Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποκαλύψεις - φωτιά για τα Τέμπη - Η διαδικασία, η κυβερνητική στάση

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ, μετά τις αποκαλύψεις - φωτιά για τα Τέμπη - Η διαδικασία, η κυβερνητική στάση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών, χωρίς να κάνει χρήση του περιθωρίου των 48 ωρών που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής
Σχετικά Άρθρα
Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης καταθέτει σήμερα, Τρίτη 26/3, το ΠΑΣΟΚ, λίγα 24ωρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για μονταζιέρα στην τραγωδία των Τεμπών.
Με την πρόταση μομφής συντάσσονται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας. Την πρόταση στηρίζουν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, για να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας, πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών (50 βουλευτές) και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα, για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση. Η πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, φαίνεται να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες υπογραφές και έτσι, θα κατατεθεί την Τρίτη 26/3.
Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία στη Βουλή, η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός εάν η Kυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από 3 ημέρες από την έναρξή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών, χωρίς να κάνει χρήση του περιθωρίου των 48 ωρών που της δίνει ο Κανονισμός της Βουλής για την έναρξη της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.
H ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες, αν το ζητήσει η Κυβέρνηση.
Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, θα πρέπει στην ψηφοφορία να συγκεντρωθούν 151 ψήφοι, δηλαδή η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των 300 βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης