Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρβανίτης (ΣΥΡΙΖΑ): Αγωγή από τον Δημητριάδη, ζητά 300.000 ευρώ για δήλωση σχετικά με τις υποκλοπές

Αρβανίτης (ΣΥΡΙΖΑ): Αγωγή από τον Δημητριάδη, ζητά 300.000 ευρώ για δήλωση σχετικά με τις υποκλοπές
Ο Ευρωβουλευτής απαντά ότι δεν θα αποσύρει την ανάρτησή του
Σχετικά Άρθρα
Εξώδικο με το οποίο ζητά από τον Κώστα Αρβανίτη να «ζητήσει συγγνώμη» και να ανακαλέσει ανάρτησή του στο Χ (Twitter) σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Intellexa, απέστειλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
Απαντώντας στον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, ο Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι φαίνεται ότι «συνεχίζει την καταχρηστική τακτική εκφοβισμού, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με την άσκηση αγωγών, που έχουν ήδη κριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο και από διεθνείς οργανώσεις, ως SLAPP».
Επισημαίνει ότι όχι μόνο δεν αποσύρει την ανάρτησή του, αλλά προσθέτει ότι η μόνη προσθήκη στην οποία προβαίνει στο επίμαχο tweet είναι η εξής:
«….το σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο φέρεται – μεταξύ άλλων και σύμφωνα με δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς τύπου – να εμπλέκεται ο ανηψιός και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.
Στην ανάρτησή του, που εμπεριέχει το κείμενο του εξωδίκου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει τα εξής:

«Ο κ. Δημητριάδης, με εξώδικη δήλωση που μού απέστειλε (βλ. κατωτέρω το ακριβές περιεχόμενό της), φαίνεται ότι συνεχίζει την καταχρηστική τακτική εκφοβισμού, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν με την άσκηση αγωγών, που έχουν ήδη κριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο και από διεθνείς οργανώσεις, ως SLAPP που αποβλέπουν στον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου.
Το δικό μου twitter αναπαράγει όσα έκρινε η αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με την παράνομη δράση της εταιρείας Ιntellexa στις ΗΠΑ.
Ο κ. Δημητριάδης με καλεί να ζητήσω συγγνώμη και να ανακαλέσω την ανάρτησή μου.
Παραπέμπω στα ευρήματα της Έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα, συγκεκριμένα στην παράγραφο ΙΔ, που χαρακτηριστικά αναφέρει ότι:
“ΙΔ. λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ανεψιός και πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού ήγειρε διάφορες αγωγές το 2022 κατά της Εφημερίδας των Συντακτών, της διαδικτυακής ερευνητικής πλατφόρμας Reporters United και μεμονωμένων δημοσιογράφων, ζητώντας την απόσυρση άρθρου που τον εμπλέκει σε εθνικό σκάνδαλο κατασκοπευτικού λογισμικού στο οποίο εμπλέκεται η εταιρεία Intellexa, καθώς και αποζημίωση ύψους 550.000 EUR·

-λαμβάνοντας υπόψη ότι το άρθρο, μεταξύ άλλων, προκάλεσε δημόσια κατακραυγή, η οποία οδήγησε τελικά στην παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού·
λαμβάνοντας υπόψη ότι έκτοτε έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο του στο σκάνδαλο του κατασκοπευτικού λογισμικού·
-λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές διεθνείς οργανώσεις ελευθερίας της έκφρασης και ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης καταδίκασαν την αγωγή, θεωρώντας την στρατηγική αγωγή προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού (SLAPP) με στόχο την εξάλειψη της κριτικής δημοσιογραφίας·”
Από πλευράς μου η μόνη προσθήκη στην οποία προβαίνω στο επίμαχο twitter είναι η εξής:

….το σκάνδαλο των υποκλοπών στο οποίο φέρεται – μεταξύ άλλων και σύμφωνα με δημοσιεύματα του εγχώριου και διεθνούς τύπου – να εμπλέκεται ο ανηψιός και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης