Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης στις 24-25/3 - Συνάντηση με Trudeau και συμφωνία για την προμήθεια 7 Canadair

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης στις 24-25/3 - Συνάντηση με Trudeau και συμφωνία για την προμήθεια 7 Canadair
Tην Κυριακή 24/3 ο Κ. Μητσοτάκης  θα βρίσκεται στο Μόντρεαλ, όπου και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό, J. Trudeau
Διήμερη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί στις 24-25/3 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Καναδό ομόλογο του, J. Trudeau, ενώ θα έχει και επαφές με την ελληνική ομογένεια και θα συμμετάσχει σε εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός από το 1983 που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Καναδά και η επίσκεψή του θα συνοδευτεί και από συμφωνία για την προμήθεια 7 Canadair για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας.
Μάλiστα, η επίσκεψη αυτή θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στο πεδίο της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, καθώς και σε αυτό των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ θα υπογραμμίσει τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών μέσω της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά που υπολογίζεται σε 350.000 άτομα.
Έτσι, την Κυριακή 24/3 ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μόντρεαλ, όπου και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό, J. Trudeau, ενώ στη συνέχεια, θα παραβρεθούν στη μεγάλη παρέλαση της ομογένειας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Στις 25 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Τορόντο.
Ο πρωθυποπυργός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο θα μιλήσει σε εκδηλώσεις της ομογένειας, ενώ θα συναντηθεί με ομάδα Καναδών επενδυτών που εκπροσωπούν τράπεζες, επενδυτικούς φορείς, εταιρείες ακινήτων και Logistic centers.
Σημειώνεται ότι ο Καναδάς είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει ακόμα ευρύ πεδίο για επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των υποδομών, των logistic centers και των αγροδιατροφικών προϊόντων.

Η συμφωνία για τα 7 Canadair

Κατά την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στον Καναδά θα ολοκληρωθεί και η συμφωνία για την απόκτηση νέων πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair.
Πρόκειται για 7 Canadair CL-515, εκ των οποίων τα 5 είναι αμφίβια μεσαίου τύπου πυροσβεστικά αεροσκάφη με χωρητικότητα σε νερό περί τους 6 τόνους, τα οποία θα πληρωθούν μέσω ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων της επόμενης περιόδου, ενώ άλλα 2 όμοια αεροσκάφη η Ελλάδα θα προμηθευτεί μέσω του προγράμματος RescEU.
Τα δύο αεροσκάφη θα παραδοθούν το 2027, ένα αεροσκάφος το 2028, ένα αεροσκάφος το 2029 και 3 αεροσκάφη το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης