Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πτώση 5 μονάδων για ΝΔ, ανοικτή πληγή για Μητσοτάκη τα Τέμπη – Η καριέρα Καραμανλή τελείωσε, τον αδειάζουν οι βουλευτές

Πτώση 5 μονάδων για ΝΔ, ανοικτή πληγή για Μητσοτάκη τα Τέμπη – Η καριέρα Καραμανλή τελείωσε, τον αδειάζουν οι βουλευτές
Μέσα σε ένα μήνα η ΝΔ έπεσε 5% από την ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων, ενώ την πτώση της την καταγράφουν πολλές άλλες μετρήσεις.
Η τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis επιβεβαιώνει ότι το δυστύχημα στα Τέμπη κοστίζει τώρα στην Νέα Δημοκρατία πολύ περισσότερο απ’ όταν συνέβη, δηλαδή πριν ένα χρόνο.
Και αυτό διότι οι πολίτες όντας σε προεκλογική περίοδο είχαν να σκεφτούν πολλές παραμέτρους για την ψήφο τους.
Τελικά έδωσαν στη ΝΔ το 41% με το σκεπτικό ότι δεν ήθελαν την προοδευτική διακυβέρνηση –δηλαδή περιπέτειες και αστάθεια.
Μέσα σε ένα μήνα η ΝΔ έπεσε 5% από την ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων, ενώ την πτώση της την καταγράφουν πολλές άλλες μετρήσεις.
Όμως, 1 χρόνο μετά, τα Τέμπη πάνε να κουκουλωθούν με πορίσματα που δεν περιλαμβάνουν καν το καθ’ ύλην αρμόδιο τον Κώστα Καραμανλή Junior.
Το κυριότερο είναι ότι και τα Τέμπη αποδεικνύουν (όπως πολλές υποθέσεις που έμειναν στα αζήτητα) ότι το κράτος δικαίου στην χώρα είναι ανύπαρκτό.
Αυτό, λοιπόν, είναι το σκεπτικό του πολίτη αυτή τη στιγμή γι’ αυτό και αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την Νέα Δημοκρατία.

H καριέρα του Καραμανλή τελείωσε

Πάμε τώρα στα ενδότερα της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να αφήσει εκτός των ψηφοδελτίων τον Κώστα Καραμανλή και το θέμα να ξεχαστεί.
Αντ’ αυτού τον έβαλε ξανά στο ψηφοδέλτιο Σερρών και τώρα κρύβεται πίσω από την ασυλία που του δίνει η εκλογή του ως βουλευτής.
Ότι όμως και να κάνει, ο στιγματισμός του θα συνεχιστεί εις το διηνεκές. Να το πούμε πιο ωμά;
Η πολιτική καριέρα του Κώστα Καραμανλή που πολλοί τον ήθελαν και υποψήφιο αρχηγό στο μέλλον έχει τελειώσει.

Αδειάζουν Καραμανλή βουλευτές της ΝΔ

Ολοένα και περισσότεροι στο κυβερνών κόμμα αδειάζουν τον πρώην υπουργό και ουσιαστικά αμφισβητούν και την επιλογή του προέδρου Μητσοτάκη.
Χθες ήταν ο βουλευτής Βοιωτίας Λευτέρης Κτιστάκης που θα προτιμούσε να παραιτηθεί ο Καραμανλής από την ασυλία και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.
Ένας άλλος βουλευτής, ο Γιώργος Σταμάτης από το Επικρατείας της ΝΔ και προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη «άδειασε» επίσης τον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι «αν ήμουν στην θέση του Καραμανλή, μπορεί και να αυτοκτονούσα, δεν θα το άντεχα».

Φοβάται την άρση ασυλίας Καραμανλή

Άλλωστε, δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει πολύ για να καταλάβει την αγωνία της ΝΔ για τον Καραμανλή, παρά μόνο να ερμηνεύσει τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη που προσπαθώντας να αντικρούσει την πρόταση του Χρήστου Σπίρτζη να τεθεί και αυτός (και ο Καραμανλής) υπό την άρση της υπουργικής ασυλίας, ισχυρίστηκε ότι έχει παραγραφεί η ευθύνη του Σπίρτζη.
Κάτι που έμμεσα οδηγεί ότι στη ΝΔ φοβούνται στο να άρουν την ασυλία Καραμανλή διότι τότε θα οδηγηθεί η υπόθεση στο φυσικό δικαστή.

Κακή επικοινωνιακή διαχείριση

Η ΝΔ έχει χάσει την μπάλα στην διαχείριση των Τεμπών.
Στην αρχή έλεγαν ότι η κ. Καρυστιάνου ετοιμάζεται να γίνει ευρωβουλευτής, μετά έλεγαν ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, μετά μιλήσανε για το Μάτι και για το 112, μετά δεν έδωσαν καμία εξήγηση για το μπάζωμα στο χώρο του ατυχήματος.
Τώρα αρχίζουν πλέον πολλοί να εισηγούνται στον Πρωθυπουργό το άδειασμα του Καραμανλή, όμως, δεν είναι εύκολο. Δεν μπορεί ο ανιψιός του ιδρυτή να οδηγηθεί σε ένα στο Ειδικό Δικαστήριο διότι θα συρθεί όλη η ΝΔ. Συμπέρασμα: η κυβέρνηση είναι σε αδιέξοδο στο θέμα των Τεμπών, θα πιστωθεί αρνητικά όλη τη ζημιά έστω και μετά από 1 χρόνο από το δυστύχημα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης