Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Κασσελάκη: Παραίτηση Μητσοτάκη τώρα και εθνικές εκλογές με διεθνείς παρατηρητές

Βόμβα Κασσελάκη: Παραίτηση Μητσοτάκη τώρα και εθνικές εκλογές με διεθνείς παρατηρητές
«Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διενέργεια εθνικών εκλογών, παρουσία διεθνών παρατηρητών, ζητά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τη μονταζιέρα των Τεμπών οι οποίες έχουν προκαλέσει πολιτικό σάλο.
«Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές.
Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση, δεν μπορεί να διενεργήσει εθνικές εκλογές», σημειώνει σε ανάρτησή του στο X o κ. Κασσελάκης.
Την ίδια ώρα, να συνδέσει τις αποκαλύψεις περί «μονταζιέρας» στα ηχητικά ντοκουμέντα τη μοιραία νύχτα των Τεμπών με... «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» επιχειρεί η κυβέρνηση, απαντώντας στην πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ.
Χωρίς να δοθεί καμία απάντηση για την «ταμπακιέρα» -δηλαδή για το ποιος είχε πρόσβαση στους διαλόγους του σταθμάρχη πριν καν αυτοί φτάσουν στα χέρια των Αρχών και ποιος τους αλλοίωσε- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάνει λόγο για σχέδιο «αποσταθεροποίησης της χώρας» και μιλά για «συμφέροντα που θέλουν να καταστήσουν την κυβέρνηση όμηρο των δικών τους σχεδιασμών».

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

Σκόπευα να σας απευθυνθώ μετά το τέλος της θητείας μου, όμως οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι υπήρξε κρατική μονταζιέρα την ίδια τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Την ίδια τη νύχτα που χάσαμε 57 συνανθρώπους μας και που τα σωστικά μέσα επιχειρούσαν να διασώσουν ζωές! Αμέσως μετά, το κράτος - παρακράτος έδωσε το μονταρισμένο υλικό σε φιλοκυβερνητικά μέσα, για να δημιουργηθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται περί ενός τυχαίου ανθρώπινου λάθους. Και αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός βγαίνει με διάγγελμα να αποδώσει το τραγικό έγκλημα σε ανθρώπινο λάθος, με επόμενο βήμα το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος.

Δε χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο αυτήν την ώρα. Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες, ώστε η χώρα να οδηγηθεί συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές. Με την παρουσία, διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος, παρακολουθούνται πολιτικοί και στρατιωτικοί από ΕΥΠ - Predator και διοχετεύονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την εκλογική εργαλειοποίηση,

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ χωρίς αμφιβολία.

Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μία και μόνη φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα, που περιέγραψα.
Σας ευχαριστώ πολύ. Μηχανοδηγοί: Από την αρχή έγινε προσπάθεια συγκάλυψης – Ποιος κρύβεται πίσω από τη μονταζιέρα και 4 ερωτήματα

Οι μηχανοδηγοί σε ανακοίνωσή τους την Κυριακή 25 Μαρτίου 20224 αναφέρουν ότι το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα« επιβεβαιώνει τις καταγγελίες που είχαν και οι ίδιοι λίγες ώρες μετά το έγκλημα, οι οποίες αφορούσαν την διαρροή μονταρισμένων ηχητικών για να καλλιεργηθεί η θεωρία του «μοναδικού ανθρώπινου λάθους».
Οι μηχανοδηγοί θέτουν 4 ερωτήματα για το έγκλημα και ζητούν την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί λίγες ημέρες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών μεταβατικά στη θέση αυτή, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά παραμένει έως και σήμερα επικεφαλής του Οργανισμού.
Ύστερα από τις αποκαλύψεις επισημαίνουν ότι τα ερωτήματα για το έγκλημα πληθαίνουν και είναι τα εξής:
«Ο ΟΣΕ οφείλει να απαντήσει άμεσα αν ισχύουν τα όσα αναφέρει το Βήμα και αν τα ηχητικά παραδόθηκαν στην Αστυνομία, 3 ημέρες μετά!
Αν ισχύει αυτό ΓΙΑΤΙ υπήρξε αυτή η καθυστέρηση και ΕΝΩ κορυφαία στελέχη του ΟΣΕ δήλωναν ότι η απομάστευση έγινε παρουσία αστυνομικού που επισκέφθηκε το σύστημα καταγραφών του σταθμού.
Ποιος και γιατί διέρρευσε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα μονταρισμένα ηχητικά.
Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Τερεζάκης σε συνάντηση με τα Σωματεία λίγες μέρες μετά τα Τέμπη, είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος είχε διατάξει έρευνα για τις διαρροές και είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Σήμερα (ΤΩΡΑ) οφείλει να δώσει τα αποτελέσματα της έρευνας. Αν δεν έχει κάνει τελικά έρευνα, οφείλει να παραιτηθεί.
Γιατί η διερεύνηση για το έγκλημα, δεν έγινε από την πρώτη ημέρα από Ανεξάρτητη Αρχή με την παρουσία και συμμετοχή εμπειρογνώμονα από το εξωτερικό
Γιατί αποκλείστηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή κρίσιμοι μάρτυρες όπως ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας, ο κ. Τσαλίδης, ο κ. Σταθόπουλος, ο κ. Ξιφαράς (που παραμένει στην θέση του μετά τα Τέμπη!), ο κ. Καραγιάννης, ο κ. Σπηλιόπουλος, οι εμπειρογνώμονες που έβγαλαν το πόρισμα της Δικαιοσύνης και άλλοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης