύγανε, οι λίστες που φύγανε δεν αφορούν την επιστολική ψήφο. Από πού προκύπτει αυτό; Πάρθηκαν λίστες όντως από τις βουλευτικές εκλογές του ‘ 23. Εσείς έχετε εμπιστοσύνη με βάση αυτό το πραγματικό γεγονός πια δεν το αμφισβητεί κανείς. Αυτό που μένει να διερευνήσει η Δικαιοσύνη και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι πότε ξεκίνησαν να φεύγουνε, σε ποιους πήγαν, αν πήγαν μόνο στην Ασημακοπούλου κλπ. Ποια εμπιστοσύνη υπάρχει πλέον ότι δεν χρησιμοποιούνται ήδη και οι λίστες που αφορούνε την επιστολική ψήφο», ανέφερε ο Γιώργος Τσίπρας.
Όπως εξήγησε απειλείται το αδιάβλητο των εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ με βεβαιότητα θα καταθέσει αίτημα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αποστολή παρατηρητών. Σε ερώτηση αν αυτή η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εκθέσει την χώρα στο εξωτερικό ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «Είναι πολύ άσχημο αυτό. Η χώρα μας εκτίθεται από αυτά που κάνει η ίδια η κυβέρνηση και η Ελλάδα σαν χώρα».
Παράλληλα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει σήμερα την πρόταση δυσπιστίας που ετοιμάζεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εναντίον της κυβέρνησης. «Πεδίο συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πάντα. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται μέχρι τώρα», σχολίασε ο Γιώργος Τσίπρας.
Αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών ο Γιώργος Τσίπρας ανέφερε: «Η κοινωνία σήκωσε το θέμα και η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει την δουλειά της. Η πρόταση μομφής θα φέρει καταρχάς τον κ. Μητσοτάκη στην Βουλή και είναι πολύ θετικό γιατί έχει εξαφανιστεί για τα Τέμπη. Δεν εμφανίζεται στην Βουλή. Δεν εμφανίστηκε την τελευταία φορά και ένα βήμα συντονισμού της αντιπολίτευσης είναι πολύ θετικό στοιχείο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης