Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για Τέμπη: Η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την κυβέρνηση

Γεωργιάδης για Τέμπη: Η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την κυβέρνηση
"Πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους Πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό "πατούν πάνω σε πτώματα" για να ρίξουν την κυβέρνηση", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
«Αφήσαμε ανυπεράσπιστη την αλήθεια και δώσαμε χώρο στο ψέμα. Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την αλήθεια», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών, με φόντο το δημοσίευμα περί μονταζιέρας και την πρόταση μομφής από το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι «το δυστύχημα των Τεμπών, έγινε από διαδοχικά ανθρώπινα λάθη. Δεν έφταιγε ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Μητσοτάκης. Η αντιπολίτευση συνασπίστηκε γύρω από τα συμφέροντα για να ρίξει την Κυβέρνηση».
« Ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να αξιοποιήσει το εν λόγω δημοσίευμα για να βγει από την πολιτική του αφάνεια. Ο κ. Ανδρουλάκης και στα Πανεπιστήμια , όπως και εχτές, λειτούργησε ως κίνητρο οικονομικών συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας.
«Είναι απαράδεκτο να μας κατηγορούν, όταν η δίκη για το Μάτι, έγινε μετά από 6 χρόνια», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «πάντα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν αδύναμους Πρωθυπουργούς για να μπορούν να τους εκβιάζουν. Γι’ αυτό "πατούν πάνω σε πτώματα" για να ρίξουν την κυβέρνηση», όμως σε όλα αυτά θα απαντήσουν στη Βουλή.
Σχετικά με τη σύμβαση 717 που δεν είχε ολοκληρωθεί ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως το επιχείρημα αυτό είναι άτοπο.
Όπως είπε, «το επιχείρημα ότι για το δυστύχημα στα Τέμπη ευθύνεται η μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, είναι το ίδιο με αυτό που είπε ο εισαγγελέας στη δίκη για το Μάτι για το 112 δηλαδή, ότι εάν είχε ολοκληρωθεί θα είχε γίνει εκκένωση. Διώκεται κάποιος υπουργός για αυτό; Στο Μάτι δεν πέθαναν άνθρωποι;».
Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη "μονταζιέρα" σχιλίασε πως «όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει μία υπόθεση στην Ελλάδα, που δεν είχαμε διαρροή της δικογραφίας;».
Αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis που ανέφερε πως είχε διαρρεύσει πριν πάει η δικογραφία στη Βουλή. «Γιατί να κάνει η κυβέρνηση κοπτορραπτική, υποτίθεται για να προωθήσει το ανθρώπινο λάθος, όταν ο ίδιος ο σταθμάρχης είναι προφυλακισμένος, καθώς ομολόγησε ότι είναι λάθος του;», διερωτήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης